Počinje odbrojavanje do Mundobasketa...

U petak 31. avgusta bićemo na tačno godinu dana od otvaranja Svetskog kupa u Kini.

Košarka 28.08.2018 | 23:42
Počinje odbrojavanje do Mundobasketa...
Tim povodom će FIBA u osam gradova domaćina Mundobasketa aktivirati satove koji će odbrojavati dane, sate, minute i sekunde do prve utakmice, 31. avgusta 2019. godine.

Svečane ceremonije biće od 31. avgusta do 12. septembra priređene u Pekingu, Šangaju, Nanđingu, Vuhanu, Šenženu, Fošanu, Donguanu i Gvangdžouu.

Satove će donirati švajcarska kompanija "Tiso", koja je sponzor FIBA od 2008.

Mundobasket biće održan po novom sistemu i sastojaće se od dve grupne faze, dok će "nokaut" faza početi četvrtfinalnim utakmicama.

Za razliku od dosadašnjeg sistema (četiri grupe od po šest ekipa, nakon njih eliminacije od osmine finala), u Kini će 32 selekcije biti raspoređeno u osam grupa. Po dve prvoplasirane izboriće pravo nastupa u drugoj fazi, gde za prolaz u četvrtfinale opet treba biti prvi ili drugi.

Do sada je učešće na Mundobasketu "obezbedila" samo Kina, kao domaćin, dok će globalne kvalifikacije biti nastavljene 13. septembra i trajaće do 25. februara.

Aktuelni vicešampion sveta, reprezentacija Srbije (skor 4-2), u grupi je sa Nemačkom (6-0), Grčkom (6-0), Izraelom (3-3), Gruzijom (2-4) i Estonijom (2-4). U septembru joj predstoje mečevi protiv Grčke i Estonije, a cilj je zauzeti barem treće mesto.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar