ЛШ пред празним трибинама - без публике у Лиону!

УЕФА строга и према Французима – Лион без публике у Лиги шампиона! УЕФА је казнила Лион утакмицом без публике у Лиги шампиона због испада навијача на мечу против московског ЦСКА прошле сезоне у осмини финала Лиге Европе.

Фудбал 29.08.2018 | 08:00
ЛШ пред празним трибинама - без публике у Лиону!
Лион је санкционисан јер су навијачи на мечу, одиграном 15. марта у Француској, бацали тврде предмете у терен, користили бакље, ломили објекат, неприкладно скандирали и блокирали степенице.

Лион ће морати да плати и 100.000 евра, а уколико понови сличан случај у наредне две године аутоматски ће активирати суспензију на још једну утакмицу пред празним трибинама.

Жреб за Лигу шампиона је у четвртак у Монаку када ће Лион сазнати са киме је у групи у елитном такмичењу.

Црвена звезда се нада пласману у групну фазу Лиге шампиона, не толико да ће њена жалба на оштру Уефине санкције казну због скандирања Ратку Младићу уродити плодом и барем преполовити казну. Била би то права штета, да некадашњи првак Европе прву утакмицу у Лиги шампиона на домаћем терену одигра пред празним трибинама. Али ако се то и деси – неће бити усамљена у тој несрећи, јер Уефа је испразнила и стадион Олимпика из Лиона.

Уз то, Олимпик ће морати да плати и 100.000 евра, све због изгреда његових навијача на утакмици са московским ЦСКА из прошле сезоне у Лиги Европе. Ако Лионови навијачи не буду могли да се уздрже од недела у наредне две сезоне аутоматски ће им бити одрезана казна играња још једне домаће утакмице на празном стадиону.

Очигледно да у Ниону баш и не прихватају аргументе свих оних који тврде да уз овакав вид санкција највише трпи сам фудбал, јер за кога се игра ако не за навијаче?

Са друге стране, изгледа да и они најнемирнији међу навијачима одговарају само на овако оштре реакције. Новчане казне? То је проблем клубова, не занима то хулигане.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар