LŠ pred praznim tribinama - bez publike u Lionu!

UEFA stroga i prema Francuzima – Lion bez publike u Ligi šampiona! UEFA je kaznila Lion utakmicom bez publike u Ligi šampiona zbog ispada navijača na meču protiv moskovskog CSKA prošle sezone u osmini finala Lige Evrope.

Fudbal 29.08.2018 | 08:00
LŠ pred praznim tribinama - bez publike u Lionu!
Lion je sankcionisan jer su navijači na meču, odigranom 15. marta u Francuskoj, bacali tvrde predmete u teren, koristili baklje, lomili objekat, neprikladno skandirali i blokirali stepenice.

Lion će morati da plati i 100.000 evra, a ukoliko ponovi sličan slučaj u naredne dve godine automatski će aktivirati suspenziju na još jednu utakmicu pred praznim tribinama.

Žreb za Ligu šampiona je u četvrtak u Monaku kada će Lion saznati sa kime je u grupi u elitnom takmičenju.

Crvena zvezda se nada plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, ne toliko da će njena žalba na oštru Uefine sankcije kaznu zbog skandiranja Ratku Mladiću uroditi plodom i barem prepoloviti kaznu. Bila bi to prava šteta, da nekadašnji prvak Evrope prvu utakmicu u Ligi šampiona na domaćem terenu odigra pred praznim tribinama. Ali ako se to i desi – neće biti usamljena u toj nesreći, jer Uefa je ispraznila i stadion Olimpika iz Liona.

Uz to, Olimpik će morati da plati i 100.000 evra, sve zbog izgreda njegovih navijača na utakmici sa moskovskim CSKA iz prošle sezone u Ligi Evrope. Ako Lionovi navijači ne budu mogli da se uzdrže od nedela u naredne dve sezone automatski će im biti odrezana kazna igranja još jedne domaće utakmice na praznom stadionu.

Očigledno da u Nionu baš i ne prihvataju argumente svih onih koji tvrde da uz ovakav vid sankcija najviše trpi sam fudbal, jer za koga se igra ako ne za navijače?

Sa druge strane, izgleda da i oni najnemirniji među navijačima odgovaraju samo na ovako oštre reakcije. Novčane kazne? To je problem klubova, ne zanima to huligane.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar