Мурић одјавио Црну Гору, па изабрао тзв. Косово!

Није као Шаћири и Џака: Ситијев Црногорац ће бранити за Косово*! Млади голман Манчестер ситија Аријанет Мурић изабрао је да брани за репрезентацију Косова*, потврдио је Фудбалски савез са седиштем у Приштини.

Фудбал 27.08.2018 | 20:50
Мурић одјавио Црну Гору, па изабрао тзв. Косово!
Аријанет Муирић, млади голман Манчестер ситија, који је одиграо три меча за младу репрезентацију Црне Горе, браниће за национални тим тзв. Косова, јавили су тамошњи медији.

Мурић је до сада одиграо три меча за младу репрезентацију Црне Горе, али ће у сениорској конкуренцији променити дрес.

Како је наведено на званичном сајту ФС Косова* за то је заслужан бивши председник ФС Фадиљ Вокри, његов наследник Агим Адеми и менаџер Бајрам Шаља.

"Веома сам задовољан што је након вишемесечних разговора мој син Аријанет одлучио да игра за Косово. Ми нисмо издали Црну Гору, али они нису показали жељу да му нађу место у А селекцији. Мислим да Косово има светлу будућност и да ће Аријанет бити део будућих успеха", рекао је отац голмана Сами Мурић.

Аријанет је на последњем мечу за Црну Гору добио директан црвени картон против Словеније, јер је главом ударио противничког играча.

Недавно је враћен и са позајмице из Бреде у Манчестер сити где би иза Едерсона био други голман, будући да се клаудио Браво повредио. Деветнаестогодишњак је рођен у Цириху, у Швајцарској, а пореклом је из Рожаја.

Играо је за млађе категорије Цириха и Грасхоперса, пре него што је 2016. године прешао у Манчестер сити. Има држављанство Црне Горе и Косова*.

Мурић тако није направио избор као Гранит Џака и Ђердан Шаћири. Џака је рођен у Базелу (Швајцарска), Шаћири у Гњилану, али су обојица изабрали да играју за Швајцарце, иако су више пута наглашавали припадност Косову*.

Да подсетимо, Шаћири је на Светском првенству у Русији и носио заставу Косова* на својим копачкама, а обојица су због привржености Косову* голове против Србије прославили показивањем албанског орла рукама.

Мурић (19) је недавно постао други голман енглеског шампиона, који га је вратио са позајмице из НАЦ Бреде, због повреде Клаудија Брава.

Колико је млади чувар мреже талентован, доказ је управо инсистирање једног од најбољих тренера данашњице Пепа Гвардиоле да га врати из Бреде након мјесец дана.

Међутим, Црна Гора га је изгубила!

"Веома сам задовољан што је, након вишемјесечних разговора, мој син Аријанет одлучио да игра за Косово", казао је његов отац Самир Мурић, који је додао.

"Ми нисмо издали Црну Гору, али они нису показали жељу да му нађу мјесто у А селекцији, тако да смо направили прави избор. Мислим да Косово има свијетлу будућност и да ће Аријанет бити дио будућих успјеха", казао је Самир Мурић.

Талентовани голман је рођен у Цириху 7. новембра 1998. године, а његови родитељи су родом из Рожаја. Прошао је млађе категорије локалног Цириха, те Грасхоперса, да би се 1. јула 2017. године придружио Манчестер ситију, са којим има уговор до 30. јуна 2021.

Фудбалски савез Црне Горе је сазнао за талентованог голмана, селектор Мојаш Радоњић га је позвао за пријатељску утакмици против Босне и Херцеговине 5. септембра 2017, па је тако 19-годишњи популарни Аро дебитовао за "соколиће". Фудбалски савез Косова је јуче контактирао Мурића и голман "грађана" је одлучио да одјави Црну Гору и прикључи се Косову.

А пошто још није дебитовао за наш А тим, није имао никаквих сметњи од Уефе да промијени националне боје. Косово је задало први ударац Црној Гори, а да ли ће их бити још!?

Извор: Б92/мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар