Murić odjavio Crnu Goru, pa izabrao tzv. Kosovo!

Nije kao Šaćiri i Džaka: Sitijev Crnogorac će braniti za Kosovo*! Mladi golman Mančester sitija Arijanet Murić izabrao je da brani za reprezentaciju Kosova*, potvrdio je Fudbalski savez sa sedištem u Prištini.

Fudbal 27.08.2018 | 20:50
Murić odjavio Crnu Goru, pa izabrao tzv. Kosovo!
Arijanet Muirić, mladi golman Mančester sitija, koji je odigrao tri meča za mladu reprezentaciju Crne Gore, braniće za nacionalni tim tzv. Kosova, javili su tamošnji mediji.

Murić je do sada odigrao tri meča za mladu reprezentaciju Crne Gore, ali će u seniorskoj konkurenciji promeniti dres.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu FS Kosova* za to je zaslužan bivši predsednik FS Fadilj Vokri, njegov naslednik Agim Ademi i menadžer Bajram Šalja.

"Veoma sam zadovoljan što je nakon višemesečnih razgovora moj sin Arijanet odlučio da igra za Kosovo. Mi nismo izdali Crnu Goru, ali oni nisu pokazali želju da mu nađu mesto u A selekciji. Mislim da Kosovo ima svetlu budućnost i da će Arijanet biti deo budućih uspeha", rekao je otac golmana Sami Murić.

Arijanet je na poslednjem meču za Crnu Goru dobio direktan crveni karton protiv Slovenije, jer je glavom udario protivničkog igrača.

Nedavno je vraćen i sa pozajmice iz Brede u Mančester siti gde bi iza Edersona bio drugi golman, budući da se klaudio Bravo povredio. Devetnaestogodišnjak je rođen u Cirihu, u Švajcarskoj, a poreklom je iz Rožaja.

Igrao je za mlađe kategorije Ciriha i Grashopersa, pre nego što je 2016. godine prešao u Mančester siti. Ima državljanstvo Crne Gore i Kosova*.

Murić tako nije napravio izbor kao Granit Džaka i Đerdan Šaćiri. Džaka je rođen u Bazelu (Švajcarska), Šaćiri u Gnjilanu, ali su obojica izabrali da igraju za Švajcarce, iako su više puta naglašavali pripadnost Kosovu*.

Da podsetimo, Šaćiri je na Svetskom prvenstvu u Rusiji i nosio zastavu Kosova* na svojim kopačkama, a obojica su zbog privrženosti Kosovu* golove protiv Srbije proslavili pokazivanjem albanskog orla rukama.

Murić (19) je nedavno postao drugi golman engleskog šampiona, koji ga je vratio sa pozajmice iz NAC Brede, zbog povrede Klaudija Brava.

Koliko je mladi čuvar mreže talentovan, dokaz je upravo insistiranje jednog od najboljih trenera današnjice Pepa Gvardiole da ga vrati iz Brede nakon mjesec dana.

Međutim, Crna Gora ga je izgubila!

"Veoma sam zadovoljan što je, nakon višemjesečnih razgovora, moj sin Arijanet odlučio da igra za Kosovo", kazao je njegov otac Samir Murić, koji je dodao.

"Mi nismo izdali Crnu Goru, ali oni nisu pokazali želju da mu nađu mjesto u A selekciji, tako da smo napravili pravi izbor. Mislim da Kosovo ima svijetlu budućnost i da će Arijanet biti dio budućih uspjeha", kazao je Samir Murić.

Talentovani golman je rođen u Cirihu 7. novembra 1998. godine, a njegovi roditelji su rodom iz Rožaja. Prošao je mlađe kategorije lokalnog Ciriha, te Grashopersa, da bi se 1. jula 2017. godine pridružio Mančester sitiju, sa kojim ima ugovor do 30. juna 2021.

Fudbalski savez Crne Gore je saznao za talentovanog golmana, selektor Mojaš Radonjić ga je pozvao za prijateljsku utakmici protiv Bosne i Hercegovine 5. septembra 2017, pa je tako 19-godišnji popularni Aro debitovao za "sokoliće". Fudbalski savez Kosova je juče kontaktirao Murića i golman "građana" je odlučio da odjavi Crnu Goru i priključi se Kosovu.

A pošto još nije debitovao za naš A tim, nije imao nikakvih smetnji od Uefe da promijeni nacionalne boje. Kosovo je zadalo prvi udarac Crnoj Gori, a da li će ih biti još!?

Izvor: B92/mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar