"Са оптимизмом на мегдан Бешикташу!"

Фудбалери Партизана Данило Пантић и Немања Николић, као и голман Филип Кљајић сумирају утиске из Шапца, где су направили преокрет и освојили три бода.

Фудбал 27.08.2018 | 19:45
"Са оптимизмом на мегдан Бешикташу!"
Зоран "Бата" Мирковић је покренуо Партизан. Успавани тим са почетка сезоне, сада делује много агилније, борбеније, разиграније, чвршће...

Прибојавали су се у Партизану гостовања Мачви у Шапцу. Са правом, јер је домаћин био наоштрен да скине скалп београдском тиму. Али, црно-бели су после млаког првог дела, упалили моторе и у другом направили прерокрет, "пресликавши" резултат из претходне сезоне на истом терену - 1:3.

Стрелци голова за Партизан Данило Пантић и Немања Николић кажу за клупски сајт да је победила боља екипа, која је показала карактер.

"Тешка утакмица са пуно дуела. Противник је ушао јако без икаквог респекта по нас, али смо ипак доминирали током целе утакмице. Гол после пенала је покварио утисак првог полувремена. Било је веома тешко за игру, противник је правио фаулове и прекидао нападе у раној фази. У полувремену нам је тренер указао на грешке из првог полувремена. Стварно смо друго полувреме играли одлично и веровали у преокрет", каже Данило Пантић.

Гол који је постигао, каже, посветио је целој екипи.

"Битне голове волим да прослављам са мојим саиграчима, јер само ми знамо колико нам значи сваки гол и победа. Ово је веома битан гол за мене, много сам га желео у том тренутку", рекао је
Пантић.

Иза нападача Немање Николића је тежак период, пауза због повреде. Гол који је постигао против Мачве биће му, истиче, додатни мотив да се одужи навијачима.

"Знали смо од саме припреме утакмице да ће ово бити једно од најнеугоднијих гостовања у нашој лиги. Спремни смо били на једну фајтерску утакмицу без много фудбала што се види и по броју картона које смо и ми и они добили. Што се тиче мог гола, лепа акција и још лепши центаршут Ђолета Ивановића који је покренуо нашу екипу", препричава Николић утиске из Шапца.

И он, попут Пантића, сматра да је Партизан заслужено победио.

"У првом полувремену смо били мање опасни по гол противника. Имали смо такође и ми шансу да изједначимо преко Косовића, али неке утакмице се и овако добијају. Драго ми је да је карактер прорадио у свима нама и донео јако важна три бода. Пресрећан сам због овог гола, јер сам пропустио сигурно десет, једанест утакмица због повреде колена. Сада се осећам веома добро и мислим да то публика примећује и надам се да ћу се одужити свима на најлепши могући начин, а то је постизањем голова и добрим играма. Гол ми је као и сваком нападачу веома важан за самопоуздање. Надам се да ћу наставити у том ритму".

Пред играчима Партизана је највећи изазов у досадашњем току сезоне - реванш меч против Бешикташа у плеј-офу за пласман у групну фазу Лиге Европе.

"Очекује нас такође веома тешка утакмица, али смо показали у Београду да можемо и умемо да се носимо са јаким противницима. Тако да имамо право да са пуном дозом оптимизма одемо у Истанбул на мегдан Бешикташу", каже Николић.

Голман Филип Кљајић добио је прилику да стане међу стативе, јер је "јединица" црно-белих Владимир Стојковић остао у Београду да сачека порођај супруге Валентине.

Кљајић се захвалио навијачима на подршци, уз оцену да је победио бољи тим.

"Контролисали смо већи део утакмице. Једини проблем је што смо имали само једну зрелу шансу за гол у првом полувремену. Одбранио сам пенал, имали са једне стране срећу у тој ситуацији, а потом одмах примили гол. Желео бих да честитам тиму на карактеру, јер су по изузетно тешко терену преокренули утакмицу, били бољи свих деведесет и нешто минута и на крају убедљиво победили".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар