"Sa optimizmom na megdan Bešiktašu!"

Fudbaleri Partizana Danilo Pantić i Nemanja Nikolić, kao i golman Filip Kljajić sumiraju utiske iz Šapca, gde su napravili preokret i osvojili tri boda.

Fudbal 27.08.2018 | 19:45
"Sa optimizmom na megdan Bešiktašu!"
Zoran "Bata" Mirković je pokrenuo Partizan. Uspavani tim sa početka sezone, sada deluje mnogo agilnije, borbenije, razigranije, čvršće...

Pribojavali su se u Partizanu gostovanja Mačvi u Šapcu. Sa pravom, jer je domaćin bio naoštren da skine skalp beogradskom timu. Ali, crno-beli su posle mlakog prvog dela, upalili motore i u drugom napravili prerokret, "preslikavši" rezultat iz prethodne sezone na istom terenu - 1:3.

Strelci golova za Partizan Danilo Pantić i Nemanja Nikolić kažu za klupski sajt da je pobedila bolja ekipa, koja je pokazala karakter.

"Teška utakmica sa puno duela. Protivnik je ušao jako bez ikakvog respekta po nas, ali smo ipak dominirali tokom cele utakmice. Gol posle penala je pokvario utisak prvog poluvremena. Bilo je veoma teško za igru, protivnik je pravio faulove i prekidao napade u ranoj fazi. U poluvremenu nam je trener ukazao na greške iz prvog poluvremena. Stvarno smo drugo poluvreme igrali odlično i verovali u preokret", kaže Danilo Pantić.

Gol koji je postigao, kaže, posvetio je celoj ekipi.

"Bitne golove volim da proslavljam sa mojim saigračima, jer samo mi znamo koliko nam znači svaki gol i pobeda. Ovo je veoma bitan gol za mene, mnogo sam ga želeo u tom trenutku", rekao je
Pantić.

Iza napadača Nemanje Nikolića je težak period, pauza zbog povrede. Gol koji je postigao protiv Mačve biće mu, ističe, dodatni motiv da se oduži navijačima.

"Znali smo od same pripreme utakmice da će ovo biti jedno od najneugodnijih gostovanja u našoj ligi. Spremni smo bili na jednu fajtersku utakmicu bez mnogo fudbala što se vidi i po broju kartona koje smo i mi i oni dobili. Što se tiče mog gola, lepa akcija i još lepši centaršut Đoleta Ivanovića koji je pokrenuo našu ekipu", prepričava Nikolić utiske iz Šapca.

I on, poput Pantića, smatra da je Partizan zasluženo pobedio.

"U prvom poluvremenu smo bili manje opasni po gol protivnika. Imali smo takođe i mi šansu da izjednačimo preko Kosovića, ali neke utakmice se i ovako dobijaju. Drago mi je da je karakter proradio u svima nama i doneo jako važna tri boda. Presrećan sam zbog ovog gola, jer sam propustio sigurno deset, jedanest utakmica zbog povrede kolena. Sada se osećam veoma dobro i mislim da to publika primećuje i nadam se da ću se odužiti svima na najlepši mogući način, a to je postizanjem golova i dobrim igrama. Gol mi je kao i svakom napadaču veoma važan za samopouzdanje. Nadam se da ću nastaviti u tom ritmu".

Pred igračima Partizana je najveći izazov u dosadašnjem toku sezone - revanš meč protiv Bešiktaša u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

"Očekuje nas takođe veoma teška utakmica, ali smo pokazali u Beogradu da možemo i umemo da se nosimo sa jakim protivnicima. Tako da imamo pravo da sa punom dozom optimizma odemo u Istanbul na megdan Bešiktašu", kaže Nikolić.

Golman Filip Kljajić dobio je priliku da stane među stative, jer je "jedinica" crno-belih Vladimir Stojković ostao u Beogradu da sačeka porođaj supruge Valentine.

Kljajić se zahvalio navijačima na podršci, uz ocenu da je pobedio bolji tim.

"Kontrolisali smo veći deo utakmice. Jedini problem je što smo imali samo jednu zrelu šansu za gol u prvom poluvremenu. Odbranio sam penal, imali sa jedne strane sreću u toj situaciji, a potom odmah primili gol. Želeo bih da čestitam timu na karakteru, jer su po izuzetno teško terenu preokrenuli utakmicu, bili bolji svih devedeset i nešto minuta i na kraju ubedljivo pobedili".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar