ПЛ - најава: Жозе, хајде сад да те видимо!

Када је у проблемима, Посебни се обично одлучи за чекалицу и често му се то исплати, али Тотенхем зна каква га замка чека. . .

Фудбал 27.08.2018 | 16:15
ПЛ - најава: Жозе, хајде сад да те видимо!
Бити или не бити!

Сезона тек што је почела, а Жозе Мурињо је већ у облаку прашине која се дигла око њега. После само два кола у Премијер лиги, тема која се наметнула као најјачи утисак је импотенција Манчестер Јунајтеда. Лестер су некако добили у првом колу, али су зато све њихове мане, проблеми и напетост испливали на површину поразом у Брајтону. И наравно, Мурињо је пенио од беса али није могао да нађе кривца… Први озбиљан тест за Јунајтед и Муриња ће бити окршај с Тотенхемом. Иначе, локални медији у Манчестеру поново помињу могућност да Немања Матић заигра на месту штопера, о чему смо већ писали.

"Желимо да добијемо сваку утакмицу и да играмо добро, а не да грешимо. Желим да увек играмо победнички, доминантно и наравно - победимо. Нисам узнемирен због пораза, били бисмо у истој ситуацији и када бисмо победили све мање тимове, а да нисмо у стању да добијемо ове јаче", изјавио је Посебни. 

За разлику од Црвених ђавола, Спурси су потпуно растерећени и скоро па рутински су остварили две победе на старту против Њукасла и Фулама. Они имају оно што Јунајтед нема – мирноћу. Док је Мурињо провео лето кукајући за појачањима и стварао тензију у клубу и свлачионици која му све мање верује, Покетино је ћутао и радио. Није довео ниједно појачање и нема никакав проблем са тим. Најбитније му је да је задржао све носиоце игре и показао је колико поверење има у њих јер није на силу јурио за појачањима. Ипак, и за Тотенхем ће ово бити први озбиљан тест у сезони. Управо су у дербијима претходних сезона губили корак за ривалима и ово је прилика да савладају и ту препреку.

"Тотенхем је велик клуб, али мора још много да ради како би постао још већи. Није битна прошлост, морамо да гледамо унапред, а ми покушавамо да поставимо основе за светлу будућност. Желимо да побеђујемо константно", казао је Покетино.

Када ова два тима играју, традиција игра велику улогу. А она каже да је домаћин добио седам последњих дуела. Дакле, онај ко игра на свом стадиону – побеђује. Да ли ће тако бити и овога пута? Све пред овај сусрет не иде томе у прилог. Обично су то биле победе од 1:0, 2:0, 3:0, 2:1. Дакле, не са превише голова. 

Када је Мурињо у проблемима, обично се одлучи за чекалицу и често му се то исплати. Тотенхем зна каква га замка чека…

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 3. коло

Субота

Вулверхемптон - Манчестер Сити 1:1 (0:0)
/Боли 57 - Лапорт 69/

Хадерсфилд - Кардиф 0:0

Саутемптон - Лестер 1:2 (0:0)
/Бертранд 52 - Греј 56, Мегвајер 90+2/

Арсенал - Вест Хем 3:1 (1:1)
/Монреал 30, Диоп 70. аутогол, Велбек 90+2 - Арнаутовић 25/

Борнмут - Евертон 2:2 (0:0)
/Кинг 75. пенал, Аке 79 - Волкот 56, Кин 66/

Ливерпул - Брајтон 1:0 (1:0)
/Салах 23/

Недеља

Вотфорд - Кристал Палас 2:1 (0:0)
/Переира 51, Холебас 71 - Заха 78/

Фулам - Барнли 4:2 (3:2)
/Сери 4, Митровић 36, 38, Ширле 83 - Хендрик 10, Тарковски 41/

Њукасл - Челси 1:2 (0:0)
/Хоселу 83 - Азар 76пен, Једлин 87аг/ 

Понедељак
21.00: Манчестер Јунајтед - Тотенхем

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар