PL - najava: Žoze, hajde sad da te vidimo!

Kada je u problemima, Posebni se obično odluči za čekalicu i često mu se to isplati, ali Totenhem zna kakva ga zamka čeka. . .

Fudbal 27.08.2018 | 16:15
PL - najava: Žoze, hajde sad da te vidimo!
Biti ili ne biti!

Sezona tek što je počela, a Žoze Murinjo je već u oblaku prašine koja se digla oko njega. Posle samo dva kola u Premijer ligi, tema koja se nametnula kao najjači utisak je impotencija Mančester Junajteda. Lester su nekako dobili u prvom kolu, ali su zato sve njihove mane, problemi i napetost isplivali na površinu porazom u Brajtonu. I naravno, Murinjo je penio od besa ali nije mogao da nađe krivca… Prvi ozbiljan test za Junajted i Murinja će biti okršaj s Totenhemom. Inače, lokalni mediji u Mančesteru ponovo pominju mogućnost da Nemanja Matić zaigra na mestu štopera, o čemu smo već pisali.

"Želimo da dobijemo svaku utakmicu i da igramo dobro, a ne da grešimo. Želim da uvek igramo pobednički, dominantno i naravno - pobedimo. Nisam uznemiren zbog poraza, bili bismo u istoj situaciji i kada bismo pobedili sve manje timove, a da nismo u stanju da dobijemo ove jače", izjavio je Posebni. 

Za razliku od Crvenih đavola, Spursi su potpuno rasterećeni i skoro pa rutinski su ostvarili dve pobede na startu protiv Njukasla i Fulama. Oni imaju ono što Junajted nema – mirnoću. Dok je Murinjo proveo leto kukajući za pojačanjima i stvarao tenziju u klubu i svlačionici koja mu sve manje veruje, Poketino je ćutao i radio. Nije doveo nijedno pojačanje i nema nikakav problem sa tim. Najbitnije mu je da je zadržao sve nosioce igre i pokazao je koliko poverenje ima u njih jer nije na silu jurio za pojačanjima. Ipak, i za Totenhem će ovo biti prvi ozbiljan test u sezoni. Upravo su u derbijima prethodnih sezona gubili korak za rivalima i ovo je prilika da savladaju i tu prepreku.

"Totenhem je velik klub, ali mora još mnogo da radi kako bi postao još veći. Nije bitna prošlost, moramo da gledamo unapred, a mi pokušavamo da postavimo osnove za svetlu budućnost. Želimo da pobeđujemo konstantno", kazao je Poketino.

Kada ova dva tima igraju, tradicija igra veliku ulogu. A ona kaže da je domaćin dobio sedam poslednjih duela. Dakle, onaj ko igra na svom stadionu – pobeđuje. Da li će tako biti i ovoga puta? Sve pred ovaj susret ne ide tome u prilog. Obično su to bile pobede od 1:0, 2:0, 3:0, 2:1. Dakle, ne sa previše golova. 

Kada je Murinjo u problemima, obično se odluči za čekalicu i često mu se to isplati. Totenhem zna kakva ga zamka čeka…

PREMIJER LIGA - 3. kolo

Subota

Vulverhempton - Mančester Siti 1:1 (0:0)
/Boli 57 - Laport 69/

Hadersfild - Kardif 0:0

Sautempton - Lester 1:2 (0:0)
/Bertrand 52 - Grej 56, Megvajer 90+2/

Arsenal - Vest Hem 3:1 (1:1)
/Monreal 30, Diop 70. autogol, Velbek 90+2 - Arnautović 25/

Bornmut - Everton 2:2 (0:0)
/King 75. penal, Ake 79 - Volkot 56, Kin 66/

Liverpul - Brajton 1:0 (1:0)
/Salah 23/

Nedelja

Votford - Kristal Palas 2:1 (0:0)
/Pereira 51, Holebas 71 - Zaha 78/

Fulam - Barnli 4:2 (3:2)
/Seri 4, Mitrović 36, 38, Širle 83 - Hendrik 10, Tarkovski 41/

Njukasl - Čelsi 1:2 (0:0)
/Hoselu 83 - Azar 76pen, Jedlin 87ag/ 

Ponedeljak
21.00: Mančester Junajted - Totenhem

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar