Боатенг до петка у Паризу, стиже шампион свијета!

Бајерн доводи још једног Француза. . .

Фудбал 28.08.2018 | 14:00
Боатенг до петка у Паризу, стиже шампион свијета!
Трансфер Џерома Боатенга из Бајерна у Пари Сен Жермен је врло близу коначне реализације, иако је протеклих дана наступило својеврсно затишје у целој причи.

Кристијан Фалк, најбоље обавештени новинар у Немачкој када је Бајерн у питању, објавио је да је репрезентативац Немачке на корак од селидбе на Парк принчева, после недељног састанка између представника два клуба. Директор Бајерна Хасан Салихамиџић и Пари Сен Жермена Енрике Антеро, срели су се на вечери и значајно приближили ставове око преласка Боатенга у Париз.

Упркос чињеници да је ПСЖ купио Тила Керера из Шалкеа пре неколико недеља за 37.000.000 евра, нови тренер Томас Тухел инсистира на још једном дефанзивцу, управо репрезентативцу Панцера. Проблем је једино захтев Бајерна, који тражи чак 50.000.000 за Боатенга, што је сума коју Парижани тренутно не желе да дају за играча у 29. години. Реално је, пише Фалк, да се клубови нађу на своти од 40.000.000 и да до затварања пијаце у петак Боатенг подигне плаво-црвени дрес на Парку принчева.   

Уколико Џером Боатенг пређе у Пари Сен Жермен Бајерн ће, према информацији СпортБилда, пробати одмах да купи светског шампиона Бенжамина Павара из Штутгарта. Француз има у уговору са Швабама клаузулу за следеће лето од 35.000.000 евра (ако се Штутгарт пласира у Лигу шампиона она не важи!), па се у Минхену надају да би могли да га добију за 40.000.000 овог лета, како би избегли потенцијалну конкуренцију у случају да Француз настави да одушевљава.

Такође, у табору Пари Сен Жермена показују интересовање за још једног фудбалера Бајерна, и то шпанског левог бека Хуана Берната који је вишак у Минхену и који има дозволу да напусти клуб за 15.000.000 евра. Свеци траже новог левог бека, а до сада су се као опције спомињали Дени Роуз(Тотенхем) и Филипе Луис (Атлетико Мадрид).

И за овај посао дедлајн је петак...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар