Boateng do petka u Parizu, stiže šampion svijeta!

Bajern dovodi još jednog Francuza. . .

Fudbal 28.08.2018 | 14:00
Boateng do petka u Parizu, stiže šampion svijeta!
Transfer Džeroma Boatenga iz Bajerna u Pari Sen Žermen je vrlo blizu konačne realizacije, iako je proteklih dana nastupilo svojevrsno zatišje u celoj priči.

Kristijan Falk, najbolje obavešteni novinar u Nemačkoj kada je Bajern u pitanju, objavio je da je reprezentativac Nemačke na korak od selidbe na Park prinčeva, posle nedeljnog sastanka između predstavnika dva kluba. Direktor Bajerna Hasan Salihamidžić i Pari Sen Žermena Enrike Antero, sreli su se na večeri i značajno približili stavove oko prelaska Boatenga u Pariz.

Uprkos činjenici da je PSŽ kupio Tila Kerera iz Šalkea pre nekoliko nedelja za 37.000.000 evra, novi trener Tomas Tuhel insistira na još jednom defanzivcu, upravo reprezentativcu Pancera. Problem je jedino zahtev Bajerna, koji traži čak 50.000.000 za Boatenga, što je suma koju Parižani trenutno ne žele da daju za igrača u 29. godini. Realno je, piše Falk, da se klubovi nađu na svoti od 40.000.000 i da do zatvaranja pijace u petak Boateng podigne plavo-crveni dres na Parku prinčeva.   

Ukoliko Džerom Boateng pređe u Pari Sen Žermen Bajern će, prema informaciji SportBilda, probati odmah da kupi svetskog šampiona Benžamina Pavara iz Štutgarta. Francuz ima u ugovoru sa Švabama klauzulu za sledeće leto od 35.000.000 evra (ako se Štutgart plasira u Ligu šampiona ona ne važi!), pa se u Minhenu nadaju da bi mogli da ga dobiju za 40.000.000 ovog leta, kako bi izbegli potencijalnu konkurenciju u slučaju da Francuz nastavi da oduševljava.

Takođe, u taboru Pari Sen Žermena pokazuju interesovanje za još jednog fudbalera Bajerna, i to španskog levog beka Huana Bernata koji je višak u Minhenu i koji ima dozvolu da napusti klub za 15.000.000 evra. Sveci traže novog levog beka, a do sada su se kao opcije spominjali Deni Rouz(Totenhem) i Filipe Luis (Atletiko Madrid).

I za ovaj posao dedlajn je petak...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar