Велики интервју Зорана Мирковића: Недостаје нам идеја!

Бата играч би морао да се доведе у ред! „Знам да имам кредит код Гробара, али нећу да га злоупотребљавам“, поручио млади стручњак у разговору за Спортски журнал.

Фудбал 28.08.2018 | 23:00
Велики интервју Зорана Мирковића: Недостаје нам идеја!
Пет утакмица – четири победе и један реми! То је учинак Зорана Бате Мирковића на клупи Партизана. Мирише на Лигу Европе у Хумској, делује да Парни ваљак може да буде више него конкурентан у борби за шампионску титулу...

Навијачи црно-белих тврде да је све то заслуга великог борца са београдског асфалта, који је излечио екипу од анемије и показао јој да може да буде конкуретна у двобоју са турским великаном.

Пред некадашњим репрезентативцем Југославије је још много посла, али почетак – баш обећава. У ексклузивном интервју за Журнал тренер Партизана није одисао самозадовољством. Зна да га чека изузетно тежак пута, али је свестан да су се Гробари вратили на стадион највише захваљујући његовом минулом раду и статусу светих Партизанових ратника.

„Знам да имам кредит код тих људи, не пада ми напамет да га злоупотребим. Више бих волео да публика у великом броју долази на стадион зато што играмо добро и побеђујемо“, поручио је на почетку ексклузивног разговора за Журнал Зоран Мирковић.

Бескомпримисни борац стигао је у Хумску у зло доба. Екипа је била далеко од максимума, оптерећена пролећним губитком титуле. Вода је била до грла. Ипак, Бата није имао дилему.

„Неки су то поистоветили са храброшћу, неки са лудошћу. Изненадио сам самог себе. Човек у животу неке ствари не може да бира. Ето, мени се тако наместило“.

Док Гробари исчекују дуел у Истанбулу и надају се још једној европској јесени, Зоран Мирковић је дијагностиковао проблеме у игри.

„Фали нам идеја! Мало више течности, мање нервозе. Не смемо да грешимо у једноставном пасу. Ако се то помножи са 20 лопти, после треба да искравриш како би их освојио. У неким ситуацијама морамо да будемо мирнији“.

Делује бивши члан Јувентуса мирно у првим тренерским данима. Није изгубио буран темперамент, али је без увијања истакао да би код њега као тренера Зоран Мирковић из играчких дана морао да се промени.

„Играо би, али би морао да се доведе у ред што се тиче понашања. Целу сезону сам провео ван терена због казни. Плус једну због повреде. За кратак фудбалски век – много“.

На крају је говорио о квалитетима вечитог ривала, Црвене звезде.

„Звезда има одличну екипу. Покушаћемо да направимо бољу сезону. Играју добар, чврст фудбал, квалитетне играче. Добро су вођени, имају шансу у Салцбургу“, јасан је Мирковић.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар