Veliki intervju Zorana Mirkovića: Nedostaje nam ideja!

Bata igrač bi morao da se dovede u red! „Znam da imam kredit kod Grobara, ali neću da ga zloupotrebljavam“, poručio mladi stručnjak u razgovoru za Sportski žurnal.

Fudbal 28.08.2018 | 23:00
Veliki intervju Zorana Mirkovića: Nedostaje nam ideja!
Pet utakmica – četiri pobede i jedan remi! To je učinak Zorana Bate Mirkovića na klupi Partizana. Miriše na Ligu Evrope u Humskoj, deluje da Parni valjak može da bude više nego konkurentan u borbi za šampionsku titulu...

Navijači crno-belih tvrde da je sve to zasluga velikog borca sa beogradskog asfalta, koji je izlečio ekipu od anemije i pokazao joj da može da bude konkuretna u dvoboju sa turskim velikanom.

Pred nekadašnjim reprezentativcem Jugoslavije je još mnogo posla, ali početak – baš obećava. U ekskluzivnom intervju za Žurnal trener Partizana nije odisao samozadovoljstvom. Zna da ga čeka izuzetno težak puta, ali je svestan da su se Grobari vratili na stadion najviše zahvaljujući njegovom minulom radu i statusu svetih Partizanovih ratnika.

„Znam da imam kredit kod tih ljudi, ne pada mi napamet da ga zloupotrebim. Više bih voleo da publika u velikom broju dolazi na stadion zato što igramo dobro i pobeđujemo“, poručio je na početku ekskluzivnog razgovora za Žurnal Zoran Mirković.

Beskomprimisni borac stigao je u Humsku u zlo doba. Ekipa je bila daleko od maksimuma, opterećena prolećnim gubitkom titule. Voda je bila do grla. Ipak, Bata nije imao dilemu.

„Neki su to poistovetili sa hrabrošću, neki sa ludošću. Iznenadio sam samog sebe. Čovek u životu neke stvari ne može da bira. Eto, meni se tako namestilo“.

Dok Grobari isčekuju duel u Istanbulu i nadaju se još jednoj evropskoj jeseni, Zoran Mirković je dijagnostikovao probleme u igri.

„Fali nam ideja! Malo više tečnosti, manje nervoze. Ne smemo da grešimo u jednostavnom pasu. Ako se to pomnoži sa 20 lopti, posle treba da iskravriš kako bi ih osvojio. U nekim situacijama moramo da budemo mirniji“.

Deluje bivši član Juventusa mirno u prvim trenerskim danima. Nije izgubio buran temperament, ali je bez uvijanja istakao da bi kod njega kao trenera Zoran Mirković iz igračkih dana morao da se promeni.

„Igrao bi, ali bi morao da se dovede u red što se tiče ponašanja. Celu sezonu sam proveo van terena zbog kazni. Plus jednu zbog povrede. Za kratak fudbalski vek – mnogo“.

Na kraju je govorio o kvalitetima večitog rivala, Crvene zvezde.

„Zvezda ima odličnu ekipu. Pokušaćemo da napravimo bolju sezonu. Igraju dobar, čvrst fudbal, kvalitetne igrače. Dobro su vođeni, imaju šansu u Salcburgu“, jasan je Mirković.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar