Анталија показала пут Партизану!

Бешикташ поражен код куће, нека тако буде и у четвртак. . .  Аларм на Босфору пред Партизан - Анталија шокирала Бешикташ! Гости славили са 3:2 уз одличну партију Сулејмана Дукаре.

Фудбал 27.08.2018 | 11:15
Анталија показала пут Партизану!
Партизан у четвртак игра против Бешикташа реванш плеј-офа за Лигу Европе. После београдских 1:1 црно-беле чека тежак изазов у Истанбулу.

Али, далеко од тогда да моћан састав турског тима није непрелазна препрека. То је у недељу доказала и Анталија, која је усред вишемилионског града на Босфору победила 3:2 (3:1).

Водафон арена није била од помоћи тиму Шењола Гунеша...

Искусни тренер извео је можда и најјачи састав, изостачи су само због повреда голман Толга Зенгин и Џермејн Ленс. Али је у саставу био Алваро Негредо, који опет није пропустио прилику да постигне гол.

Анталија је разнела Бешикташ у првом делу. Гости су до полувремена постигли чак три гола. Бриљирао је Сенегалас Сулејман Дукара, стрелац прва два гола, док је трећи дело Јекта Куртулуша.

Негредо је у 26. смањио на 2:1, а Пепе у 56. на 3:2, што је био и коначан резултат.

БЕШИКТАШ: Јувакуран – Еркин, Пепе, Вида, Адријано – Озјакуп, Медел – Кварежма, Арслан, Бабел – Негредо. Играли су још Гонул Гокан, Ларин и Торе.



Дуел са Анталијом требало је да послужи Бешикташу као добра припрема истанбулским Орловима за реванш са Партизаном у плеј-офу за Лигу Европе, али се претворио у кошмар. Гости са обале Медитерана су славили на сред Водафон парка са 3:2 у утакмици трећег кола турске Суперлиге и унели немир у редове вишеструког шампиона.

Посебно је прво полувреме ове утакмице било спектакуларно јер су “пала” четири гола, али одбрана Бешикташа је баш заказала. Са друге стране, оно што може радује тренера домаћих Гунеша је повратак на терен Рајана Бабела који је меч у Београду пропустио због повреде.

Одбрани Бешикташа вечерас је огромне проблеме задавао Сулејман Дукара који је головима у 20. и 24. минуту донео гостима убедљиву предност и шокирао навијаче истанбулског великана. Додуше, оба гола дао је уз велику дозу среће. Код првог му се лопта одбила на ногу за зицер, а код другог га је погодила у леђа и завршила у мрежи.

Само два минута после другог Дукариног гола, Бешикташ је смањио заостатак и то преко Алвара Негреда. То је оно што свакако може да зебрине навијаче Партизана јер Негредо због суспензије није могао да игра у Београду, али ће бити спреман за реванш у четвртак.

Сјајну партију Дукара је крунисао у 33. минуту асистенцијом Куртулушу који је погодио за 3:1. Наду навијачима Бешикташа у 56. минуту вратио је Пепе голом после асистенције Рикарда Кварежме, али је до краја меча одбрана Анталије издржала све налете домаћина.

Бешикташ је играо у формацији 4-2-3-1 у саставу: Јувакуран – Адријано, Пепе, Вида, Еркин - Медел, Озјакуп - Кварежма, Арслан, Бабел - Негредо. Играли су још Гонул, Ларин и Торе.

СУПЕР ЛИГ - 3. КОЛО

Петак
Ризе - Ерзурум 0:0

Субота
Анкарагучу - Трабзон 2:2 (1:0)
/Фати 42, Мохтар 90+1 - Новак 27, Родаљега 80/

Гецтепе - Фенербахче 1:0 (0:0)
/Акбунар 66/

Кајзери - Малатија 0:0

Недеља
Сивас - Касимпаша 0:3 (0:1)
Бешикташ - Анталија 2:3 (1:3)
Коња - Бурса 1:1 (1:1)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар