Antalija pokazala put Partizanu!

Bešiktaš poražen kod kuće, neka tako bude i u četvrtak. . .  Alarm na Bosforu pred Partizan - Antalija šokirala Bešiktaš! Gosti slavili sa 3:2 uz odličnu partiju Sulejmana Dukare.

Fudbal 27.08.2018 | 11:15
Antalija pokazala put Partizanu!
Partizan u četvrtak igra protiv Bešiktaša revanš plej-ofa za Ligu Evrope. Posle beogradskih 1:1 crno-bele čeka težak izazov u Istanbulu.

Ali, daleko od togda da moćan sastav turskog tima nije neprelazna prepreka. To je u nedelju dokazala i Antalija, koja je usred višemilionskog grada na Bosforu pobedila 3:2 (3:1).

Vodafon arena nije bila od pomoći timu Šenjola Guneša...

Iskusni trener izveo je možda i najjači sastav, izostači su samo zbog povreda golman Tolga Zengin i Džermejn Lens. Ali je u sastavu bio Alvaro Negredo, koji opet nije propustio priliku da postigne gol.

Antalija je raznela Bešiktaš u prvom delu. Gosti su do poluvremena postigli čak tri gola. Briljirao je Senegalas Sulejman Dukara, strelac prva dva gola, dok je treći delo Jekta Kurtuluša.

Negredo je u 26. smanjio na 2:1, a Pepe u 56. na 3:2, što je bio i konačan rezultat.

BEŠIKTAŠ: Juvakuran – Erkin, Pepe, Vida, Adrijano – Ozjakup, Medel – Kvarežma, Arslan, Babel – Negredo. Igrali su još Gonul Gokan, Larin i Tore.



Duel sa Antalijom trebalo je da posluži Bešiktašu kao dobra priprema istanbulskim Orlovima za revanš sa Partizanom u plej-ofu za Ligu Evrope, ali se pretvorio u košmar. Gosti sa obale Mediterana su slavili na sred Vodafon parka sa 3:2 u utakmici trećeg kola turske Superlige i uneli nemir u redove višestrukog šampiona.

Posebno je prvo poluvreme ove utakmice bilo spektakularno jer su “pala” četiri gola, ali odbrana Bešiktaša je baš zakazala. Sa druge strane, ono što može raduje trenera domaćih Guneša je povratak na teren Rajana Babela koji je meč u Beogradu propustio zbog povrede.

Odbrani Bešiktaša večeras je ogromne probleme zadavao Sulejman Dukara koji je golovima u 20. i 24. minutu doneo gostima ubedljivu prednost i šokirao navijače istanbulskog velikana. Doduše, oba gola dao je uz veliku dozu sreće. Kod prvog mu se lopta odbila na nogu za zicer, a kod drugog ga je pogodila u leđa i završila u mreži.

Samo dva minuta posle drugog Dukarinog gola, Bešiktaš je smanjio zaostatak i to preko Alvara Negreda. To je ono što svakako može da zebrine navijače Partizana jer Negredo zbog suspenzije nije mogao da igra u Beogradu, ali će biti spreman za revanš u četvrtak.

Sjajnu partiju Dukara je krunisao u 33. minutu asistencijom Kurtulušu koji je pogodio za 3:1. Nadu navijačima Bešiktaša u 56. minutu vratio je Pepe golom posle asistencije Rikarda Kvarežme, ali je do kraja meča odbrana Antalije izdržala sve nalete domaćina.

Bešiktaš je igrao u formaciji 4-2-3-1 u sastavu: Juvakuran – Adrijano, Pepe, Vida, Erkin - Medel, Ozjakup - Kvarežma, Arslan, Babel - Negredo. Igrali su još Gonul, Larin i Tore.

SUPER LIG - 3. KOLO

Petak
Rize - Erzurum 0:0

Subota
Ankaraguču - Trabzon 2:2 (1:0)
/Fati 42, Mohtar 90+1 - Novak 27, Rodaljega 80/

Gectepe - Fenerbahče 1:0 (0:0)
/Akbunar 66/

Kajzeri - Malatija 0:0

Nedelja
Sivas - Kasimpaša 0:3 (0:1)
Bešiktaš - Antalija 2:3 (1:3)
Konja - Bursa 1:1 (1:1)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar