Ле Талек шаље нападача Звезди?!

Некадашњи штопер Црвене звезде препоручио саиграча из Монпељеа који је већ годинама стандардан у Француској.

Фудбал 26.08.2018 | 15:45
Ле Талек шаље нападача Звезди?!
Црвена звезда и даље тражи "деветку"!

Десетине нападача доводило се у везу с шампионом Србије, од Бланка Лешчука преко Франка Солдана, Ричмонда Боаћија, Педра Кондеа до Томера Хемеда, а решење би на крају могао да понуди некадашњи штопер црвено-белих Дамијен ле Талек.

Француски штопер се после истека уговора вратио у родну земљу и потписао за Монпеље, а Звезди је дао препоруку баш у виду свог саиграча.

У питању је нападач из Обале Слоноваче - Жовани Сио (29) - који је прошле сезоне постигао десет голова у дресу Монпељеа, преноси "Спортски журнал".

Искусни шпиц почео је само први меч у сезони, док га у наредна два није било ни у протоколу, па с обзиром да нема проблема с повредом - из тога се може закључити да ове такмичарске године неће бити прво решење у нападу Монпељеа.

Повремени репрезентативац Обале Слоноваче, рођен у Француској, каријеру је почео у млађим категоријама Нанта и већ као тинејџер се опробао у Реал Сосиједаду, али је на фудбалску мапу стигао после добре две сезоне у Сиону.

Прешао је потом у Волфсбург, играо за Аугзбург, Сошо, Бастију и Базе, а од 2015. је поново у Француској где је био први нападач Рена и Монпељеа.

Његови менаџери би у току идуће недеље требало да дођу у Београд на преговоре, а уговор с десетопласираном екипом првенства Француске из прошле сезоне му важи на још чак три сезоне. Према "Трансфермаркту", његова вредност процењена је на 3,5 милиона евра.

Из Звезде већ дуго траже нападача и нису журили с ангажовањем пошто, како сами кажу, не желе да га доведу "само да би га довели", а видећемо да ли се Сио уклапа у замисли Милојевића.

Црвена звезда је овог лета већ довела Вељка Симића, Николу Стојиљковића, Дејана Мелега, Милана Јевтовића, Душана Јованчића, Зорана Поповића, Рашида Сумаилу, Лоренца Ебисилија, Милоша Дегенека и Кафуа. Тим из Љутице Богдана напустили су Урош Рачић, Лука Аџић, Абрахам Фримпонг, Лука Илић, Мичел Доналд, Дамијен ле Талек, Дамир Кахриман, Душан Анђелковић и Александар Пешић. Уколико дође Сио, биће пети странац у тиму, док су само четворица дозвољена у протоколу за Суперлигу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар