Le Talek šalje napadača Zvezdi?!

Nekadašnji štoper Crvene zvezde preporučio saigrača iz Monpeljea koji je već godinama standardan u Francuskoj.

Fudbal 26.08.2018 | 15:45
Le Talek šalje napadača Zvezdi?!
Crvena zvezda i dalje traži "devetku"!

Desetine napadača dovodilo se u vezu s šampionom Srbije, od Blanka Leščuka preko Franka Soldana, Ričmonda Boaćija, Pedra Kondea do Tomera Hemeda, a rešenje bi na kraju mogao da ponudi nekadašnji štoper crveno-belih Damijen le Talek.

Francuski štoper se posle isteka ugovora vratio u rodnu zemlju i potpisao za Monpelje, a Zvezdi je dao preporuku baš u vidu svog saigrača.

U pitanju je napadač iz Obale Slonovače - Žovani Sio (29) - koji je prošle sezone postigao deset golova u dresu Monpeljea, prenosi "Sportski žurnal".

Iskusni špic počeo je samo prvi meč u sezoni, dok ga u naredna dva nije bilo ni u protokolu, pa s obzirom da nema problema s povredom - iz toga se može zaključiti da ove takmičarske godine neće biti prvo rešenje u napadu Monpeljea.

Povremeni reprezentativac Obale Slonovače, rođen u Francuskoj, karijeru je počeo u mlađim kategorijama Nanta i već kao tinejdžer se oprobao u Real Sosijedadu, ali je na fudbalsku mapu stigao posle dobre dve sezone u Sionu.

Prešao je potom u Volfsburg, igrao za Augzburg, Sošo, Bastiju i Baze, a od 2015. je ponovo u Francuskoj gde je bio prvi napadač Rena i Monpeljea.

Njegovi menadžeri bi u toku iduće nedelje trebalo da dođu u Beograd na pregovore, a ugovor s desetoplasiranom ekipom prvenstva Francuske iz prošle sezone mu važi na još čak tri sezone. Prema "Transfermarktu", njegova vrednost procenjena je na 3,5 miliona evra.

Iz Zvezde već dugo traže napadača i nisu žurili s angažovanjem pošto, kako sami kažu, ne žele da ga dovedu "samo da bi ga doveli", a videćemo da li se Sio uklapa u zamisli Milojevića.

Crvena zvezda je ovog leta već dovela Veljka Simića, Nikolu Stojiljkovića, Dejana Melega, Milana Jevtovića, Dušana Jovančića, Zorana Popovića, Rašida Sumailu, Lorenca Ebisilija, Miloša Degeneka i Kafua. Tim iz Ljutice Bogdana napustili su Uroš Račić, Luka Adžić, Abraham Frimpong, Luka Ilić, Mičel Donald, Damijen le Talek, Damir Kahriman, Dušan Anđelković i Aleksandar Pešić. Ukoliko dođe Sio, biće peti stranac u timu, dok su samo četvorica dozvoljena u protokolu za Superligu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar