Ракитић отклонио све дилеме...

Било је неколико понуда, али остајем у најбољем клубу на свету! "Нема бољег места за мене", каже хрватски везиста.

Фудбал 27.08.2018 | 22:30
Ракитић отклонио све дилеме...
До краја прелазног рока је остало још пар дана, а потенцијално једна од највећих прича могла је да буде око преласка Ивана Ракитића у Пари Сен Жермен. Наводно су Парижани жестоко загризли да доведу хрватског репрезентативца, али...

Нису у томе успели.

Иван Ракитић је после победе над Ваљадолидом изашао пред новинаре и поручио да остаје фудбалер Барселоне.

"Било је дана за размишљање, да се разговара о више ствари. Имао сам четири спектакуларне године овде и волео бих да останем овде још много година", рекао је Ракитић новинарима.

Са киме је разговарао?

"Разговарао сам са супругом и менаџерима. Део сам најбољег клуба на свету. Нема бољег места на свету где могу да будем него у Барселони. Сада сам спреман за изазове који следе".

Тренер Ернесто Валверде био је све време против одласка Ракитића из клуба. Интересовање ПСЖ-а је било стварно и опасно по Каталонце.

"Заиста ценим речи тренера. Осетио сам да имам поверење њега, мојих саиграча, Управе и навијача. Даћу све за овај клуб".

Ипак, Ракитић је на крају открио да није једино ПСЖ питао овога лета за његове услуге.

"Било је неколико клубова који су питали за мене. Све смо размотрили и на крају је одлука била веома лака за мене. Најважнија ствар је да желим да будем овде, осећам се привилеговано што сам део најбољег клуба на свету".

Ракитић је у Барселони од 2014. године у коју је стигао из Севиље. Пре тога је играо за Шалке и Базел у ком је поникао.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар