Rakitić otklonio sve dileme...

Bilo je nekoliko ponuda, ali ostajem u najboljem klubu na svetu! "Nema boljeg mesta za mene", kaže hrvatski vezista.

Fudbal 27.08.2018 | 22:30
Rakitić otklonio sve dileme...
Do kraja prelaznog roka je ostalo još par dana, a potencijalno jedna od najvećih priča mogla je da bude oko prelaska Ivana Rakitića u Pari Sen Žermen. Navodno su Parižani žestoko zagrizli da dovedu hrvatskog reprezentativca, ali...

Nisu u tome uspeli.

Ivan Rakitić je posle pobede nad Valjadolidom izašao pred novinare i poručio da ostaje fudbaler Barselone.

"Bilo je dana za razmišljanje, da se razgovara o više stvari. Imao sam četiri spektakularne godine ovde i voleo bih da ostanem ovde još mnogo godina", rekao je Rakitić novinarima.

Sa kime je razgovarao?

"Razgovarao sam sa suprugom i menadžerima. Deo sam najboljeg kluba na svetu. Nema boljeg mesta na svetu gde mogu da budem nego u Barseloni. Sada sam spreman za izazove koji slede".

Trener Ernesto Valverde bio je sve vreme protiv odlaska Rakitića iz kluba. Interesovanje PSŽ-a je bilo stvarno i opasno po Katalonce.

"Zaista cenim reči trenera. Osetio sam da imam poverenje njega, mojih saigrača, Uprave i navijača. Daću sve za ovaj klub".

Ipak, Rakitić je na kraju otkrio da nije jedino PSŽ pitao ovoga leta za njegove usluge.

"Bilo je nekoliko klubova koji su pitali za mene. Sve smo razmotrili i na kraju je odluka bila veoma laka za mene. Najvažnija stvar je da želim da budem ovde, osećam se privilegovano što sam deo najboljeg kluba na svetu".

Rakitić je u Barseloni od 2014. godine u koju je stigao iz Sevilje. Pre toga je igrao za Šalke i Bazel u kom je ponikao.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar