Федерер: Новак и Рафа у форми, ја играм добро...

Биће узбудљиво! Роџер Федерер са узбуђењем исчекује крај сезоне, који би могао да буде веома занимљив уколико најбољи тенисери света пронађу своје форме.

Тенис 26.08.2018 | 14:45
Федерер: Новак и Рафа у форми, ја играм добро...
Тенис је захватило доста проблема у последње време – Ђоковић, Вавринка, Нишикори и Мари су имали операције, а за неке је опоравак био подужи.

Федерер, пред УС Опен, верује да ће сви они бити мотивисани што је сезона ближе крају, уколико успеју да се опораве и спреме за финалне турнире.

"Рекао сам то још на почетку године, мислим да ће крај ове сезоне бити веома, веома узбудљив. Новак се вратио у форму, а требало би исто да буде са Вавринком, Раонићем, Нишикоријем, а надам се да ће и Мари комплетирати ту листу повратника. Они можда не играју на 100 одсто, али су веома близу и имају простора за напредак. Лепо је видети и Рафу у доброј форми, ја играм добро, и мислим да ће УС Опен бити веома узбудљив и тежак за освојити", рекао је Федерер. 

Швајцарац осећа мањи притисак јер је већ освојио један Гренд слем ове сезоне, тако да није "приморан" да освоји и овај. 

"Ово је последња прилика да се освоји Гренд слем, а ја сам то већ урадио ове године тако да ћу на УС Опен доћи са мање притиска. Гледам на овај турнир као да не морам да га освојим, али желим јер то нисам успео последњих десет година. Последњих пар година сам био баш близу", додао је Федерер. 

Роџер се у првом колу састаје са Јошихитом Нишиоком, већ у трећем може на Ника Кирјоса, а евентуални дуел са Новаком Ђоковићем може се десити у четвртфиналу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар