Federer: Novak i Rafa u formi, ja igram dobro...

Biće uzbudljivo! Rodžer Federer sa uzbuđenjem isčekuje kraj sezone, koji bi mogao da bude veoma zanimljiv ukoliko najbolji teniseri sveta pronađu svoje forme.

Tenis 26.08.2018 | 14:45
Federer: Novak i Rafa u formi, ja igram dobro...
Tenis je zahvatilo dosta problema u poslednje vreme – Đoković, Vavrinka, Nišikori i Mari su imali operacije, a za neke je oporavak bio poduži.

Federer, pred US Open, veruje da će svi oni biti motivisani što je sezona bliže kraju, ukoliko uspeju da se oporave i spreme za finalne turnire.

"Rekao sam to još na početku godine, mislim da će kraj ove sezone biti veoma, veoma uzbudljiv. Novak se vratio u formu, a trebalo bi isto da bude sa Vavrinkom, Raonićem, Nišikorijem, a nadam se da će i Mari kompletirati tu listu povratnika. Oni možda ne igraju na 100 odsto, ali su veoma blizu i imaju prostora za napredak. Lepo je videti i Rafu u dobroj formi, ja igram dobro, i mislim da će US Open biti veoma uzbudljiv i težak za osvojiti", rekao je Federer. 

Švajcarac oseća manji pritisak jer je već osvojio jedan Grend slem ove sezone, tako da nije "primoran" da osvoji i ovaj. 

"Ovo je poslednja prilika da se osvoji Grend slem, a ja sam to već uradio ove godine tako da ću na US Open doći sa manje pritiska. Gledam na ovaj turnir kao da ne moram da ga osvojim, ali želim jer to nisam uspeo poslednjih deset godina. Poslednjih par godina sam bio baš blizu", dodao je Federer. 

Rodžer se u prvom kolu sastaje sa Jošihitom Nišiokom, već u trećem može na Nika Kirjosa, a eventualni duel sa Novakom Đokovićem može se desiti u četvrtfinalu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar