Навијачу Роме 2,5 година затвора!

Због насиља на стадиону.  Навијач Роме осуђен је на две и по године затвора пошто је признао да је учествовао у нередима уочи утакмице са Ливерпулом.

Фудбал 27.08.2018 | 22:00
Навијачу Роме 2,5 година затвора!
Италијан Данијеле Скуско признао је насилничко понашање уочи полуфиналне утакмице Лиге шампиона између Ливерпула и Роме, 24. априла на Енфилду, када је тешко повређен навијач енглеског клуба.

Он, међутим, није одговоран за напад на 53-годишњег навијача Ливерпула, који је претрпео озбиљне повреде главе. 

Како је пренео ББЦ, судија суда у Престону рекао је да је навијач Ливерпула повређен током насиља у коме је учествовао оптужени. Скуско је био међу Роминим ултрасима који су допутовали у Ливерпул из Италије на утакмицу. 

"Ваша дела и дела те групе италијанских навијача уништиле су оно што је требало да буде спортска манифестација за уживање. Били сте наоружани каишевима и ланцима, претили сте и били насилни према навијачима Ливерпула", рекао је судија Марк Браун. 

Навијач Ливерпула више није у коми, али је његово стање и даље врло тешко. 

Адвокат оптуженог рекао је да је његов клијент својевремено између осталог био волонтер и подучавао ученике у школама и на колеџима да користе дефибрилаторе. 

Он је додао да његов 29-годишњи клијент није пио алкохол пре утакмице. 

Други оптужени, 21-годишњи Филипо Ломбарди негирао је да је учествовао у насилничком понашању и наношењу тешких телесних повреда навијачу Ливерпула, а судиће му се касније ове године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар