Navijaču Rome 2,5 godina zatvora!

Zbog nasilja na stadionu.  Navijač Rome osuđen je na dve i po godine zatvora pošto je priznao da je učestvovao u neredima uoči utakmice sa Liverpulom.

Fudbal 27.08.2018 | 22:00
Navijaču Rome 2,5 godina zatvora!
Italijan Danijele Skusko priznao je nasilničko ponašanje uoči polufinalne utakmice Lige šampiona između Liverpula i Rome, 24. aprila na Enfildu, kada je teško povređen navijač engleskog kluba.

On, međutim, nije odgovoran za napad na 53-godišnjeg navijača Liverpula, koji je pretrpeo ozbiljne povrede glave. 

Kako je preneo BBC, sudija suda u Prestonu rekao je da je navijač Liverpula povređen tokom nasilja u kome je učestvovao optuženi. Skusko je bio među Rominim ultrasima koji su doputovali u Liverpul iz Italije na utakmicu. 

"Vaša dela i dela te grupe italijanskih navijača uništile su ono što je trebalo da bude sportska manifestacija za uživanje. Bili ste naoružani kaiševima i lancima, pretili ste i bili nasilni prema navijačima Liverpula", rekao je sudija Mark Braun. 

Navijač Liverpula više nije u komi, ali je njegovo stanje i dalje vrlo teško. 

Advokat optuženog rekao je da je njegov klijent svojevremeno između ostalog bio volonter i podučavao učenike u školama i na koledžima da koriste defibrilatore. 

On je dodao da njegov 29-godišnji klijent nije pio alkohol pre utakmice. 

Drugi optuženi, 21-godišnji Filipo Lombardi negirao je da je učestvovao u nasilničkom ponašanju i nanošenju teških telesnih povreda navijaču Liverpula, a sudiće mu se kasnije ove godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar