ПЛ: Арсенал коначно славио! Ливерпул једва!

Исплатио нову рату: Алисон спречио шок на Енфилду! Ливерпул је промашио све што је могао до тог 89. минута, само је Трент Александер-Арнолд уздрмао оквир гола гостију два пута, након чега је трећу победу у исто толико кола морао да спашава бразилски голман Алисон Бекер.  Премијерлигаши "црвенели"! Фудбалери Арсенала забеблежили су прву победу у новој сезони Премијер лиге победом над Вест Хемом од 3:1.  Емери без одбране до прве победе у Арсеналу! Петр Чех и четири дефанзивца испред њега не уливају поверење, али је напад функционисао и за њих. . .  

Фудбал 25.08.2018 | 23:35
ПЛ: Арсенал коначно славио! Ливерпул једва!
Гости су повели преко Марка Арнаутовића у 25. минуту после асистенције Фелипеа Андерсона, али је само пет минута касније леви бек Начо Монреал изједначио резултат.

Доста прилика је пропуштено на обе стране и обе екипе су показале да имају велику "промају" у одбрани, а гол за предност "Тобџија" постигнут је у 70. минуту када је Диоп, после ударца Лаказета, сместио лопту у своју мрежу.

На коначних 3:1 повисио је Дани Велбек, који се одлично снашао у казненом противника после асистенције Ектора Бељерина. 

Меч између "Тобџија" и "Чекићара" једини је у термину од 16.00 на којем није забележен црвени картон – на остала три виђено је четири најстроже опомене. 

Најбизарнији меч одиграо се у Борнмуту, где је домаћин ремизирао против Евертона након заостатка од 2:0. Меч је продужен више од десет минута због тешке повреде Мајкла Кина, стрелца једног гола. 

Најбољи играч "Карамела" у досадашњем делу сезоне Ришарлисон је у 41' искључен директним црвеним картоном, али је у 56. минуту Тео Волкот донео предност гостима. Адам Смит је затим такође "поцрвенео" за домаћине, а предност Евертону је повећао поменути штопер Мајкл Кин. 

Ту није било краја дешавањима на Виталити стадиону, јер је Кинг из пенала смањио предност противника, да би је анулирао Нејтан Аке у 79. минуту. 

Хадерсфилд и Кардиф су потврдили да су једни од главних кандидата за испадање из Премијер лиге, а одиграли су меч без голова. Ипак, задњи везни Хадерсфилда Џонатан Хог је неких пола сата пре завршетка дуела искључен због неспортског понашања. 

На утакмици између Саутемптона и Лестера виђена су три гола и један црвени картон. 

За голове су кривци били Рајан Бертранд код домаћина и Демарај Греј и Хари Мегвајер код гостију, док је после другог жутог картона искључен везиста гостију Пјер Хојбјерг. 

Мегвајер, штопер репрезентације Енглеске, победу својој екипи је донео у надокнади.

После два пораза, премијерна победа за Унаија Емерија на клупи Арсенала - након ког ће далеко лакше "дисати" под притиском навијача: Арсенал - Вест Хем 3:1!

Наследник Арсена Венгера на "Емирејтсу" имао је тежак распоред на старту и изгубио је од Челсија (3:2) и Манчестер ситија (2:0), а ни против Вест Хема нису добро почели пошто је госте Арнаутовић довео у вођство у 25. минуту.

Арсенал је узвратио убрзо преко Монреала на пас Ивобија, ређале су се шансе на обе стране, да би потпуни преокрет донео штопер Вест Хема - Диоп у 70. минуту, аутоголом!

Резервиста Лаказет, који је ушао на полувремену уместо Ивобија, заиграо је у тандему са Обамејангом и унео много живости у нападу Арсенала, да би после доброг позиционирања и окретања поред Балбуене - гађао управо Габонца, али се испречио Диоп и савладао Фабијанског...

Арсенал јесте победио у данашњем мечу, али Емерија ће сигурно забринути начин на који је његова екипа играла у одбрани...

Константно су били "отворени" и поврх свега неспретни у интервенцијама, па ће и Вест Хем имати за чим да жали пошто су  Арнаутовић, Андерсон и Снодграс промашили велики број прилика. Напад је фунцкционисао много динамичиније, али су и "тобџије" биле непрецизне.

То им се обило о главу пре недељу дана против Челсија, не и у дуелу с "чекићарима", пошто је Дани Велбек "решио" питање победника у надокнади времена.

Потпуни преокрет видели смо и у Саутемптону где је Лестер славио 2:1. Домаћина је Рајан Бертранд довео у вођство у 52. минуту, само четири минута касније узвратио је Греј, док је Хари Мегвајер искористио бројчану надмоћ у последњих петнаестак минута после искључења Пјера-Емила Хејбјерга и донео победу "лисицама" у другом минуту надокнаде.

Црвени картон зарадио је и Хадерсфилд против Кардифа што гости нису искористили (0:0), док су чак два виђена на мечу Борнмута и Евертона (2:2).

Ришарлисон, стрелац на оба претходна меча за "карамеле", добио је директан црвени картон у 41. минуту након гурања с Адамом Смитом, вероватно и престрого, да би Тео Волкот у 56. довео госте у вођство...

Убрзо потом искључен је и Адам Смит, да би Мајкл Кин постигао гол на центаршут Гилфија Сигурдсона само четири минута након што је бројчано стање на терену изједначено.

Оно што Борнмут није успео с играчем више на терену - јесте када су заиграли "десет на десет". Тосун је скривио пенал који је у 75. искористио Кинг, да би само четири минута касније Нејтан Аке донео бод Борнмуту којим су стали раме уз раме с лидером Ситијем.

Исплатио нову рату: Алисон спречио шок на Енфилду! Ливерпул је промашио све што је могао до тог 89. минута, само је Трент Александер-Арнолд уздрмао оквир гола гостију два пута, након чега је трећу победу у исто толико кола морао да спашава бразилски голман Алисон Бекер.

Фудбалери Ливерпула пропустили су xy шанси да "потврде" и трећу победу у исто толико рунди Премијер лиге због чега су умало били сурово кажњени ове вечери на "Енфилду".

Други најскупљи голман свих времена, Алисон Бекер, "исплатио је" солидан део средстава уложених у његов трансфер из Роме када је у 89. минуту маестрално реаговао и одбранио "сигуран" погодак после ударца главом снажног Паскала Гроса.

Захваљујући бразилском чувару мреже, као и непогрешивом Мохамеду Салаху, "редси" су после Вест Хема (4:0) и Кристал Паласа (0:2), без примљеног гола савладали и екипу која је у прошлом колу надиграла и савладала Манчестер јунајтед:

Ливерпул - Брајтон 1:0 (1:0)!

Славни енглески клуб уплатио је на Ромин рачун 114,5 милиона евра за двојицу јунака данашње утакмице, 72,5 за Алисона и 42 за Салаха, мада је за очекивати да ће Италијани ускоро добити и бонус од осам милиона евра ако Египћанин настави да тресе мреже у темпу из прошле сезоне.

Плаво-бели менаџера Криса Хјутона кажњени су за неопрезно изгубљену лопту младог везисте из Малија, Ива Бисуме, коју су у брз погодак у 22. минуту претворили асистент Роберто Фирмино и "играч године" у Премијер лиги прошле сезоне, Салах.

Пре и после тога, Мет Рајан чинио је "мала чуда" пре крцатим трибинама ливерпулске фудбалске катедрале, а колико је домаћин био надмоћан донекле говори и то што је сјајни Трент Александер-Арнолд у првом полувремену погодио пречку из слободњака, а у 86. минуту уздрмао стативу након што је његов ударац "закачио" једног дефанзивца Брајтона - таман колико је било потребно.

Шест минута пре тога Хјутон је увео Гроса у игру уместо неубедљивог Бисуме, а три минута после тога Немац се умало прославио голом у мрежи и другог највећег енглеског клуба.

Пре него што су гости извели корнер, видно узнемирени менаџер "редса" Јирген Клоп направио је и трећу измену пославши штопера Џола Матипа у игру уместо бека, Александер-Арнолда. Треба рећи и да су Клопове измене доводиле до тога да Ливерпул обори темпо утакмице и изгуби на квалитету, што се не може рећи за Хјутонове потезе.

Од уласка капитена екипе Џордана Хендерсона уместо Набија Кеите у 67, Рајан није више био на великим искушењима, као ни када је у 80. минуту уместо Салаха заиграо Данијел Стариџ.

Гол гостију угрожен је био само још једном, у поменутој акцији Александер-Арнолда, после које је уследио Гросов "зицер" за потенцијалних 1:1. Пре тога, Хјутон је успео уласцима Јиргена Локадије и Алирезе Џаханбахша да тргне екипу, Холанђанин и Иранац донели су енергију на терен и све се умало завршило поготком трећег резервисте, 27-годишњег немачког играча средине терена.

Грос је прошлог викенда постигао погодак са беле тачке у 44. минуту за вођство од 3:1 против Јунајтеда, након чега је растрзана постава Жозеа Муриња успела у петом минуту надокнаде да ублажи пораз - 3:2.

Победа и кикс шампиона

Ливерпул је састав који многи виде као јединог озбиљног и реалног ривала шампиону Манчестер ситију у борби за титулу, у којој је екипа шпанског менаџера Пепа Гвардиоле раније данас "просула" прве бодове.Међутим, Гвардиолиног великог ривала још из заједничких дана у Бундеслиги, Јиргена Клопа, очекују три тешка гостовања у наредне четири рунде: Лестер (1. септембар), Тотенхем (15. септембар), Челси (22. септембар). У међувремену, 54.000 људи на "Енфилду" окупиће се само једном - 22. септембра када гостује Саутемптон.

Резултати 3. кола:

Вулверхемптон - Манчестер сити 1:1 (0:0)
/Боли 57 - Лапорт 69/

Арсенал - Вест Хем 3:1 (1:1)
/Монреал 30, Диоп аг 70, Велбек 90+2 - Арнаутовић 25/

Борнмут - Евертон 2:2 (0:0)
/Кинг 75п, Аке 79 - Волкот 56, Кин 66/

Хадерсфилд - Кардиф 0:0

Саутемптон - Лестер 1:2 (0:0)
/Бертранд 52 - Греј 56, Мегвајер 90+2/

Ливерпул - Брајтон 1:0 (1:0)
/Салах 22/

недеља

Вотфорд - Кристал Палас 14.30
Фулам - Барнли 17.00
Њукасл - Челси 17.00

понедељак

Манчестер јунајтед - Тотенхем 21.00

Табела: Ливерпул 9, Сити 7, Борнмут 7, Челси (-1) 6, Вотфорд (-1) 6, Тотенхем (-1) 6, Лестер 6, Евертон 5, Јунајтед (-1) 3, Кристал Палас (-1) 3, Арсенал 3, Брајтон (-1) 3, Вулверхемптон 2, Кардиф 2, Њукасл (-1) 1, Саутемптон 1, Барнли (-1) 1, Хадерсфилд 1, Фулам (-1) 0, Вест Хем 0.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар