PL: Arsenal konačno slavio! Liverpul jedva!

Isplatio novu ratu: Alison sprečio šok na Enfildu! Liverpul je promašio sve što je mogao do tog 89. minuta, samo je Trent Aleksander-Arnold uzdrmao okvir gola gostiju dva puta, nakon čega je treću pobedu u isto toliko kola morao da spašava brazilski golman Alison Beker.  Premijerligaši "crveneli"! Fudbaleri Arsenala zabebležili su prvu pobedu u novoj sezoni Premijer lige pobedom nad Vest Hemom od 3:1.  Emeri bez odbrane do prve pobede u Arsenalu! Petr Čeh i četiri defanzivca ispred njega ne ulivaju poverenje, ali je napad funkcionisao i za njih. . .  

Fudbal 25.08.2018 | 23:35
PL: Arsenal konačno slavio! Liverpul jedva!
Gosti su poveli preko Marka Arnautovića u 25. minutu posle asistencije Felipea Andersona, ali je samo pet minuta kasnije levi bek Načo Monreal izjednačio rezultat.

Dosta prilika je propušteno na obe strane i obe ekipe su pokazale da imaju veliku "promaju" u odbrani, a gol za prednost "Tobdžija" postignut je u 70. minutu kada je Diop, posle udarca Lakazeta, smestio loptu u svoju mrežu.

Na konačnih 3:1 povisio je Dani Velbek, koji se odlično snašao u kaznenom protivnika posle asistencije Ektora Beljerina. 

Meč između "Tobdžija" i "Čekićara" jedini je u terminu od 16.00 na kojem nije zabeležen crveni karton – na ostala tri viđeno je četiri najstrože opomene. 

Najbizarniji meč odigrao se u Bornmutu, gde je domaćin remizirao protiv Evertona nakon zaostatka od 2:0. Meč je produžen više od deset minuta zbog teške povrede Majkla Kina, strelca jednog gola. 

Najbolji igrač "Karamela" u dosadašnjem delu sezone Rišarlison je u 41' isključen direktnim crvenim kartonom, ali je u 56. minutu Teo Volkot doneo prednost gostima. Adam Smit je zatim takođe "pocrveneo" za domaćine, a prednost Evertonu je povećao pomenuti štoper Majkl Kin. 

Tu nije bilo kraja dešavanjima na Vitaliti stadionu, jer je King iz penala smanjio prednost protivnika, da bi je anulirao Nejtan Ake u 79. minutu. 

Hadersfild i Kardif su potvrdili da su jedni od glavnih kandidata za ispadanje iz Premijer lige, a odigrali su meč bez golova. Ipak, zadnji vezni Hadersfilda Džonatan Hog je nekih pola sata pre završetka duela isključen zbog nesportskog ponašanja. 

Na utakmici između Sautemptona i Lestera viđena su tri gola i jedan crveni karton. 

Za golove su krivci bili Rajan Bertrand kod domaćina i Demaraj Grej i Hari Megvajer kod gostiju, dok je posle drugog žutog kartona isključen vezista gostiju Pjer Hojbjerg. 

Megvajer, štoper reprezentacije Engleske, pobedu svojoj ekipi je doneo u nadoknadi.

Posle dva poraza, premijerna pobeda za Unaija Emerija na klupi Arsenala - nakon kog će daleko lakše "disati" pod pritiskom navijača: Arsenal - Vest Hem 3:1!

Naslednik Arsena Vengera na "Emirejtsu" imao je težak raspored na startu i izgubio je od Čelsija (3:2) i Mančester sitija (2:0), a ni protiv Vest Hema nisu dobro počeli pošto je goste Arnautović doveo u vođstvo u 25. minutu.

Arsenal je uzvratio ubrzo preko Monreala na pas Ivobija, ređale su se šanse na obe strane, da bi potpuni preokret doneo štoper Vest Hema - Diop u 70. minutu, autogolom!

Rezervista Lakazet, koji je ušao na poluvremenu umesto Ivobija, zaigrao je u tandemu sa Obamejangom i uneo mnogo živosti u napadu Arsenala, da bi posle dobrog pozicioniranja i okretanja pored Balbuene - gađao upravo Gabonca, ali se isprečio Diop i savladao Fabijanskog...

Arsenal jeste pobedio u današnjem meču, ali Emerija će sigurno zabrinuti način na koji je njegova ekipa igrala u odbrani...

Konstantno su bili "otvoreni" i povrh svega nespretni u intervencijama, pa će i Vest Hem imati za čim da žali pošto su  Arnautović, Anderson i Snodgras promašili veliki broj prilika. Napad je funckcionisao mnogo dinamičinije, ali su i "tobdžije" bile neprecizne.

To im se obilo o glavu pre nedelju dana protiv Čelsija, ne i u duelu s "čekićarima", pošto je Dani Velbek "rešio" pitanje pobednika u nadoknadi vremena.

Potpuni preokret videli smo i u Sautemptonu gde je Lester slavio 2:1. Domaćina je Rajan Bertrand doveo u vođstvo u 52. minutu, samo četiri minuta kasnije uzvratio je Grej, dok je Hari Megvajer iskoristio brojčanu nadmoć u poslednjih petnaestak minuta posle isključenja Pjera-Emila Hejbjerga i doneo pobedu "lisicama" u drugom minutu nadoknade.

Crveni karton zaradio je i Hadersfild protiv Kardifa što gosti nisu iskoristili (0:0), dok su čak dva viđena na meču Bornmuta i Evertona (2:2).

Rišarlison, strelac na oba prethodna meča za "karamele", dobio je direktan crveni karton u 41. minutu nakon guranja s Adamom Smitom, verovatno i prestrogo, da bi Teo Volkot u 56. doveo goste u vođstvo...

Ubrzo potom isključen je i Adam Smit, da bi Majkl Kin postigao gol na centaršut Gilfija Sigurdsona samo četiri minuta nakon što je brojčano stanje na terenu izjednačeno.

Ono što Bornmut nije uspeo s igračem više na terenu - jeste kada su zaigrali "deset na deset". Tosun je skrivio penal koji je u 75. iskoristio King, da bi samo četiri minuta kasnije Nejtan Ake doneo bod Bornmutu kojim su stali rame uz rame s liderom Sitijem.

Isplatio novu ratu: Alison sprečio šok na Enfildu! Liverpul je promašio sve što je mogao do tog 89. minuta, samo je Trent Aleksander-Arnold uzdrmao okvir gola gostiju dva puta, nakon čega je treću pobedu u isto toliko kola morao da spašava brazilski golman Alison Beker.

Fudbaleri Liverpula propustili su xy šansi da "potvrde" i treću pobedu u isto toliko rundi Premijer lige zbog čega su umalo bili surovo kažnjeni ove večeri na "Enfildu".

Drugi najskuplji golman svih vremena, Alison Beker, "isplatio je" solidan deo sredstava uloženih u njegov transfer iz Rome kada je u 89. minutu maestralno reagovao i odbranio "siguran" pogodak posle udarca glavom snažnog Paskala Grosa.

Zahvaljujući brazilskom čuvaru mreže, kao i nepogrešivom Mohamedu Salahu, "redsi" su posle Vest Hema (4:0) i Kristal Palasa (0:2), bez primljenog gola savladali i ekipu koja je u prošlom kolu nadigrala i savladala Mančester junajted:

Liverpul - Brajton 1:0 (1:0)!

Slavni engleski klub uplatio je na Romin račun 114,5 miliona evra za dvojicu junaka današnje utakmice, 72,5 za Alisona i 42 za Salaha, mada je za očekivati da će Italijani uskoro dobiti i bonus od osam miliona evra ako Egipćanin nastavi da trese mreže u tempu iz prošle sezone.

Plavo-beli menadžera Krisa Hjutona kažnjeni su za neoprezno izgubljenu loptu mladog veziste iz Malija, Iva Bisume, koju su u brz pogodak u 22. minutu pretvorili asistent Roberto Firmino i "igrač godine" u Premijer ligi prošle sezone, Salah.

Pre i posle toga, Met Rajan činio je "mala čuda" pre krcatim tribinama liverpulske fudbalske katedrale, a koliko je domaćin bio nadmoćan donekle govori i to što je sjajni Trent Aleksander-Arnold u prvom poluvremenu pogodio prečku iz slobodnjaka, a u 86. minutu uzdrmao stativu nakon što je njegov udarac "zakačio" jednog defanzivca Brajtona - taman koliko je bilo potrebno.

Šest minuta pre toga Hjuton je uveo Grosa u igru umesto neubedljivog Bisume, a tri minuta posle toga Nemac se umalo proslavio golom u mreži i drugog najvećeg engleskog kluba.

Pre nego što su gosti izveli korner, vidno uznemireni menadžer "redsa" Jirgen Klop napravio je i treću izmenu poslavši štopera Džola Matipa u igru umesto beka, Aleksander-Arnolda. Treba reći i da su Klopove izmene dovodile do toga da Liverpul obori tempo utakmice i izgubi na kvalitetu, što se ne može reći za Hjutonove poteze.

Od ulaska kapitena ekipe Džordana Hendersona umesto Nabija Keite u 67, Rajan nije više bio na velikim iskušenjima, kao ni kada je u 80. minutu umesto Salaha zaigrao Danijel Staridž.

Gol gostiju ugrožen je bio samo još jednom, u pomenutoj akciji Aleksander-Arnolda, posle koje je usledio Grosov "zicer" za potencijalnih 1:1. Pre toga, Hjuton je uspeo ulascima Jirgena Lokadije i Alireze Džahanbahša da trgne ekipu, Holanđanin i Iranac doneli su energiju na teren i sve se umalo završilo pogotkom trećeg rezerviste, 27-godišnjeg nemačkog igrača sredine terena.

Gros je prošlog vikenda postigao pogodak sa bele tačke u 44. minutu za vođstvo od 3:1 protiv Junajteda, nakon čega je rastrzana postava Žozea Murinja uspela u petom minutu nadoknade da ublaži poraz - 3:2.

Pobeda i kiks šampiona

Liverpul je sastav koji mnogi vide kao jedinog ozbiljnog i realnog rivala šampionu Mančester sitiju u borbi za titulu, u kojoj je ekipa španskog menadžera Pepa Gvardiole ranije danas "prosula" prve bodove.Međutim, Gvardiolinog velikog rivala još iz zajedničkih dana u Bundesligi, Jirgena Klopa, očekuju tri teška gostovanja u naredne četiri runde: Lester (1. septembar), Totenhem (15. septembar), Čelsi (22. septembar). U međuvremenu, 54.000 ljudi na "Enfildu" okupiće se samo jednom - 22. septembra kada gostuje Sautempton.

Rezultati 3. kola:

Vulverhempton - Mančester siti 1:1 (0:0)
/Boli 57 - Laport 69/

Arsenal - Vest Hem 3:1 (1:1)
/Monreal 30, Diop ag 70, Velbek 90+2 - Arnautović 25/

Bornmut - Everton 2:2 (0:0)
/King 75p, Ake 79 - Volkot 56, Kin 66/

Hadersfild - Kardif 0:0

Sautempton - Lester 1:2 (0:0)
/Bertrand 52 - Grej 56, Megvajer 90+2/

Liverpul - Brajton 1:0 (1:0)
/Salah 22/

nedelja

Votford - Kristal Palas 14.30
Fulam - Barnli 17.00
Njukasl - Čelsi 17.00

ponedeljak

Mančester junajted - Totenhem 21.00

Tabela: Liverpul 9, Siti 7, Bornmut 7, Čelsi (-1) 6, Votford (-1) 6, Totenhem (-1) 6, Lester 6, Everton 5, Junajted (-1) 3, Kristal Palas (-1) 3, Arsenal 3, Brajton (-1) 3, Vulverhempton 2, Kardif 2, Njukasl (-1) 1, Sautempton 1, Barnli (-1) 1, Hadersfild 1, Fulam (-1) 0, Vest Hem 0.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar