СЛС: Срнић и Гобељић за пети тријумф Звезде!

И самопоуздање пред Салцбург! Фудбалери Црвене звезде победили су на свом стадиону Чукарички у шестом колу Суперлиге Србије са 2:1.  Гобељић донео Звезди мир, пред меч деценије! Комбиновани тим Црвене звезде остварио и пету победу у Суперлиги и сада сву концентрацију играчи Владана Милојевића могу да усмере ка Салцбургу и Лиги шампиона.  Звездина 15. у низу: Гобељићев шоу позвао Делије у Салцбург! Црвено-бели уз доста муке савладали Чукарички – 2:1.

Фудбал 25.08.2018 | 22:55
СЛС: Срнић и Гобељић за пети тријумф Звезде!
Сва три гола постигнута су у другом полувремену, а Чукарички је од почетка до краја "показао зубе" актуелном шампиону Србије и није се повлачио.

Голове за Звезду су дали Срнић и Гобељић, а једини погодак за Чукарички је дело Тедића. Ово је пета победа црвено-белих и први пораз Чукаричког. Звезда је победом направила добру увертиру за меч са Салцбургом у реваншу плеј-офа за ЛШ.

Домаћин је био нешто бољи ривал у првом полувремену али је Чукарички позитивно изненадио својим приступом игри. 

Тренер Симо Крунић је најавио да се "Брђани" неће бранити и нису то чинили. Штавише, вршили су високи пресинг на одбрану Звезде и један такав пресинг је могао да се исплати Тедићу када је умало пресекао лопту Милану Борјану пред голом домаћих у шестом минуту. 

Звезда је несигурно играла на средини у првих десетак минута, али Чукарички то није успевао да искористи. 

Зорић је у 11. минуту пробао да пронађе Бирманчевића на боку, али је послао лошу лопту и лишио свог саиграча добре шансе за гол. 

Црвено-бели су то умало казнили у 15. минуту када је Симић идеално пронашао Милана Павкова на петерцу, а Звездин шпиц главом пробао да постигне гол. 

Шутирао је по средини, Стевановић је одбранио и Павков је пропустио најбољу шансу у првом делу игре. 

Зорић се у 27. минуту сјајно убацио из другог плана, Бирмначевић га је пронашао, али је Милан Борјан затворио угао па играч Чукаричког није могао до гола.

Наредних петнаестак минута је протекло углавном у прекидима из којих ни једни ни други нису успевали озбиљније да припрете па је до полувремена остало 0:0. 

Звезда је већ у првих пет минута наставка три пута шутирала ка голу противника. Најближе поготку је био Вујадин Савић када је главом гађао високо. 

Притисак Звезде је био јачи него у првом делу и уродио је плодом после фантастичног додавања Вељка Симића. 

Симић је иза леђа Овусуа послао лопту на лево крило за Алексу Терзића, овај је спустио у казнени простор за Срнића, а Срнић је угурао у мрежу за 1:0. 

Добру шансу за Чукарички је пропустио Доцић у 61. минуту из слободног ударца. Са ивице шеснаестерца је гађао поред живог зида, али је Борјан остао на месту. 

И баш када је Чукарички био подређен, Тедић успева да изједначи после корнера Доцића у 67. минуту. Борјан је на гол-линији лоше проценио лет лопте која га је прелетела и дошла до Копитовића. Коптиовић главом спушта на три метра за Тедића, а нападач Чуке погађа за 1:1. 

Међутим, Звезда експресно враћа предност после само четири минута. Марко Гобељић сече напад гостију на средини терена, креће сам у контру и са петнаестак метара шутира ниско за 2:1. 

Добру прилику је након тога имао и Срнић, али је голман Стевановић био на висини задатка. Чукарички је пробао да дође до изједначења што је отварало контре Звезди. 

Домаћин је после контре у самом финишу могао да да и трећи гол, али је Мелег погодио стативу, а на семафору је до краја остало 2:1.

Црвена звезда у Салцбург путује уз максималан скор у Суперлиги!

Шампион Србије уписао је и пету победу ове сезоне у домаћем првенству, укупно 16. заредом у Суперлиги за низ који траје од априла прошле године, пошто је пред око 5.000 навијача био бољи од Чукаричког, до данас један од три непоражена тима...

Јунак дуела био је Марко Гобељић који је у 71. минуту пресекао пас, направио "соло" продор од 40 метара и поентирао за 2:1, чиме је исправио кикс Милана Борјана који минут раније.

Претходно је Славољуб Срнић погодио за вођство против свог некадашњег клуба у 53. минуту, узвратио је млади Слободан Тедић у 67. минуту, али се на крају Гобељић потрудио да Срнићева традиција да када он постигне гол - Звезда побеђује у Суперлиги - одржи и после његовог 16. поготка у црвено-белом...

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ЧУКАРИЧКИ 2:1 (0:0)

Милојевић је очекивано "измешао" састав између два дуела против Салцбурга, па су тако од играча који најчешће играју европске утакмице - стартовали само Борјан, Јовичић и Савић, који се у међувремену опоравио од повреде задобијене у уторак, када је одиграо само полувреме.

Видећемо да ли ће партија неког играча од данас убедити Милојевића када је у питању састав за Салцбург наредне среде, а уз стрелце, вреди истаћи и одличну партију Вељка Симића који је организовао акцију код првог гола, те у још неколико ситуација одлично је разигравао своје саиграче, све из улоге "десетке".

Симић је "гурнуо" лопту у простор за Алексу Терзића који је искористио то што је Стевановић истрчао са гол-линије, и додао на другу стативу за Срнића који је затресао празну мрежу.

Тиме је наговештен бољи фудбал на "Рајку Митићу" пошто је прво полувреме било не тако садржајно, видели смо само покушаје Павкова и Копитовића који би могли да се сврстају у ред озбиљнијих, док је Звезда "гас" додала након изненадног поготка Слободана Тедића.

Момак рођен 2000. године неочекивано је добио предност у односу на Мудринског, а други гол у Суперлиги уписао је после додавања Копитовића.

Одличан корнер Марка Доцића на другој стативи сачекао је Борис Копитовић, искористио лошу процену Милана Борјана, па "вратио" лопту на три метра одакле ју је ногом у мрежу са спровео млади нападач поникао у Војводини.

Ипак, "трк" Марка Гобељића само четири минута касније умирио је навијаче Звезде, којих је било неочекивано мало ове суботе...

Борбени фудбалер данас је заиграо на месту десног бека, али је у стилу дефанзивног везисте, што такође игра, "осетио" куда ће ићи лопта коју износи одбрана Чукаричког, а за добар продор наградио се ударцем и голом, другим у дресу Звезде.

Увео је Милојевић још Бена, Мелега и Кафуа, нападач с Коморских Острва је претио два пута у контри и био непрецизан, док је шут Мелега остао само на стативи.

Црвеној звезди следи меч против Салцбурга, па гостовање Војводини у Суперлиги, док Чукарички дочекује Раднички.



Звезда су мучила, Звезда је крварила, али је пред утакмицу деценије уписала 15. узастопну победу у првенству! И онако загрејане Делије у Салцбург је позвао спектакуларним продором и поготком Марко Гобељић. Када је кикс против Чукаричког био виђен, добри ђак Владана Милојевића је направио потез каријере. Трком антилопе оставио је иза себе тројицу играча Чукаричког, а потом прецизним ударцем задржао црвено-беле на максималној коти – 2:1. Био је то толико јак потез да је затамнео слабију партију црвено-белих за коју су у доброј мери заслужни гости са Бановог брда.

Чукарички се представио у Љутице Богдана као тим жељан игре и надигравања. Желели су ученици Симе Крунића да се „пошибају“ и дуго су држали црту комбинованом саставу Црвене звезде. У храбром подухвату зауставио их је Гобељић и тако поништио погодак Тедића. Колико су гости мучили шампиона најбоље илуструје чињеница да је Владан Милојевић морао да посегне за брзином Ел Фарду Бена. Морала је Звезда да уложи много ресурса како би на плећа оборила госте, али сигурно је остало довољно снаге за меч у Моцартовом граду. Тамо ће се играти за славу, бесмртност и силне милионе евра.

Тренер Брђана Симо Крунић, свестан да се Црвена звезда налази у сендвичу утакмица са Салцбургом, послао је на траву Маракане тим који нимало није респектовао актуелног шампиона. Чукарички није устукнуо, нити је комбинованој постави црвено-белих дао посед. Гости су пресингом мучили последњу линију, средину је добро крпио капитен Доцић, док се суперталентовани Тедић уваљивао у крило Вујадину Савићу.

Последица нешто храбријег опредељења Брђана била је утакмица атипичног темпа за српске услове. Све је пуцало од дуела на средини терена и јаких „улазака“. Чукарички је направио неколико солидних покушаја, али је успео да разгради офанзивни потенцијал црвено-белих.

Нападач црвено-белих Милан Павков имао је добру шансу после проигравања Симића у 15. минуту. Његов ударац главом покупио је голман Стевановић. Остатак полувремена најистуренији играч црвено-белих био је одсечен. Леву страну напада Црвене звезде одсекао је Овусу који није пружао могућност Терзићу да помаже Јевтовићу. Дакле, много борбе – мало, јако мало озбиљних прилика. Црвено-бели нису успели без инспиративног појединца да узнемире тандемску игру Копитовића и искусног Пушкарића, којима је повремено зналачки помагао Богосавац.

Брђани, међутим, нису остали доследни себи. Чим је почело друго полувреме гости су се превише приближили Немањи Стевановићу. Неколико опасних шутева били су наговештај мата. Лоптом из окрета ка Алекси Терзићу, Вељко Симић је „поломио“ читаву одбрану гостију. Уследила је хладнокрвана асистенција ка Срнићу коме није било тешко да погоди празну мрежу.

Задовољи су се тим вођством црвено-бели. Тренер Владан Милојевић је извукао осигурача Бранка Јовичића. Довољно да Брђани осете празнину у везном реду црвено-белих. Изједначили су после прекида и фине реакције Тедића. Све је мирисало на кикс црвено-белих. Посебно што је Чука деловала стабилно. Али тренутак Гобељићеве инспирације разгалио је Маракану.

Делије су од тог тренутка почеле да се загревају за оно што следи – 90 минута битке за Лигу шампиона.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ЧУКАРИЧКИ 2:1
/Срнић 53, Гобељић 72 - Тедић 67/

Стадион: Рајко Митић.
Гледалаца: 7.612
Судија: Данило Грујић

Црвена звезда: Борјан - Гобељић, Савић, Бабић, Терзић - Јованчић, Јовичић (од 59. Мелег) - Срнић (од 83. Кафу), Симић, Јевтовић (од 70. Бен) - Павков.

Чукарички: Стевановић - Ђорђевић, Пушкарић, М. Стевановић, Бирманчевић (од 70. Кајевић), Богосавац, Копитовић, Овусу, Зорић (Шарић), Доцић, Тедић (од 77. Мудрински). 

Трилер и 3:3 у Нишу - Ндиаје зауставио Раднички! Узбудљив меч на "Чаиру" - преокрет, пенали, искључење и одлучујући гол у 87. минуту.

Низ победа Радничког је прекинут. И то на "Чаиру"!

Екипа Ненада Лалатовића је после три узастопна тријумфа драматично испустила два бода у утакмици у којој је два пута губила.

Напредак је стицао предност у Нишу головима Региса Самјуела Бахе у 29. минуту (0:1) и Алексе Вукановића (1:2), али је домаћин оба пута изједначавао из пенала.

Судија Драган Чоловић показивао је на белу тачку у 44. и 75. минуту, а те прилике су користили Александар Станисављевић (1:1) и Нермин Хаскић (2:2).

Преокрет домаћина заокружио је дефанзивац Радован Панков у 80. минуту, али тада ипак није поставио коначан резултат, јер је Ибрахима Ндиаје донео бод Напретку у 87!

Екипа Милорада Косановића одиграла је трећи узастопни пут нерешено и однела кући бод, после вечери у којој је ипак наговестила излазак из кризе са почетка сезоне.

Док је у Нишу одигран изузетно драматичан меч, на Бањици су Рад и Младост из Лучана такође ремизирали (1:1), голом Небојше Маринковића за домаћина и Лазара Јовановића за госта.

"Грађевинари" су остали непоражени и у трећем колу у којем су комплетни, односно од када су "скинули" блокаду и добили дозволу да региструју новајлије. Појачања су очигледно додала значајан квалитет екипи Зорана Милинковића уочи мечева против "на папиру" лакших ривала - Земуна и Динама.

СРБИЈА 1 - 6. КОЛО:

Петак

Пролетер - Војводина 0:1 (0:0)
/Езе 47/

Субота

Бачка - Радник 1:0 (1:0)
/Гаврић 25/

Рад - Младост 1:1 (1:1)
/Маринковић 13 - Јовановић 33/

Раднички Ниш - Напредак 3:3 (1:1)
/Станисављевић 44пен, Хаскић 75пен, Панков 80 - Самјуел 29, Вукановић 71, Ндиаје 86/

Црвена звезда - Чукарички 2:1 (0:0)
/Срнић 53, Гобељић 71 - Тедић 66/ 

у недељу

Мачва - Партизан 19.30 (Милош Ђорђић, пренос на ТВ Арена спорт 1)
Динамо - Земун 20.00 (Бојан Николић)
Вождовац - Спартак 20.00 (Срђан Јовановић)

Табела: Раднички 13, Звезда (-2) 12, Младост 12, Чукарички (-1) 11, Војводина 9, ОФК Бачка 8, Пролетер 7, Партизан (-2) 7, Мачва (-1) 7, Рад (-1) 7, Напредак (-1) 6, Вождовац (-1) 6, Радник 6, Спартак (-1) 3, Земун (-1) 2, Динамо (-1) 0.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар