SLS: Srnić i Gobeljić za peti trijumf Zvezde!

I samopouzdanje pred Salcburg! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom stadionu Čukarički u šestom kolu Superlige Srbije sa 2:1.  Gobeljić doneo Zvezdi mir, pred meč decenije! Kombinovani tim Crvene zvezde ostvario i petu pobedu u Superligi i sada svu koncentraciju igrači Vladana Milojevića mogu da usmere ka Salcburgu i Ligi šampiona.  Zvezdina 15. u nizu: Gobeljićev šou pozvao Delije u Salcburg! Crveno-beli uz dosta muke savladali Čukarički – 2:1.

Fudbal 25.08.2018 | 22:55
SLS: Srnić i Gobeljić za peti trijumf Zvezde!
Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu, a Čukarički je od početka do kraja "pokazao zube" aktuelnom šampionu Srbije i nije se povlačio.

Golove za Zvezdu su dali Srnić i Gobeljić, a jedini pogodak za Čukarički je delo Tedića. Ovo je peta pobeda crveno-belih i prvi poraz Čukaričkog. Zvezda je pobedom napravila dobru uvertiru za meč sa Salcburgom u revanšu plej-ofa za LŠ.

Domaćin je bio nešto bolji rival u prvom poluvremenu ali je Čukarički pozitivno iznenadio svojim pristupom igri. 

Trener Simo Krunić je najavio da se "Brđani" neće braniti i nisu to činili. Štaviše, vršili su visoki presing na odbranu Zvezde i jedan takav presing je mogao da se isplati Tediću kada je umalo presekao loptu Milanu Borjanu pred golom domaćih u šestom minutu. 

Zvezda je nesigurno igrala na sredini u prvih desetak minuta, ali Čukarički to nije uspevao da iskoristi. 

Zorić je u 11. minutu probao da pronađe Birmančevića na boku, ali je poslao lošu loptu i lišio svog saigrača dobre šanse za gol. 

Crveno-beli su to umalo kaznili u 15. minutu kada je Simić idealno pronašao Milana Pavkova na petercu, a Zvezdin špic glavom probao da postigne gol. 

Šutirao je po sredini, Stevanović je odbranio i Pavkov je propustio najbolju šansu u prvom delu igre. 

Zorić se u 27. minutu sjajno ubacio iz drugog plana, Birmnačević ga je pronašao, ali je Milan Borjan zatvorio ugao pa igrač Čukaričkog nije mogao do gola.

Narednih petnaestak minuta je proteklo uglavnom u prekidima iz kojih ni jedni ni drugi nisu uspevali ozbiljnije da priprete pa je do poluvremena ostalo 0:0. 

Zvezda je već u prvih pet minuta nastavka tri puta šutirala ka golu protivnika. Najbliže pogotku je bio Vujadin Savić kada je glavom gađao visoko. 

Pritisak Zvezde je bio jači nego u prvom delu i urodio je plodom posle fantastičnog dodavanja Veljka Simića. 

Simić je iza leđa Ovusua poslao loptu na levo krilo za Aleksu Terzića, ovaj je spustio u kazneni prostor za Srnića, a Srnić je ugurao u mrežu za 1:0. 

Dobru šansu za Čukarički je propustio Docić u 61. minutu iz slobodnog udarca. Sa ivice šesnaesterca je gađao pored živog zida, ali je Borjan ostao na mestu. 

I baš kada je Čukarički bio podređen, Tedić uspeva da izjednači posle kornera Docića u 67. minutu. Borjan je na gol-liniji loše procenio let lopte koja ga je preletela i došla do Kopitovića. Koptiović glavom spušta na tri metra za Tedića, a napadač Čuke pogađa za 1:1. 

Međutim, Zvezda ekspresno vraća prednost posle samo četiri minuta. Marko Gobeljić seče napad gostiju na sredini terena, kreće sam u kontru i sa petnaestak metara šutira nisko za 2:1. 

Dobru priliku je nakon toga imao i Srnić, ali je golman Stevanović bio na visini zadatka. Čukarički je probao da dođe do izjednačenja što je otvaralo kontre Zvezdi. 

Domaćin je posle kontre u samom finišu mogao da da i treći gol, ali je Meleg pogodio stativu, a na semaforu je do kraja ostalo 2:1.

Crvena zvezda u Salcburg putuje uz maksimalan skor u Superligi!

Šampion Srbije upisao je i petu pobedu ove sezone u domaćem prvenstvu, ukupno 16. zaredom u Superligi za niz koji traje od aprila prošle godine, pošto je pred oko 5.000 navijača bio bolji od Čukaričkog, do danas jedan od tri neporažena tima...

Junak duela bio je Marko Gobeljić koji je u 71. minutu presekao pas, napravio "solo" prodor od 40 metara i poentirao za 2:1, čime je ispravio kiks Milana Borjana koji minut ranije.

Prethodno je Slavoljub Srnić pogodio za vođstvo protiv svog nekadašnjeg kluba u 53. minutu, uzvratio je mladi Slobodan Tedić u 67. minutu, ali se na kraju Gobeljić potrudio da Srnićeva tradicija da kada on postigne gol - Zvezda pobeđuje u Superligi - održi i posle njegovog 16. pogotka u crveno-belom...

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 2:1 (0:0)

Milojević je očekivano "izmešao" sastav između dva duela protiv Salcburga, pa su tako od igrača koji najčešće igraju evropske utakmice - startovali samo Borjan, Jovičić i Savić, koji se u međuvremenu oporavio od povrede zadobijene u utorak, kada je odigrao samo poluvreme.

Videćemo da li će partija nekog igrača od danas ubediti Milojevića kada je u pitanju sastav za Salcburg naredne srede, a uz strelce, vredi istaći i odličnu partiju Veljka Simića koji je organizovao akciju kod prvog gola, te u još nekoliko situacija odlično je razigravao svoje saigrače, sve iz uloge "desetke".

Simić je "gurnuo" loptu u prostor za Aleksu Terzića koji je iskoristio to što je Stevanović istrčao sa gol-linije, i dodao na drugu stativu za Srnića koji je zatresao praznu mrežu.

Time je nagovešten bolji fudbal na "Rajku Mitiću" pošto je prvo poluvreme bilo ne tako sadržajno, videli smo samo pokušaje Pavkova i Kopitovića koji bi mogli da se svrstaju u red ozbiljnijih, dok je Zvezda "gas" dodala nakon iznenadnog pogotka Slobodana Tedića.

Momak rođen 2000. godine neočekivano je dobio prednost u odnosu na Mudrinskog, a drugi gol u Superligi upisao je posle dodavanja Kopitovića.

Odličan korner Marka Docića na drugoj stativi sačekao je Boris Kopitović, iskoristio lošu procenu Milana Borjana, pa "vratio" loptu na tri metra odakle ju je nogom u mrežu sa sproveo mladi napadač ponikao u Vojvodini.

Ipak, "trk" Marka Gobeljića samo četiri minuta kasnije umirio je navijače Zvezde, kojih je bilo neočekivano malo ove subote...

Borbeni fudbaler danas je zaigrao na mestu desnog beka, ali je u stilu defanzivnog veziste, što takođe igra, "osetio" kuda će ići lopta koju iznosi odbrana Čukaričkog, a za dobar prodor nagradio se udarcem i golom, drugim u dresu Zvezde.

Uveo je Milojević još Bena, Melega i Kafua, napadač s Komorskih Ostrva je pretio dva puta u kontri i bio neprecizan, dok je šut Melega ostao samo na stativi.

Crvenoj zvezdi sledi meč protiv Salcburga, pa gostovanje Vojvodini u Superligi, dok Čukarički dočekuje Radnički.



Zvezda su mučila, Zvezda je krvarila, ali je pred utakmicu decenije upisala 15. uzastopnu pobedu u prvenstvu! I onako zagrejane Delije u Salcburg je pozvao spektakularnim prodorom i pogotkom Marko Gobeljić. Kada je kiks protiv Čukaričkog bio viđen, dobri đak Vladana Milojevića je napravio potez karijere. Trkom antilope ostavio je iza sebe trojicu igrača Čukaričkog, a potom preciznim udarcem zadržao crveno-bele na maksimalnoj koti – 2:1. Bio je to toliko jak potez da je zatamneo slabiju partiju crveno-belih za koju su u dobroj meri zaslužni gosti sa Banovog brda.

Čukarički se predstavio u Ljutice Bogdana kao tim željan igre i nadigravanja. Želeli su učenici Sime Krunića da se „pošibaju“ i dugo su držali crtu kombinovanom sastavu Crvene zvezde. U hrabrom poduhvatu zaustavio ih je Gobeljić i tako poništio pogodak Tedića. Koliko su gosti mučili šampiona najbolje ilustruje činjenica da je Vladan Milojević morao da posegne za brzinom El Fardu Bena. Morala je Zvezda da uloži mnogo resursa kako bi na pleća oborila goste, ali sigurno je ostalo dovoljno snage za meč u Mocartovom gradu. Tamo će se igrati za slavu, besmrtnost i silne milione evra.

Trener Brđana Simo Krunić, svestan da se Crvena zvezda nalazi u sendviču utakmica sa Salcburgom, poslao je na travu Marakane tim koji nimalo nije respektovao aktuelnog šampiona. Čukarički nije ustuknuo, niti je kombinovanoj postavi crveno-belih dao posed. Gosti su presingom mučili poslednju liniju, sredinu je dobro krpio kapiten Docić, dok se supertalentovani Tedić uvaljivao u krilo Vujadinu Saviću.

Posledica nešto hrabrijeg opredeljenja Brđana bila je utakmica atipičnog tempa za srpske uslove. Sve je pucalo od duela na sredini terena i jakih „ulazaka“. Čukarički je napravio nekoliko solidnih pokušaja, ali je uspeo da razgradi ofanzivni potencijal crveno-belih.

Napadač crveno-belih Milan Pavkov imao je dobru šansu posle proigravanja Simića u 15. minutu. Njegov udarac glavom pokupio je golman Stevanović. Ostatak poluvremena najistureniji igrač crveno-belih bio je odsečen. Levu stranu napada Crvene zvezde odsekao je Ovusu koji nije pružao mogućnost Terziću da pomaže Jevtoviću. Dakle, mnogo borbe – malo, jako malo ozbiljnih prilika. Crveno-beli nisu uspeli bez inspirativnog pojedinca da uznemire tandemsku igru Kopitovića i iskusnog Puškarića, kojima je povremeno znalački pomagao Bogosavac.

Brđani, međutim, nisu ostali dosledni sebi. Čim je počelo drugo poluvreme gosti su se previše približili Nemanji Stevanoviću. Nekoliko opasnih šuteva bili su nagoveštaj mata. Loptom iz okreta ka Aleksi Terziću, Veljko Simić je „polomio“ čitavu odbranu gostiju. Usledila je hladnokrvana asistencija ka Srniću kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Zadovolji su se tim vođstvom crveno-beli. Trener Vladan Milojević je izvukao osigurača Branka Jovičića. Dovoljno da Brđani osete prazninu u veznom redu crveno-belih. Izjednačili su posle prekida i fine reakcije Tedića. Sve je mirisalo na kiks crveno-belih. Posebno što je Čuka delovala stabilno. Ali trenutak Gobeljićeve inspiracije razgalio je Marakanu.

Delije su od tog trenutka počele da se zagrevaju za ono što sledi – 90 minuta bitke za Ligu šampiona.

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 2:1
/Srnić 53, Gobeljić 72 - Tedić 67/

Stadion: Rajko Mitić.
Gledalaca: 7.612
Sudija: Danilo Grujić

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Savić, Babić, Terzić - Jovančić, Jovičić (od 59. Meleg) - Srnić (od 83. Kafu), Simić, Jevtović (od 70. Ben) - Pavkov.

Čukarički: Stevanović - Đorđević, Puškarić, M. Stevanović, Birmančević (od 70. Kajević), Bogosavac, Kopitović, Ovusu, Zorić (Šarić), Docić, Tedić (od 77. Mudrinski). 

Triler i 3:3 u Nišu - Ndiaje zaustavio Radnički! Uzbudljiv meč na "Čairu" - preokret, penali, isključenje i odlučujući gol u 87. minutu.

Niz pobeda Radničkog je prekinut. I to na "Čairu"!

Ekipa Nenada Lalatovića je posle tri uzastopna trijumfa dramatično ispustila dva boda u utakmici u kojoj je dva puta gubila.

Napredak je sticao prednost u Nišu golovima Regisa Samjuela Bahe u 29. minutu (0:1) i Alekse Vukanovića (1:2), ali je domaćin oba puta izjednačavao iz penala.

Sudija Dragan Čolović pokazivao je na belu tačku u 44. i 75. minutu, a te prilike su koristili Aleksandar Stanisavljević (1:1) i Nermin Haskić (2:2).

Preokret domaćina zaokružio je defanzivac Radovan Pankov u 80. minutu, ali tada ipak nije postavio konačan rezultat, jer je Ibrahima Ndiaje doneo bod Napretku u 87!

Ekipa Milorada Kosanovića odigrala je treći uzastopni put nerešeno i odnela kući bod, posle večeri u kojoj je ipak nagovestila izlazak iz krize sa početka sezone.

Dok je u Nišu odigran izuzetno dramatičan meč, na Banjici su Rad i Mladost iz Lučana takođe remizirali (1:1), golom Nebojše Marinkovića za domaćina i Lazara Jovanovića za gosta.

"Građevinari" su ostali neporaženi i u trećem kolu u kojem su kompletni, odnosno od kada su "skinuli" blokadu i dobili dozvolu da registruju novajlije. Pojačanja su očigledno dodala značajan kvalitet ekipi Zorana Milinkovića uoči mečeva protiv "na papiru" lakših rivala - Zemuna i Dinama.

SRBIJA 1 - 6. KOLO:

Petak

Proleter - Vojvodina 0:1 (0:0)
/Eze 47/

Subota

Bačka - Radnik 1:0 (1:0)
/Gavrić 25/

Rad - Mladost 1:1 (1:1)
/Marinković 13 - Jovanović 33/

Radnički Niš - Napredak 3:3 (1:1)
/Stanisavljević 44pen, Haskić 75pen, Pankov 80 - Samjuel 29, Vukanović 71, Ndiaje 86/

Crvena zvezda - Čukarički 2:1 (0:0)
/Srnić 53, Gobeljić 71 - Tedić 66/ 

u nedelju

Mačva - Partizan 19.30 (Miloš Đorđić, prenos na TV Arena sport 1)
Dinamo - Zemun 20.00 (Bojan Nikolić)
Voždovac - Spartak 20.00 (Srđan Jovanović)

Tabela: Radnički 13, Zvezda (-2) 12, Mladost 12, Čukarički (-1) 11, Vojvodina 9, OFK Bačka 8, Proleter 7, Partizan (-2) 7, Mačva (-1) 7, Rad (-1) 7, Napredak (-1) 6, Voždovac (-1) 6, Radnik 6, Spartak (-1) 3, Zemun (-1) 2, Dinamo (-1) 0.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar