Путеви на којима је ризична вожња

Свакодневна вожња до посла уме да буде стресна, повратак са летовања за воланом такође, ипак неке саобраћајнице заобилазе и највештији и најсталоженији возачи. . .

Свијет 25.08.2018 | 22:48
Путеви на којима је ризична вожња
Пут у департману Вандеја на Западу Француске води до острва Ноармутије које је недалеко од копна. Оно што ову саобраћајницу сврстава међу најопасније на свету је чињеница да се неретко налази под водом, а чак и када возач види пут пред собом, он је толико клизав од алги и других наслага да је права лутрија возити се њиме.


До француског острва Ноармутије тешко се долази за време плиме...
 
До села Пердикаки у округу Етолија-Акарнанија на западу Грчке стиже се путем на којем ће се возач „борити“ са јаким ветром, наглим успонима и падовима, рупама, застојима због камиона, али и пешацима који изненада наилазе. Такође, саветује се крајњи опрез (никако куцање или читање порука или мејлова на телефону) јер су кривине изненадне и има их много.


У округу Етолија-Акарнанија на западу Грчке потражите помоћ професионалних возача или идите авионом до жељене дестинације

Путеви Луксора, и града и гувернората, нису за нове возаче. У ствари, ако се узме у обзир да у неким деловима те области може да се набаса на милитантне јединице, боље је држати се града и плаже.


У Луксору се држите безбедних путева – од хотела до плаже и обрнуто

Не дозволите да вас завара лепота природе у околини саобраћајница националног парка Тароко на Тајвану. Возачи морају да пазе на изузетно узан пут, препун окука, расклиматане ограде и мртве углове.


Национални парк Тароко на Тајвану плени лепотом, ипак пут је изузетно опасан

И Нови Зеланд може да се похвали природом од које застаје дах, али безбедност на путу кроз кањон Скиперс, који је дословно уклесан у планински масив, није баш за похвалу. Уколико путнике не уплаши камење које пада низ литице, немогућност мимолажења са возилима која им иду у сусрет сигурно хоће.


Рута кроз кањон Скиперс

Они који не могу да избегну ауто-пут филипинског острва Лузон могу да очекују бројне неприлике - јаку кишу која односи асфалт, густу маглу од које се не види прст пред оком...


Несреће су честе на ауто-путу на острву Лузон

Планина Тјанмен у кинеској провинцији Хунан изазов је и за најспретније возаче. Током путовања путем који се непрекидно пење наилази се на мноштво оштрих окука.


Меандри на планини Тјанмен у Кини, али не речни

Ауто-пут Еир на западу Аустралије нема ни нагле окуке, нити је дуж ивице провалије. Ипак надимак Сокаче смрти (Слаугхтер Аллеy) указује на то да опасност возачима прети на сваком километру тог пута. Несреће се углавном дешавају када због монотоности трасе возаче савлада сан.


Монотоност аустралијског ауто-пута чини га изузетно опасним

Кину и Пакистан повезује ауто-пут Каракорам, познат и као ауто-пут пријатељства. Међутим, услови на њему су крајње непријатељски према возачима - густа магла, изненадне снежне олује, поплављен коловоз, напади терориста...



Путем кроз планински пролаз Зоџи-Ла у Индији немојте ићи уколико не морате. Суснежица, стока која се слободно шета, мноштво возила која ће вас заробити са свих страна, изузетно оштре кривине, екстремне промене успона и падова само су неки узроци стреса на овом ауто-путу.

(Агенције) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вихор

25.08.2018 21:22

Ово су дјечја обданишта за путеве по БиХ ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

27.08.2018 15:54

" Пут " Шћепан Поље - Фоча је гори од свих ових путева и када се дода " козја ћуприја " граница БиХ и ЦГ,, дрвени мост " стар " 50-так година гдје возила пролазе један по један е то је најгори пут на планети Земљи!

Name

Возач

26.08.2018 06:39

Пут Фоча-Гацко и Рогатица-Вишеград су такође врло ризични.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.08.2018 08:19

Фоча - гп Шћепан Поље је изостављен...

Name

Вихор

26.08.2018 07:04

Путеви у БиХ су опаснији од већине наведених ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешке

26.08.2018 07:40

Немају они Нешића да им направи кружни ток и ријеши проблем.

ОДГОВОРИТЕ