Putevi na kojima je rizična vožnja

Svakodnevna vožnja do posla ume da bude stresna, povratak sa letovanja za volanom takođe, ipak neke saobraćajnice zaobilaze i najveštiji i najstaloženiji vozači. . .

Svijet 25.08.2018 | 22:48
Putevi na kojima je rizična vožnja
Put u departmanu Vandeja na Zapadu Francuske vodi do ostrva Noarmutije koje je nedaleko od kopna. Ono što ovu saobraćajnicu svrstava među najopasnije na svetu je činjenica da se neretko nalazi pod vodom, a čak i kada vozač vidi put pred sobom, on je toliko klizav od algi i drugih naslaga da je prava lutrija voziti se njime.


Do francuskog ostrva Noarmutije teško se dolazi za vreme plime...
 
Do sela Perdikaki u okrugu Etolija-Akarnanija na zapadu Grčke stiže se putem na kojem će se vozač „boriti“ sa jakim vetrom, naglim usponima i padovima, rupama, zastojima zbog kamiona, ali i pešacima koji iznenada nailaze. Takođe, savetuje se krajnji oprez (nikako kucanje ili čitanje poruka ili mejlova na telefonu) jer su krivine iznenadne i ima ih mnogo.


U okrugu Etolija-Akarnanija na zapadu Grčke potražite pomoć profesionalnih vozača ili idite avionom do željene destinacije

Putevi Luksora, i grada i guvernorata, nisu za nove vozače. U stvari, ako se uzme u obzir da u nekim delovima te oblasti može da se nabasa na militantne jedinice, bolje je držati se grada i plaže.


U Luksoru se držite bezbednih puteva – od hotela do plaže i obrnuto

Ne dozvolite da vas zavara lepota prirode u okolini saobraćajnica nacionalnog parka Taroko na Tajvanu. Vozači moraju da paze na izuzetno uzan put, prepun okuka, rasklimatane ograde i mrtve uglove.


Nacionalni park Taroko na Tajvanu pleni lepotom, ipak put je izuzetno opasan

I Novi Zeland može da se pohvali prirodom od koje zastaje dah, ali bezbednost na putu kroz kanjon Skipers, koji je doslovno uklesan u planinski masiv, nije baš za pohvalu. Ukoliko putnike ne uplaši kamenje koje pada niz litice, nemogućnost mimolaženja sa vozilima koja im idu u susret sigurno hoće.


Ruta kroz kanjon Skipers

Oni koji ne mogu da izbegnu auto-put filipinskog ostrva Luzon mogu da očekuju brojne neprilike - jaku kišu koja odnosi asfalt, gustu maglu od koje se ne vidi prst pred okom...


Nesreće su česte na auto-putu na ostrvu Luzon

Planina Tjanmen u kineskoj provinciji Hunan izazov je i za najspretnije vozače. Tokom putovanja putem koji se neprekidno penje nailazi se na mnoštvo oštrih okuka.


Meandri na planini Tjanmen u Kini, ali ne rečni

Auto-put Eir na zapadu Australije nema ni nagle okuke, niti je duž ivice provalije. Ipak nadimak Sokače smrti (Slaughter Alley) ukazuje na to da opasnost vozačima preti na svakom kilometru tog puta. Nesreće se uglavnom dešavaju kada zbog monotonosti trase vozače savlada san.


Monotonost australijskog auto-puta čini ga izuzetno opasnim

Kinu i Pakistan povezuje auto-put Karakoram, poznat i kao auto-put prijateljstva. Međutim, uslovi na njemu su krajnje neprijateljski prema vozačima - gusta magla, iznenadne snežne oluje, poplavljen kolovoz, napadi terorista...Putem kroz planinski prolaz Zodži-La u Indiji nemojte ići ukoliko ne morate. Susnežica, stoka koja se slobodno šeta, mnoštvo vozila koja će vas zarobiti sa svih strana, izuzetno oštre krivine, ekstremne promene uspona i padova samo su neki uzroci stresa na ovom auto-putu.

(Agencije) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Vihor

25.08.2018 23:22

Ovo su dječja obdaništa za puteve po BiH ....

ODGOVORITE
Name

075

27.08.2018 17:54

" Put " Šćepan Polje - Foča je gori od svih ovih puteva i kada se doda " kozja ćuprija " granica BiH i CG,, drveni most " star " 50-tak godina gdje vozila prolaze jedan po jedan e to je najgori put na planeti Zemlji!

Name

Возач

26.08.2018 08:39

Пут Фоча-Гацко и Рогатица-Вишеград су такође врло ризични.

ODGOVORITE
Name

Re

26.08.2018 10:19

Foča - gp Šćepan Polje je izostavljen...

Name

Vihor

26.08.2018 09:04

Putevi u BiH su opasniji od većine navedenih ....

ODGOVORITE
Name

Нешке

26.08.2018 09:40

Немају они Нешића да им направи кружни ток и ријеши проблем.

ODGOVORITE