Карневал бродова и љепота ријека

Традиционални Београдски карневал бродова одржан је 14. пут на обали Саве, од Бранковог моста до моста Газела.

Србија 25.08.2018 | 22:33
Карневал бродова и љепота ријека
Грађани су могли да прате карневал са Савске променаде од 18 сати када је почео ревијални дефиле поворке чамаца и бродова. У ријечној манифестацији учествовала су пловила свих београдских марина, а посјетиоци су уживали и у сјајном културно-забавном програму на обали.
 
Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић истакао је да и та манифестација потврђује да је Београд сишао на ријеке и да Београд на води није празна прича већ реалност.

Организовано је и свечано награђивање најљепше декорисаних пловила и вечерњи ватромет, као и радионице забавно-едукативног карактера, гусарски кутак, улични извођачи, мађионичари, акробате, људи на штулама и бројна друга дешавања.

У оквиру програма на обали, организована је и Еко зона, где су посетиоци могли да пробају органску храну и домаће производе.

Ове године су на Карневалу бродова учествовала и удружење грађана „Звезда“, који су изложили своје ручно рађене предмете, а сав приход од продаје ићи ће у сврхе збрињавања младих без родитељског старања.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић је рекао да је Београдски карневал бродова велико „Хвала“ градске скупштине и ТОБ-а Београђанима, који су добри домаћини.

„Када наше стране колеге говоре и пишу о Београду у први план стављају Београђане и њима највећу захвалност дугујемо што је Београд овако успешна туристичка дестинација. Али и великом напору свих нас заједно на инфраструктурним пројектима који су унаприједили овај град“, објаснио је Поповић и додао да српска престоница има годишње око 600 манифестација на отвореном и да су те манифестације важне за долазак страних гостију.

Циљ карневала је да се на атрактиван и занимљив начин укаже на љепоте београдских ријека, промовишу спортске активности на води и активира наутички туризам Београда. 

(РТС) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лука

26.08.2018 05:44

Једна је Србија!

ОДГОВОРИТЕ