Karneval brodova i ljepota rijeka

Tradicionalni Beogradski karneval brodova održan je 14. put na obali Save, od Brankovog mosta do mosta Gazela.

Srbija 25.08.2018 | 22:33
Karneval brodova i ljepota rijeka
Građani su mogli da prate karneval sa Savske promenade od 18 sati kada je počeo revijalni defile povorke čamaca i brodova. U riječnoj manifestaciji učestvovala su plovila svih beogradskih marina, a posjetioci su uživali i u sjajnom kulturno-zabavnom programu na obali.
 
Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović istakao je da i ta manifestacija potvrđuje da je Beograd sišao na rijeke i da Beograd na vodi nije prazna priča već realnost.

Organizovano je i svečano nagrađivanje najljepše dekorisanih plovila i večernji vatromet, kao i radionice zabavno-edukativnog karaktera, gusarski kutak, ulični izvođači, mađioničari, akrobate, ljudi na štulama i brojna druga dešavanja.

U okviru programa na obali, organizovana je i Eko zona, gde su posetioci mogli da probaju organsku hranu i domaće proizvode.

Ove godine su na Karnevalu brodova učestvovala i udruženje građana „Zvezda“, koji su izložili svoje ručno rađene predmete, a sav prihod od prodaje ići će u svrhe zbrinjavanja mladih bez roditeljskog staranja.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je rekao da je Beogradski karneval brodova veliko „Hvala“ gradske skupštine i TOB-a Beograđanima, koji su dobri domaćini.

„Kada naše strane kolege govore i pišu o Beogradu u prvi plan stavljaju Beograđane i njima najveću zahvalnost dugujemo što je Beograd ovako uspešna turistička destinacija. Ali i velikom naporu svih nas zajedno na infrastrukturnim projektima koji su unaprijedili ovaj grad“, objasnio je Popović i dodao da srpska prestonica ima godišnje oko 600 manifestacija na otvorenom i da su te manifestacije važne za dolazak stranih gostiju.

Cilj karnevala je da se na atraktivan i zanimljiv način ukaže na ljepote beogradskih rijeka, promovišu sportske aktivnosti na vodi i aktivira nautički turizam Beograda. 

(RTS) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Лука

26.08.2018 05:44

Jedna je Srbija!

ODGOVORITE