"Партизан је прецијенио Бешикташ!"

Црно-бели су морали боље да искористе изостанак неколико асова у противничком тиму, сматра њихов некадашњи "бомбардер".

Фудбал 27.08.2018 | 17:00
"Партизан је прецијенио Бешикташ!"
Џевад Прекази (61) носио је дрес Партизана крајем 70-их и почетком 80-их година, пре него што је отишао у сплитски Хајдук, па одатле у Галатасарај, где је постао легенда клуба. Навијачи га памте првенствено по разорним шутевима из даљине.

Он је у четвртак гледао први меч плеј-офа квалификација за Лигу Европе између Партизана и Бешикташа (1:1) и оценио да црно-бели имају за чим да жале.

"Зоран Мирковић је много урадио за две недеље, колико води Партизан. Могао је да победи и Бешикташ, да играчи нису потценили себе, а преценили противника, поготово у првом полувремену. У наставку је било далеко боље и да је било среће, дали би још два гола и много мирније путовали на реванш", рекао је Прекази за "Спортски журнал".

Наставио је некадашњи ас да говори без устезања.

"Много су респектовали просечни Бешикташ. Жалим што нису искористили изостанак странаца звучног имена, попут Ленса, Негреда и Бабела. Шта је, осим асистенције Арслану, урадио Кварежма? Да је Милетић блокирао тај центаршут, не би ни толико. Рикардо је могао да побегне Пепеу кад је пожелео, само да је имао употребљивих лопти", жали Прекази што на терену није било Саше Илића, или младог Армина Ђерлека у офанзивнијој улози.

Рецепт за реванш у Истанбулу је - вера у себе и тактичка дисциплина. Постигнут гол извео би из такта и публику, навикнуту на победе, истиче Џевад Прекази.

"Талиска је отишао у Кину, бриљира тамо, такође и Душко Тошић. Бешикташ је ослабљен у односу на претходну сезону, није више исти тим".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар