"Partizan je precijenio Bešiktaš!"

Crno-beli su morali bolje da iskoriste izostanak nekoliko asova u protivničkom timu, smatra njihov nekadašnji "bombarder".

Fudbal 27.08.2018 | 17:00
"Partizan je precijenio Bešiktaš!"
Dževad Prekazi (61) nosio je dres Partizana krajem 70-ih i početkom 80-ih godina, pre nego što je otišao u splitski Hajduk, pa odatle u Galatasaraj, gde je postao legenda kluba. Navijači ga pamte prvenstveno po razornim šutevima iz daljine.

On je u četvrtak gledao prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Bešiktaša (1:1) i ocenio da crno-beli imaju za čim da žale.

"Zoran Mirković je mnogo uradio za dve nedelje, koliko vodi Partizan. Mogao je da pobedi i Bešiktaš, da igrači nisu potcenili sebe, a precenili protivnika, pogotovo u prvom poluvremenu. U nastavku je bilo daleko bolje i da je bilo sreće, dali bi još dva gola i mnogo mirnije putovali na revanš", rekao je Prekazi za "Sportski žurnal".

Nastavio je nekadašnji as da govori bez ustezanja.

"Mnogo su respektovali prosečni Bešiktaš. Žalim što nisu iskoristili izostanak stranaca zvučnog imena, poput Lensa, Negreda i Babela. Šta je, osim asistencije Arslanu, uradio Kvarežma? Da je Miletić blokirao taj centaršut, ne bi ni toliko. Rikardo je mogao da pobegne Pepeu kad je poželeo, samo da je imao upotrebljivih lopti", žali Prekazi što na terenu nije bilo Saše Ilića, ili mladog Armina Đerleka u ofanzivnijoj ulozi.

Recept za revanš u Istanbulu je - vera u sebe i taktička disciplina. Postignut gol izveo bi iz takta i publiku, naviknutu na pobede, ističe Dževad Prekazi.

"Taliska je otišao u Kinu, briljira tamo, takođe i Duško Tošić. Bešiktaš je oslabljen u odnosu na prethodnu sezonu, nije više isti tim".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar