Ђорђевић: Јокић одлучио да не игра!

Шири списак кандидата за мечеве против Грчке и Естоније биће скраћен у среду, када буде јасан статус Теодосића и Марјановића.

Кошарка 27.08.2018 | 18:30
Ђорђевић: Јокић одлучио да не игра!
Селектор Србије Александар Ђорђевић говорио је за "Спортски журнал" о актуелном тренутку националног тима, коме за двадесетак дана предстоје прве утакмице друге фазе квалификација за Светски куп 2019.

Ђорђевић је ове недеље "избацио" списак на коме су 24 играча, али је његов помоћник Јовица Антонић одмах објаснио да на припреме од 2. септембра неће доћи сви позвани.

У првом реду ће недостајати Никола Јокић, нова "златна кока" Денвер Нагетса. Свестрани центар прошлог месеца је потписао петогодишњи уговор вредан 148 милиона долара.

"Одлучио је да не игра", ексклузивно за Журнал" је потврдио Ђорђевић, не желећи да каже више ништа о највећој актуелној НБА звезди српске кошарке.

Богдан Богдановић и Немања Бјелица се враћају "под заставу", а под упитником се налазе Милош Теодосић и Бобан Марјановић, који у Лос Анђелесу треба да одраде неколико контролних тренинга, како би тренери Клиперса стекли увид у њихово здравствено и физичко стање.

"У понедељак и уторак ће тренирати, а тада имам и завршни разговор са генералним менаџером Клиперса Лоренсом Френком, после ког ћу имати чисту ситуацију са Теодосићем и Марјановићем. У складу са тим, скратићу списак кандидата на 16 имена, највероватније у среду", најавио је "Сале Национале".

Он је нагласио да се стручни штаб репрезентације "увек врло систематично односио према посебним захтевима НБА клубова", везаних за обим и интензитет тренинга, али да Србија мора да води рачуна и о својим интересима.

"Ако Теодосић и Марјановић добију дозволу да се прикључе тек два-три дана пред утакмицу, питање је колико је функционално да се укључују, а не би било фер ни према осталим играчима".

Ђорђевић се на крају сам осврнуо на једну од теза које "провејавају" кошаркашком јавношћу, да НБА играчима њихови тимови потајно бране наступ за националне тимове, иако на то званично немају право.

"Који клуб може да забрани играчу да игра за државни тим, ако није повређен и ако у то време нема клупских утакмица".

"Орлови" ће у другу фазу квалификација пренети скор 4-2 (оба пораза претрпели су у дуелима са Немачком) и задатак ће бити да макар остану на трећој позицији, иза Немаца и Грка, који воде са по 6-0.

Гостовање Грчкој на Криту заказано је за 13. септембар, а три дана касније играћемо против Естоније у Београду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар