Đorđević: Jokić odlučio da ne igra!

Širi spisak kandidata za mečeve protiv Grčke i Estonije biće skraćen u sredu, kada bude jasan status Teodosića i Marjanovića.

Košarka 27.08.2018 | 18:30
Đorđević: Jokić odlučio da ne igra!
Selektor Srbije Aleksandar Đorđević govorio je za "Sportski žurnal" o aktuelnom trenutku nacionalnog tima, kome za dvadesetak dana predstoje prve utakmice druge faze kvalifikacija za Svetski kup 2019.

Đorđević je ove nedelje "izbacio" spisak na kome su 24 igrača, ali je njegov pomoćnik Jovica Antonić odmah objasnio da na pripreme od 2. septembra neće doći svi pozvani.

U prvom redu će nedostajati Nikola Jokić, nova "zlatna koka" Denver Nagetsa. Svestrani centar prošlog meseca je potpisao petogodišnji ugovor vredan 148 miliona dolara.

"Odlučio je da ne igra", ekskluzivno za Žurnal" je potvrdio Đorđević, ne želeći da kaže više ništa o najvećoj aktuelnoj NBA zvezdi srpske košarke.

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica se vraćaju "pod zastavu", a pod upitnikom se nalaze Miloš Teodosić i Boban Marjanović, koji u Los Anđelesu treba da odrade nekoliko kontrolnih treninga, kako bi treneri Klipersa stekli uvid u njihovo zdravstveno i fizičko stanje.

"U ponedeljak i utorak će trenirati, a tada imam i završni razgovor sa generalnim menadžerom Klipersa Lorensom Frenkom, posle kog ću imati čistu situaciju sa Teodosićem i Marjanovićem. U skladu sa tim, skratiću spisak kandidata na 16 imena, najverovatnije u sredu", najavio je "Sale Nacionale".

On je naglasio da se stručni štab reprezentacije "uvek vrlo sistematično odnosio prema posebnim zahtevima NBA klubova", vezanih za obim i intenzitet treninga, ali da Srbija mora da vodi računa i o svojim interesima.

"Ako Teodosić i Marjanović dobiju dozvolu da se priključe tek dva-tri dana pred utakmicu, pitanje je koliko je funkcionalno da se uključuju, a ne bi bilo fer ni prema ostalim igračima".

Đorđević se na kraju sam osvrnuo na jednu od teza koje "provejavaju" košarkaškom javnošću, da NBA igračima njihovi timovi potajno brane nastup za nacionalne timove, iako na to zvanično nemaju pravo.

"Koji klub može da zabrani igraču da igra za državni tim, ako nije povređen i ako u to vreme nema klupskih utakmica".

"Orlovi" će u drugu fazu kvalifikacija preneti skor 4-2 (oba poraza pretrpeli su u duelima sa Nemačkom) i zadatak će biti da makar ostanu na trećoj poziciji, iza Nemaca i Grka, koji vode sa po 6-0.

Gostovanje Grčkoj na Kritu zakazano je za 13. septembar, a tri dana kasnije igraćemo protiv Estonije u Beogradu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar