Михајловић тужио Спортинг!

Српски фудбалски тренер Синиша Михајловић тужио је лисабонски Спортинг Суду за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) након брзог раскида сарадње.  Нисам био на проби. . .  "Управа је раскинула уз образложење да нисам прошао пробни период, што је неопходно по закону Португалије. Образложење је неправедно, јер уговор још није кренуо, а у то време сам био на одмору у Сардинији", саопштио је Михајловић.  

Фудбал 25.08.2018 | 16:15
Михајловић тужио Спортинг!
Миха не прашта: Тражим своја права, ово нисам доживео у 30 година! Србин љут на Спортинг због шокантаног раскида уговора.

Михајловић је добио отказ само девет дана од потписивања трогодишњег уговора и то по доласку нове управе која је образложила да је Србин био на пробном раду.

"Желим да прекинем разне спекулације. Са Спортингом сам потписао трогодишњи уговор 18. јуна и он је требало да почне 1. јула. Неколико дана касније председник клуба Бруно де Карваљо, који је преговарао са мном, смењен је, а нова управа је раскинула мој уговор 27. јуна уз образложење да нисам прошао пробни период, што је неопходно по закону Португалије. Образложење је неправедно, јер уговор још није кренуо, а у то време сам био на одмору у Сардинији", наводи се у саопштењу Михајловића. 

Синиша Михајловић је пресавио табак и тужио Спортинг из Лисабона због контроверзног раскида уговора.

Подсетимо. Михајловић је јуну дошао на клупу славног клуба као избор тадашњег председника Бруна де Карваља. Међутим, у клубу је владао хаос због трауматичне претходне сезоне и Карваљоје убрзо смењен, а на његово место је дошао Соуза Синтра. Један од првих његових потеза је био да поништи уговор са Михајловићем и смени га. Поставио је Жозеа Пешеира на функцију шесфа стручног штаба...

Међутим, Миха не прашта лако и поручује да ће на суду истерати правду.

„Прихватио сам тај посао са великим ентузијазмом, чак и већим него обично јер сам дошао у иностранство и престижан клуб што је било нешто ново за мене. Баш зато сам се потрудио да прикупим све неопходне информације и предузмем мере предостроћности током преговора. Нисам могао ни да помислим да ћу бити смењен пре августа. Зато ћу се бранити на суду јер су му права прекшрена“, рекао је Михајловић.

Потом је открио како је све текло...

„Били су то дугачки преговори са председником Де Карвлајом. Договарали смо се о трансфер стратегији, тражили замене за играче који су хтели да раскину уговоре... Средином јуна сам дошао у Лисабон да са Спортинговим директором договорим услове за себе и мој стручни штаб. И тако смо 18. јуна потписали трогодишњи уговор који је требало да крене 1. јула“.

А онда шок!

„Неколико дана касније је председник склоњен са своје функције, а клуб је 27. јуна поништио мој уговор. Смењен сам без разлога само неколико дана пре него што ће почети да ми тече уговор. Тврдили су да нисам прошао пробни период који постоји по португалском правилнику. Међутим, они то не могу да кажу јер нисам ни започео уговор пошто сам у том тренутку био на одмору на Сардинији“.

Српски стручњак неће допустити да се то тек тако заврши...

„У 30. година каријере као играч и тренер нисам доћивео ништа слично. Али имам своја права и тражићу да се она поштују. Будите уверени у то“.  

Бивши селектор репрезентације Србије према уговору са Спортингом требало је да заради шест милиона евра за три сезоне.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар