Mihajlović tužio Sporting!

Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović tužio je lisabonski Sporting Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) nakon brzog raskida saradnje.  Nisam bio na probi. . .  "Uprava je raskinula uz obrazloženje da nisam prošao probni period, što je neophodno po zakonu Portugalije. Obrazloženje je nepravedno, jer ugovor još nije krenuo, a u to vreme sam bio na odmoru u Sardiniji", saopštio je Mihajlović.  

Fudbal 25.08.2018 | 16:15
Mihajlović tužio Sporting!
Miha ne prašta: Tražim svoja prava, ovo nisam doživeo u 30 godina! Srbin ljut na Sporting zbog šokantanog raskida ugovora.

Mihajlović je dobio otkaz samo devet dana od potpisivanja trogodišnjeg ugovora i to po dolasku nove uprave koja je obrazložila da je Srbin bio na probnom radu.

"Želim da prekinem razne spekulacije. Sa Sportingom sam potpisao trogodišnji ugovor 18. juna i on je trebalo da počne 1. jula. Nekoliko dana kasnije predsednik kluba Bruno de Karvaljo, koji je pregovarao sa mnom, smenjen je, a nova uprava je raskinula moj ugovor 27. juna uz obrazloženje da nisam prošao probni period, što je neophodno po zakonu Portugalije. Obrazloženje je nepravedno, jer ugovor još nije krenuo, a u to vreme sam bio na odmoru u Sardiniji", navodi se u saopštenju Mihajlovića. 

Siniša Mihajlović je presavio tabak i tužio Sporting iz Lisabona zbog kontroverznog raskida ugovora.

Podsetimo. Mihajlović je junu došao na klupu slavnog kluba kao izbor tadašnjeg predsednika Bruna de Karvalja. Međutim, u klubu je vladao haos zbog traumatične prethodne sezone i Karvaljoje ubrzo smenjen, a na njegovo mesto je došao Souza Sintra. Jedan od prvih njegovih poteza je bio da poništi ugovor sa Mihajlovićem i smeni ga. Postavio je Žozea Pešeira na funkciju šesfa stručnog štaba...

Međutim, Miha ne prašta lako i poručuje da će na sudu isterati pravdu.

„Prihvatio sam taj posao sa velikim entuzijazmom, čak i većim nego obično jer sam došao u inostranstvo i prestižan klub što je bilo nešto novo za mene. Baš zato sam se potrudio da prikupim sve neophodne informacije i preduzmem mere predostroćnosti tokom pregovora. Nisam mogao ni da pomislim da ću biti smenjen pre avgusta. Zato ću se braniti na sudu jer su mu prava prekšrena“, rekao je Mihajlović.

Potom je otkrio kako je sve teklo...

„Bili su to dugački pregovori sa predsednikom De Karvlajom. Dogovarali smo se o transfer strategiji, tražili zamene za igrače koji su hteli da raskinu ugovore... Sredinom juna sam došao u Lisabon da sa Sportingovim direktorom dogovorim uslove za sebe i moj stručni štab. I tako smo 18. juna potpisali trogodišnji ugovor koji je trebalo da krene 1. jula“.

A onda šok!

„Nekoliko dana kasnije je predsednik sklonjen sa svoje funkcije, a klub je 27. juna poništio moj ugovor. Smenjen sam bez razloga samo nekoliko dana pre nego što će početi da mi teče ugovor. Tvrdili su da nisam prošao probni period koji postoji po portugalskom pravilniku. Međutim, oni to ne mogu da kažu jer nisam ni započeo ugovor pošto sam u tom trenutku bio na odmoru na Sardiniji“.

Srpski stručnjak neće dopustiti da se to tek tako završi...

„U 30. godina karijere kao igrač i trener nisam doćiveo ništa slično. Ali imam svoja prava i tražiću da se ona poštuju. Budite uvereni u to“.  

Bivši selektor reprezentacije Srbije prema ugovoru sa Sportingom trebalo je da zaradi šest miliona evra za tri sezone.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar