Један радник тешко повријеђен

Момир Ракић (59) тешко је повријеђен данас када је пао на градилишту у Јевреској улици у центру Бањалуке, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 25.08.2018 | 12:41
Један радник тешко повријеђен
Према нашим сазнањима несрећа се догодила данас око 10.30 часова, када је несрећни човјек највјероватније пао са скеле. Ријеч је о згради која се налази између хотела Видовић и Сбербанке.

– Послије несреће Ракић је превезен у Универзитетско клинички центар Бањалука гдје је задржан на лијечењу – рекао је за Српскаинфо извор близак истрази.

Он је додао да се љекари још нису изјаснили о степену повреда.

Градилиште послије несреће још није затворено, већ су настављени радови.



Радне колеге повријеђеног Ракића испричале су за Српскаинфо да се несрећа десила у подземним гаражама ове зграде.

Све су чешће несреће на градилиштима, а надлежни упозоравају раднике да се морају заштитити.

– Радници морају коначно да се освијесте и да одбију да раде опасне послове без прописане заштите – поручио је за Српскаинфо потпредсједник Савеза синдиката РС Тане Пеулић.

(Српскаинфо)
(Фото: Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

комсија

25.08.2018 11:34

брука и срамота1 нити знамо нити се ститимо нити имамо циме само хо рук1 неспособност и незнање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

25.08.2018 14:48

Код приватних градјевинских фирми свако мало несреца за коју нико не одговара...и онда се питају сто народ одлази...

Name

Могу они тако

25.08.2018 15:47

Овако огромне зграде праве страшни богаташи, који могу како хоће и шта хоће, јер су дио државног апарата. Овде само мали човјек одговара, чак и за глупости, бива кажњаван за безвезне ствари, а кад се десе крупне ствари, код крупних риба, нико ништа, чека се да вријеме однесе у заборав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види ли неко ширу слику?

25.08.2018 19:21

Па зашто нису затворили градилиште, зашто се не учини нешто више за ове људе, за раднике? Зашто данас једна породица више плаче за оцем, дедом и шта већ је човјек био. Човјек не дочека пензију да прима у данашња времена, претужно, преужасно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.08.2018 20:04

Ко це затворити? Па ово је зграда у Јеврејској,а ко мозе ту правити,само они који кроје овај накарадни закон!

Name

Будо

26.08.2018 06:24

Граџевински тајкуни или како их вец зову. Не мозе им нико ниста. Сви су увезани са власцу. Малбасиц посредно преко Додиковог сина и његове симпатије, Јарић преко свог сина и његовог обозавања Марка Павића, нБорко Дјуриц је ионако дио владајуце камариле вец 20 година, Станковиц је власник свега и свацега у граду...зато се ово десава и десаваце се. Дзаба све прице. Јадна ке дрзава у којој су градјевонски подузетници посланици, министри и њихови тајкуни. А на челу им је Чубриловић и његови миљеници а нарочиyо миљенице о којима један блог пише.

ОДГОВОРИТЕ