Jedan radnik teško povrijeđen

Momir Rakić (59) teško je povrijeđen danas kada je pao na gradilištu u Jevreskoj ulici u centru Banjaluke, saznaje Srpskainfo.

Republika Srpska 25.08.2018 | 12:41
Jedan radnik teško povrijeđen
Prema našim saznanjima nesreća se dogodila danas oko 10.30 časova, kada je nesrećni čovjek najvjerovatnije pao sa skele. Riječ je o zgradi koja se nalazi između hotela Vidović i Sberbanke.

– Poslije nesreće Rakić je prevezen u Univerzitetsko klinički centar Banjaluka gdje je zadržan na liječenju – rekao je za Srpskainfo izvor blizak istrazi.

On je dodao da se ljekari još nisu izjasnili o stepenu povreda.

Gradilište poslije nesreće još nije zatvoreno, već su nastavljeni radovi.



Radne kolege povrijeđenog Rakića ispričale su za Srpskainfo da se nesreća desila u podzemnim garažama ove zgrade.

Sve su češće nesreće na gradilištima, a nadležni upozoravaju radnike da se moraju zaštititi.

– Radnici moraju konačno da se osvijeste i da odbiju da rade opasne poslove bez propisane zaštite – poručio je za Srpskainfo potpredsjednik Saveza sindikata RS Tane Peulić.

(Srpskainfo)
(Foto: Srpskainfo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

komsija

25.08.2018 11:34

bruka i sramota1 niti znamo niti se stitimo niti imamo cime samo ho ruk1 nesposobnost i neznanje.

ODGOVORITE
Name

Re:

25.08.2018 14:48

Kod privatnih gradjevinskih firmi svako malo nesreca za koju niko ne odgovara...i onda se pitaju sto narod odlazi...

Name

Mogu oni tako

25.08.2018 15:47

Ovako ogromne zgrade prave strašni bogataši, koji mogu kako hoće i šta hoće, jer su dio državnog aparata. Ovde samo mali čovjek odgovara, čak i za gluposti, biva kažnjavan za bezvezne stvari, a kad se dese krupne stvari, kod krupnih riba, niko ništa, čeka se da vrijeme odnese u zaborav...

ODGOVORITE
Name

Vidi li neko širu sliku?

25.08.2018 19:21

Pa zašto nisu zatvorili gradilište, zašto se ne učini nešto više za ove ljude, za radnike? Zašto danas jedna porodica više plače za ocem, dedom i šta već je čovjek bio. Čovjek ne dočeka penziju da prima u današnja vremena, pretužno, preužasno!

ODGOVORITE
Name

Re

25.08.2018 20:04

Ko ce zatvoriti? Pa ovo je zgrada u Jevrejskoj,a ko moze tu praviti,samo oni koji kroje ovaj nakaradni zakon!

Name

Budo

26.08.2018 06:24

Gradževinski tajkuni ili kako ih vec zovu. Ne moze im niko nista. Svi su uvezani sa vlascu. Malbasic posredno preko Dodikovog sina i njegove simpatije, Jarić preko svog sina i njegovog obozavanja Marka Pavića, nBorko Djuric je ionako dio vladajuce kamarile vec 20 godina, Stankovic je vlasnik svega i svacega u gradu...zato se ovo desava i desavace se. Dzaba sve price. Jadna ke drzava u kojoj su gradjevonski poduzetnici poslanici, ministri i njihovi tajkuni. A na čelu im je Čubrilović i njegovi miljenici a naročiyo miljenice o kojima jedan blog piše.

ODGOVORITE