Влада још једном слагала борце!

Одлука Владе Републике Српске да се борцима који имају 65 и више година старости а преко 15 година стажа, додјели пензија од 1. јула 2018. године је лажна обмана бораца и јавности, а ипак је објављена у свим медијима које контролише владајућа структура.

Република Српска 25.08.2018 | 11:41
Влада још једном слагала борце!
Дописом од 14.08.2018 године Министраства за питања бораца, који је достављен одјељењима за борачко-инвалидску заштиту каже се да је мјесечно новчано примање НОВЧАНА ПОМОЋ која ће се исплаћивати поменутим категоријама од 1. јула 2018. године до 31. децембра 2018. године.



Што значи да је борце из ове категорије Влада коју предводи Жељка Цвијановић поново обманула, јер ова категорија добија новчану помоћ а не пензију у трајању од шест мјесеци.

Будући да ова материја није правно регулисана законом него одлуком, она је краткорочна и као таква ће послужити политичарима за обману и јефтине политичке поене.

Та новчана помоћ се дијели само пред изборе и има за циљ куповину наклоности борачких категорија парама из буџета, која ће трајати таман толико колико је потребно – да се поставе људи на све позиције власти након избора.

(б1.инфо) 

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

цаци

25.08.2018 09:57

Борцима ако се не свидја нека протестују а не да набијају килограме и кмеце по разном парастосима на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За цација

25.08.2018 10:44

Само људска и морална наказа за борце мозе написати да кмеце.Стиди се земље по којој ходас,за коју су се они борили!Ти би по своме писању мога кмецати у затвору,ускоро!

Name

Б59

25.08.2018 12:06

Коментар на Вас коментар боље да не писем!!!!!

Name

Цг

25.08.2018 12:18

Цаци управу си а сто те појединци неразумију њихов проблем У преводу цаци казе мотку у руке па по власти оплети ил кмеци и моли и даље за мрвице.

Name

али,

25.08.2018 09:59

Ста друго оцекивати када је на целу Борс-а један неспособни и подмукли Миломир Савциц?! Сто се тице оних параветерана са бандитима Дуском Вукотицем и Зељком Милинковицем - о том да и не говоримо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сива муња

26.08.2018 06:20

Вукотиц и Тај Милинковиц рекетирају приватнике тразе новцану помоц и то ради тај Зељко Милинковиц у рату био дезертер то се све зна а Вукотицу он је добар мада се зна да је криминалац и дезерте .....Залосно т

Name

Ре

25.08.2018 10:18

Па како да вас пензионису кад би онда дошли на терет “државе “ Ваља повуци трансу или продат трезорске записе ? А онда остаје мање за подјелу чуварима “државе”. Лакше вас је сахранити мање кошта. Циста рацуница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најпотцјењенија категорија...

25.08.2018 10:26

Од завршетка рата, борци хапсе, суде им, многима на правди Бога, не дају им посао, игноришу их власти, углавном састављене од дезертера, већина великаша са куповним дипломама, што је овде узело маха... Што их не би власти пљувале, газиле, понижавале, кињиле и обезвређивале, кад немају заштиту ни праве представнике Борс-а, који се требају за њихова права борити. Они су масовно купљени, добро ухљебљени, па и њихови чланови породица, док се по борацким локалним шепуре плашљиви мишеви, који се боје своје сјене, улизице, полтрони, папци... Борци шуте, већина болесни и убијени у главу, негдје у ћошку свих дешавања, јер сви напори да нешто појединачно ураде, пада унапријед у воду. Републичко руководство се не јавља, поготово сад кад је криза узела маха, кад требају да се свакако огласе, они чуче по својим јазбинама ко' медвједи, свакако заштићени од режима за своју шутњу... Могу се угледати на борце Федерације који без пардона траже и добијају своја права. Шутња руководства Борачких организација, на челу са безличним генералом и осталим, има своју цијену, а плата за поштене борце биће уништавање постепено њих, породица, а у коначници, бојим се, тотално урушавање РС-е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.08.2018 11:06

Па десава им се то јер су злоцинци.

Name

Ре

25.08.2018 11:40

Па то све говори за шта си се борио или не? Па ти опет се испрси кад и ако затреба.. Мада требаш прво себе критиковат сто си допустио да те залуде 90тих и да те искористе .Они су били паметнији од тебе и свих осталих који сад се осјећају превареним. Мораш живјет са тим. Нема друге Боље вријеме неће доћи . Само горе. Цар је го ! А кад је цар го нема за њега а камо ли за народ..

Name

Добар лос Додик

25.08.2018 10:48

Шта очекивати од ове лоповске власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

висак

25.08.2018 11:07

и не заслузују бољи третман ! они прави борци су погинули ови који су презивјели су били бог зна гдје пола њих заслузује да иза ресетака заврсе као и резим који води рс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.Р.

25.08.2018 21:04

ре висак - ста то писес будалетино једна, да су за стварање РС заслузни само они који су погинули? па ко је бранио српски народ и породице погињулих бораца,,након погибије истих? У сваком рату било је ,наравно, хвала Богу и презивјелих бораца.ТИ ЗБОГ ТИХ РИЈЕЦИ О ПРЕЗИВЈЕЛИМ БОРЦИМА ЗАСЛУЗУЈЕС РЕСЕТКЕ.И твоју су гузицу цували у рату.

Name

Промјене

25.08.2018 11:08

Ма нек манипулису са њима кад су то себи дозволили сто нестисну петљу па се побуне ко у федерацији . Тек тад би несто добили овако док цуте неце ниста ни имати. Лијепо их је Додо подијели борачка ветерани официри итд и онда је много лаксе са њима манипулисат само ако се уједине и изадју на улицу добит це борацки додатак али тад за власт неце остат у каси пара да могу намјестати тендере

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвени хоризонти

25.08.2018 11:21

Нема биједнијег народа од Срба. Газе нам достојанство већ скоро 2 деценије и ми својим тлачитељима, добрим дијелом дезертерима еуфорично аплаудирамо иако знамо да нас бесрамано лажу. Лаж волимо више него истину поготово ако је сласна као Водјина. Једном ћемо се пробудити у Републици БиХ али тада ће бити касно за пробудјену савјест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

25.08.2018 11:39

Да је ово морао знати предсједник борацке организације и вјероватно зна .Пуна одговорност на дотицном , он се сврстао на страну лоповског резима и њима повладјује , а борци њега не интересују , да има имало морала и људскости сам би напустио функцију , за коју је добро плацен , али да ради у корист кримибалног резима , генерале , генерале прицао си другације ....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

25.08.2018 12:48

Драги ратни борци... борили сте се узалуд! Једини прави борац је Давор Драгицевиц и њега једино постујем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

25.08.2018 14:33

Тако је прави и искрени порац је Давор Драгичевић и његови саборци ма тргу. Нека је срамота многих бораца који су се борили у рату, а данас се продају за 50 КМ. Док су се они борили њихов Доника је радио оно што патријете не раде у рату. Данас је он велоки "заштитник Републике Српске". Моји борци он штити себе , своје кумове и тајкуне. Зато борци памет у главу и подржите Савез за побједу и будите дио побједе, јер Савез за побједу сигурно побјеђује.

Name

Дарко

25.08.2018 14:15

Немамо се шта чудити Па није ваљда неко очекивао да ће влада испунити обавезе

ОДГОВОРИТЕ