Vlada još jednom slagala borce!

Odluka Vlade Republike Srpske da se borcima koji imaju 65 i više godina starosti a preko 15 godina staža, dodjeli penzija od 1. jula 2018. godine je lažna obmana boraca i javnosti, a ipak je objavljena u svim medijima koje kontroliše vladajuća struktura.

Republika Srpska 25.08.2018 | 11:41
Vlada još jednom slagala borce!
Dopisom od 14.08.2018 godine Ministrastva za pitanja boraca, koji je dostavljen odjeljenjima za boračko-invalidsku zaštitu kaže se da je mjesečno novčano primanje NOVČANA POMOĆ koja će se isplaćivati pomenutim kategorijama od 1. jula 2018. godine do 31. decembra 2018. godine.



Što znači da je borce iz ove kategorije Vlada koju predvodi Željka Cvijanović ponovo obmanula, jer ova kategorija dobija novčanu pomoć a ne penziju u trajanju od šest mjeseci.

Budući da ova materija nije pravno regulisana zakonom nego odlukom, ona je kratkoročna i kao takva će poslužiti političarima za obmanu i jeftine političke poene.

Ta novčana pomoć se dijeli samo pred izbore i ima za cilj kupovinu naklonosti boračkih kategorija parama iz budžeta, koja će trajati taman toliko koliko je potrebno – da se postave ljudi na sve pozicije vlasti nakon izbora.

(b1.info) 

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

caci

25.08.2018 09:57

Borcima ako se ne svidja neka protestuju a ne da nabijaju kilograme i kmece po raznom parastosima na vlast.

ODGOVORITE
Name

Za cacija

25.08.2018 10:44

Samo ljudska i moralna nakaza za borce moze napisati da kmece.Stidi se zemlje po kojoj hodas,za koju su se oni borili!Ti bi po svome pisanju moga kmecati u zatvoru,uskoro!

Name

B59

25.08.2018 12:06

Komentar na Vas komentar bolje da ne pisem!!!!!

Name

Cg

25.08.2018 12:18

Caci upravu si a sto te pojedinci nerazumiju njihov problem U prevodu caci kaze motku u ruke pa po vlasti opleti il kmeci i moli i dalje za mrvice.

Name

ali,

25.08.2018 09:59

Sta drugo ocekivati kada je na celu Bors-a jedan nesposobni i podmukli Milomir Savcic?! Sto se tice onih paraveterana sa banditima Duskom Vukoticem i Zeljkom Milinkovicem - o tom da i ne govorimo.

ODGOVORITE
Name

siva munja

26.08.2018 06:20

Vukotic i Taj Milinkovic reketiraju privatnike traze novcanu pomoc i to radi taj Zeljko Milinkovic u ratu bio dezerter to se sve zna a Vukoticu on je dobar mada se zna da je kriminalac i dezerte .....Zalosno t

Name

Re

25.08.2018 10:18

Pa kako da vas penzionisu kad bi onda došli na teret “države “ Valja povuci transu ili prodat trezorske zapise ? A onda ostaje manje za podjelu čuvarima “države”. Lakše vas je sahraniti manje košta. Cista racunica.

ODGOVORITE
Name

Najpotcjenjenija kategorija...

25.08.2018 10:26

Od završetka rata, borci hapse, sude im, mnogima na pravdi Boga, ne daju im posao, ignorišu ih vlasti, uglavnom sastavljene od dezertera, većina velikaša sa kupovnim diplomama, što je ovde uzelo maha... Što ih ne bi vlasti pljuvale, gazile, ponižavale, kinjile i obezvređivale, kad nemaju zaštitu ni prave predstavnike Bors-a, koji se trebaju za njihova prava boriti. Oni su masovno kupljeni, dobro uhljebljeni, pa i njihovi članovi porodica, dok se po borackim lokalnim šepure plašljivi miševi, koji se boje svoje sjene, ulizice, poltroni, papci... Borci šute, većina bolesni i ubijeni u glavu, negdje u ćošku svih dešavanja, jer svi napori da nešto pojedinačno urade, pada unaprijed u vodu. Republičko rukovodstvo se ne javlja, pogotovo sad kad je kriza uzela maha, kad trebaju da se svakako oglase, oni čuče po svojim jazbinama ko' medvjedi, svakako zaštićeni od režima za svoju šutnju... Mogu se ugledati na borce Federacije koji bez pardona traže i dobijaju svoja prava. Šutnja rukovodstva Boračkih organizacija, na čelu sa bezličnim generalom i ostalim, ima svoju cijenu, a plata za poštene borce biće uništavanje postepeno njih, porodica, a u konačnici, bojim se, totalno urušavanje RS-e.

ODGOVORITE
Name

re

25.08.2018 11:06

Pa desava im se to jer su zlocinci.

Name

Re

25.08.2018 11:40

Pa to sve govori za šta si se borio ili ne? Pa ti opet se isprsi kad i ako zatreba.. Mada trebaš prvo sebe kritikovat sto si dopustio da te zalude 90tih i da te iskoriste .Oni su bili pametniji od tebe i svih ostalih koji sad se osjećaju prevarenim. Moraš živjet sa tim. Nema druge Bolje vrijeme neće doći . Samo gore. Car je go ! A kad je car go nema za njega a kamo li za narod..

Name

Dobar los Dodik

25.08.2018 10:48

Šta očekivati od ove lopovske vlasti.

ODGOVORITE
Name

visak

25.08.2018 11:07

i ne zasluzuju bolji tretman ! oni pravi borci su poginuli ovi koji su prezivjeli su bili bog zna gdje pola njih zasluzuje da iza resetaka zavrse kao i rezim koji vodi rs!

ODGOVORITE
Name

R.R.

25.08.2018 21:04

re visak - sta to pises budaletino jedna, da su za stvaranje RS zasluzni samo oni koji su poginuli? pa ko je branio srpski narod i porodice poginjulih boraca,,nakon pogibije istih? U svakom ratu bilo je ,naravno, hvala Bogu i prezivjelih boraca.TI ZBOG TIH RIJECI O PREZIVJELIM BORCIMA ZASLUZUJES RESETKE.I tvoju su guzicu cuvali u ratu.

Name

Promjene

25.08.2018 11:08

Ma nek manipulisu sa njima kad su to sebi dozvolili sto nestisnu petlju pa se pobune ko u federaciji . Tek tad bi nesto dobili ovako dok cute nece nista ni imati. Lijepo ih je Dodo podijeli boračka veterani oficiri itd i onda je mnogo lakse sa njima manipulisat samo ako se ujedine i izadju na ulicu dobit ce boracki dodatak ali tad za vlast nece ostat u kasi para da mogu namjestati tendere

ODGOVORITE
Name

crveni horizonti

25.08.2018 11:21

Nema bijednijeg naroda od Srba. Gaze nam dostojanstvo već skoro 2 decenije i mi svojim tlačiteljima, dobrim dijelom dezerterima euforično aplaudiramo iako znamo da nas besramano lažu. Laž volimo više nego istinu pogotovo ako je slasna kao Vodjina. Jednom ćemo se probuditi u Republici BiH ali tada će biti kasno za probudjenu savjest.

ODGOVORITE
Name

Mislim

25.08.2018 11:39

Da je ovo morao znati predsjednik boracke organizacije i vjerovatno zna .Puna odgovornost na doticnom , on se svrstao na stranu lopovskog rezima i njima povladjuje , a borci njega ne interesuju , da ima imalo morala i ljudskosti sam bi napustio funkciju , za koju je dobro placen , ali da radi u korist krimibalnog rezima , generale , generale pricao si drugacije ....!

ODGOVORITE
Name

decko

25.08.2018 12:48

Dragi ratni borci... borili ste se uzalud! Jedini pravi borac je Davor Dragicevic i njega jedino postujem!

ODGOVORITE
Name

ISTINA

25.08.2018 14:33

Tako je pravi i iskreni porac je Davor Dragičević i njegovi saborci ma trgu. Neka je sramota mnogih boraca koji su se borili u ratu, a danas se prodaju za 50 KM. Dok su se oni borili njihov Donika je radio ono što patrijete ne rade u ratu. Danas je on veloki "zaštitnik Republike Srpske". Moji borci on štiti sebe , svoje kumove i tajkune. Zato borci pamet u glavu i podržite Savez za pobjedu i budite dio pobjede, jer Savez za pobjedu sigurno pobjeđuje.

Name

Darko

25.08.2018 14:15

Nemamo se šta čuditi Pa nije valjda neko očekivao da će vlada ispuniti obaveze

ODGOVORITE