Бакир доводи Ердогана у БиХ

Лидер СДА Бакир Изетбеговић покушава да прије избора у БиХ доведе у посјету предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, пише Глас Српске позивајући се на изворе у врху СДА.

Босна и Херцеговина 25.08.2018 | 10:38
Бакир доводи Ердогана у БиХ
Исти извор наводи да би то била нека врста Ердоганове “узвратне посјете” Изетбеговићу, јер је уочио избора у Турској омогућио да у Сарајеву буде одржана Скупштина Уније европских турских демократа.

Замјеник предсједника СДА Адил Османовић потврдио је да се ради на томе да Ердоган посјети Сарајево, али је напоменуо да још не може са сигурношћу рећи да ли ће доћи.

Политички аналитичар Цвијетин Миливојевић каже да све то не би требало посматрати као Изетбеговићев реваншизам за најављени долазак руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова у Бањалуку 17. септембра.

– Турска и Русија имају прећутни споразум да је БиХ њихова интересна зона, али да им се интереси не сукобљавају – објаснио је Миливојевић.

Он је истакао да странке из Републике Српске не би требало да брину због те евентуалне посјете, јер од ње не могу да претрпе никакву штету.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да у овој странци немају ништа против Ердоганове посјете, већ да их забрињава “лицемјерје америчке Амбасаде из које не критикују редовне посјете турског предсједника и његово мијешање у изборе, док се на рачун Републике Српске чују критике због наводног руског утицаја.

(Срна)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Кхал Дрого

25.08.2018 09:06

Па са или без Бакировог предсједника или султана, његова странка ће добити већину гласива у бошњачком корпусу. Срби и Српска штету неће имати, али ћемо на овим изборима добити шамар, и то шамарчину. Наиме, члан предсједништва БиХ у новом сазиву ће готово извјесно бити кандидат СДА, извјесни Шефик Џаферовић. Проблем са овим Шефиком је што је против њега врло озбиљне оптуже изнио тадашњи потпредсједник те странке (СДА) Мирсад Кебо (значи не било ко), да је имао важну улогу у злочинима над Србима, укључујући и ритуално одсјецање глава. Бјеше тада, почетком 2015-е иницијатива да се такав лик одстрани из заједничких институција БиХ, и исправна иницијатива. Ту зајебите причу, свако је невин док се не докаже да је крив, оптужбе су биле превише озбиљне и превише аргументоване да би се преко тога прешло На жалост, тада је изостало српско јединство (а само када су Срби у оваквим стваримо били јединствени, нешто би и остварили), морало га је бити, и Срби су се погубили у међусобоном над*ебавању. Овај врло вјероватно злочинац Шефик је остао на тој функцији, сада како то и бива иде ка горе, и биће члан у предсједништву БиХ, један шамар Србима, код сваког нормалног Србина присуство лика таквог педигреа изазваће гнушање, и ситуација за коју смо сами криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

25.08.2018 09:14

Булазнис бацуска.

Name

Правник И

25.08.2018 09:22

А ти си као имао увид у кривичну пријаву и доказе па износиш такве тврдње и сад нас просвјетљујеш својим србовањем и памећу. На ливаду!

Name

Ре

25.08.2018 09:24

Ко је крив за то Српско нејединство да ли неки појединци или цак нека странка. Срби се тихо исељавају са подруцја Републике Српске и ствара се ново Косово у БиХ

Name

ре

25.08.2018 09:36

Побједице Бециревиц.Јос нисам срео лика који це гласати за јајару Дзаферовица.Сто се тице Ердогана, кога боли нека ствар, осим неколико тупадзија из крим организације СДА.Кога брига сто це Ердо реци тандара мандара, нико од тог неце боље зивјети, раја трази конкретне потезе а не прицу о наком аманету.

Name

Лаз је у бицу сваког србина

25.08.2018 09:40

Проклети србендо до када цес гледати у прослост, до када цете бити опсједнути историјом...

Name

ре кхал дрого

25.08.2018 09:46

Ако је одговоран за смрт било кога како то да га не тразе и тузе фамилије побијених.?Ми видимо да Босњаци тразе и процесуирају особе које су поциниле злоцине над њиховим фамилијама. Да се разумијемо то не раде босњацки политицари јер је њима до правде као и васим политицарима као до лањског снијега стало. Знаци мозе свака суса сад да преноси дезинформације и оптузује и невине људе а сдруге стране ствара се незадовољство у народу јер за злоцине( а мозда их није ни било) нико не одговара. Са друге стране ја као Босњакиња ти казем да не постоје људи који су ми омразенији од сда-овске криминалне банде и надам се да це их на овим изборима народ конацно казнити, прво избацивањем из власти а касније и затвором.

Name

Пролетер

25.08.2018 11:45

Ердоган и Путин су пријатељи, а то значи да се њих двојица унапријед договоре на које начине,м да кваре односе у БиХ, јер њима не одговара никакав напредак ни овдје ни у Србији. Њима одговара само овако - натегнуто. Шипак они нас подржавају да идемо у ЕУ, јер ако нас приме, они остају без својих пијунчића. Они су нам непријатељи.

Name

Ре

26.08.2018 16:18

Глуп смо ми народ бавимо се Ердоганима и Путинима а небавимо се ста за доруцак и руцак. Зато и тонемо у мрзњу ја тамо нецу

Name

Поткозени

25.08.2018 09:09

Нема се висе ниста дати народу пред изборе,осим посјета великих квази заститника националних торова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

25.08.2018 09:10

Ако хоће нека дође и у Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

25.08.2018 13:35

Па нек и Путин додје...ста му фали да се мало провоза до Сарајева.Сваки пријатељ је добро досао.

Name

Немогуце

25.08.2018 09:11

Е моји Срби Хрвати и Босњаци хоцете доци икад до памети и да једном сви скупа скузимо да смо једни другима најприци маните се Путина Колинде и Ердагона сви они гледају своје Гузе преко насе напацене БиХ.И јос једно ста нам је донијела ова политика за ових 20 и неку Годину?Само нас оставила без посла без новца и расељава нас из насе Домовине ма из којег год дјела БиХ.Зиви и здрави ви мени били Срби Хрвати и Босњаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако Је

25.08.2018 14:53

Пријатељу, Тек кад вецина то схвати бице нам боље.. нико нам није вазнији него први комсија, ста год да нам се десило у прослости. Све групације скиље за неким ко је далеко и ко те уствари уопсте и не зели. Будимо објективни, ми се разликујемо по менталитету зависно од региона у којем зивимо, а сто је даље све су веце разлике.

Name

Идете предалеко

25.08.2018 11:50

Заболи ме за сваког политичара. Ујутро ако не устанем и не зарадим најебао сам. А ви и даље водите политику као највећи политицари. Опусти се иди нешто ради. Батали се политике . Сви несто паметују. Нико неће да ради. Мотику у руке па на посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

26.08.2018 09:04

Медјутим, ту се јављају они којима је рахметли Алија Изетбеговиц обецао на скуповима СДА да це само да се одвоје од Југославије Арапи да проспу вреце пара. Муслимани- садасњи Босњаци- це само сједити. Е, сад његов син даје донације тим истим Арапима у хотелу Седра- то је близу Техерана оног балкансог. Нецемо о томе одакле су те паре, а нити одакле сад слицност са Сиријцима кад од Босњака нико није добио азил као избјеглица нити у једној муслиманској земљи. Сви пут од ноге па до цасних крстова од Скандинавије до Аустралије.

Name

Фаца

26.08.2018 12:17

мислите у федерацију бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

26.08.2018 16:16

Нека бакир врати паре и злато из турске сто је народу бих намјењено а посље нек иде Заједно са ердоганому турску

ОДГОВОРИТЕ