Bakir dovodi Erdogana u BiH

Lider SDA Bakir Izetbegović pokušava da prije izbora u BiH dovede u posjetu predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, piše Glas Srpske pozivajući se na izvore u vrhu SDA.

Bosna i Hercegovina 25.08.2018 | 10:38
Bakir dovodi Erdogana u BiH
Isti izvor navodi da bi to bila neka vrsta Erdoganove “uzvratne posjete” Izetbegoviću, jer je uočio izbora u Turskoj omogućio da u Sarajevu bude održana Skupština Unije evropskih turskih demokrata.

Zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović potvrdio je da se radi na tome da Erdogan posjeti Sarajevo, ali je napomenuo da još ne može sa sigurnošću reći da li će doći.

Politički analitičar Cvijetin Milivojević kaže da sve to ne bi trebalo posmatrati kao Izetbegovićev revanšizam za najavljeni dolazak ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova u Banjaluku 17. septembra.

– Turska i Rusija imaju prećutni sporazum da je BiH njihova interesna zona, ali da im se interesi ne sukobljavaju – objasnio je Milivojević.

On je istakao da stranke iz Republike Srpske ne bi trebalo da brinu zbog te eventualne posjete, jer od nje ne mogu da pretrpe nikakvu štetu.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da u ovoj stranci nemaju ništa protiv Erdoganove posjete, već da ih zabrinjava “licemjerje američke Ambasade iz koje ne kritikuju redovne posjete turskog predsjednika i njegovo miješanje u izbore, dok se na račun Republike Srpske čuju kritike zbog navodnog ruskog uticaja.

(Srna)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Khal Drogo

25.08.2018 09:06

Па са или без Бакировог предсједника или султана, његова странка ће добити већину гласива у бошњачком корпусу. Срби и Српска штету неће имати, али ћемо на овим изборима добити шамар, и то шамарчину. Наиме, члан предсједништва БиХ у новом сазиву ће готово извјесно бити кандидат СДА, извјесни Шефик Џаферовић. Проблем са овим Шефиком је што је против њега врло озбиљне оптуже изнио тадашњи потпредсједник те странке (СДА) Мирсад Кебо (значи не било ко), да је имао важну улогу у злочинима над Србима, укључујући и ритуално одсјецање глава. Бјеше тада, почетком 2015-е иницијатива да се такав лик одстрани из заједничких институција БиХ, и исправна иницијатива. Ту зајебите причу, свако је невин док се не докаже да је крив, оптужбе су биле превише озбиљне и превише аргументоване да би се преко тога прешло На жалост, тада је изостало српско јединство (а само када су Срби у оваквим стваримо били јединствени, нешто би и остварили), морало га је бити, и Срби су се погубили у међусобоном над*ебавању. Овај врло вјероватно злочинац Шефик је остао на тој функцији, сада како то и бива иде ка горе, и биће члан у предсједништву БиХ, један шамар Србима, код сваког нормалног Србина присуство лика таквог педигреа изазваће гнушање, и ситуација за коју смо сами криви.

ODGOVORITE
Name

Ja

25.08.2018 09:14

Bulaznis bacuska.

Name

Pravnik I

25.08.2018 09:22

A ti si kao imao uvid u krivičnu prijavu i dokaze pa iznosiš takve tvrdnje i sad nas prosvjetljuješ svojim srbovanjem i pameću. Na livadu!

Name

Re

25.08.2018 09:24

Ko je kriv za to Srpsko nejedinstvo da li neki pojedinci ili cak neka stranka. Srbi se tiho iseljavaju sa podrucja Republike Srpske i stvara se novo Kosovo u BiH

Name

re

25.08.2018 09:36

Pobjedice Becirevic.Jos nisam sreo lika koji ce glasati za jajaru Dzaferovica.Sto se tice Erdogana, koga boli neka stvar, osim nekoliko tupadzija iz krim organizacije SDA.Koga briga sto ce Erdo reci tandara mandara, niko od tog nece bolje zivjeti, raja trazi konkretne poteze a ne pricu o nakom amanetu.

Name

Laz je u bicu svakog srbina

25.08.2018 09:40

Prokleti srbendo do kada ces gledati u proslost, do kada cete biti opsjednuti istorijom...

Name

re khal drogo

25.08.2018 09:46

Ako je odgovoran za smrt bilo koga kako to da ga ne traze i tuze familije pobijenih.?Mi vidimo da Bosnjaci traze i procesuiraju osobe koje su pocinile zlocine nad njihovim familijama. Da se razumijemo to ne rade bosnjacki politicari jer je njima do pravde kao i vasim politicarima kao do lanjskog snijega stalo. Znaci moze svaka susa sad da prenosi dezinformacije i optuzuje i nevine ljude a sdruge strane stvara se nezadovoljstvo u narodu jer za zlocine( a mozda ih nije ni bilo) niko ne odgovara. Sa druge strane ja kao Bosnjakinja ti kazem da ne postoje ljudi koji su mi omrazeniji od sda-ovske kriminalne bande i nadam se da ce ih na ovim izborima narod konacno kazniti, prvo izbacivanjem iz vlasti a kasnije i zatvorom.

Name

Proleter

25.08.2018 11:45

Erdogan i Putin su prijatelji, a to znači da se njih dvojica unaprijed dogovore na koje načine,m da kvare odnose u BiH, jer njima ne odgovara nikakav napredak ni ovdje ni u Srbiji. Njima odgovara samo ovako - nategnuto. Šipak oni nas podržavaju da idemo u EU, jer ako nas prime, oni ostaju bez svojih pijunčića. Oni su nam neprijatelji.

Name

Re

26.08.2018 16:18

Glup smo mi narod bavimo se Erdoganima i Putinima a nebavimo se sta za dorucak i rucak. Zato i tonemo u mrznju ja tamo necu

Name

Potkozeni

25.08.2018 09:09

Nema se vise nista dati narodu pred izbore,osim posjeta velikih kvazi zastitnika nacionalnih torova.

ODGOVORITE
Name

Па

25.08.2018 09:10

Ако хоће нека дође и у Сарајево.

ODGOVORITE
Name

Joja

25.08.2018 13:35

Pa nek i Putin dodje...sta mu fali da se malo provoza do Sarajeva.Svaki prijatelj je dobro dosao.

Name

Nemoguce

25.08.2018 09:11

E moji Srbi Hrvati i Bosnjaci hocete doci ikad do pameti i da jednom svi skupa skuzimo da smo jedni drugima najprici manite se Putina Kolinde i Erdagona svi oni gledaju svoje Guze preko nase napacene BiH.I jos jedno sta nam je donijela ova politika za ovih 20 i neku Godinu?Samo nas ostavila bez posla bez novca i raseljava nas iz nase Domovine ma iz kojeg god djela BiH.Zivi i zdravi vi meni bili Srbi Hrvati i Bosnjaci.

ODGOVORITE
Name

Tako Je

25.08.2018 14:53

Prijatelju, Tek kad vecina to shvati bice nam bolje.. niko nam nije vazniji nego prvi komsija, sta god da nam se desilo u proslosti. Sve grupacije skilje za nekim ko je daleko i ko te ustvari uopste i ne zeli. Budimo objektivni, mi se razlikujemo po mentalitetu zavisno od regiona u kojem zivimo, a sto je dalje sve su vece razlike.

Name

Idete predaleko

25.08.2018 11:50

Zaboli me za svakog političara. Ujutro ako ne ustanem i ne zaradim najebao sam. A vi i dalje vodite politiku kao najveći politicari. Opusti se idi nešto radi. Batali se politike . Svi nesto pametuju. Niko neće da radi. Motiku u ruke pa na posao.

ODGOVORITE
Name

Tacno

26.08.2018 09:04

Medjutim, tu se javljaju oni kojima je rahmetli Alija Izetbegovic obecao na skupovima SDA da ce samo da se odvoje od Jugoslavije Arapi da prospu vrece para. Muslimani- sadasnji Bosnjaci- ce samo sjediti. E, sad njegov sin daje donacije tim istim Arapima u hotelu Sedra- to je blizu Teherana onog balkansog. Necemo o tome odakle su te pare, a niti odakle sad slicnost sa Sirijcima kad od Bosnjaka niko nije dobio azil kao izbjeglica niti u jednoj muslimanskoj zemlji. Svi put od noge pa do casnih krstova od Skandinavije do Australije.

Name

Faca

26.08.2018 12:17

mislite u federaciju bih

ODGOVORITE
Name

brecalo

26.08.2018 16:16

Neka bakir vrati pare i zlato iz turske sto je narodu bih namjenjeno a poslje nek ide Zajedno sa erdoganomu tursku

ODGOVORITE