Додик приватизује посјету Лаврова

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров половином следећег мјесеца долази у Сарајево и Бањалуку, гдје ће присуствовати и полагању камен темељца за изградњу српско-руског центра.

Република Српска 25.08.2018 | 10:18
Додик приватизује посјету Лаврова
Руски шеф дипломатије долази на позив министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка који ће бити његов домаћин током дводневне посјете.

И док су припреме већ почеле за долазак руског шефа дипломатије, функционери СНСД-а из дана у дан злоупотребљавају ову посјету и покушавају је наметнути као једну од главних изборних тема, тврдећи да Лавров долази само зато јер га је позвао Милорад Додик.

Тако је јуче посланик СНСД-а у Представничком дому Сташа Кошарац отишао и корак даље, тврдећи да је "стварни разлог посјете министра Лаврова полагање камена темељца за српско руски духовни центар у Бањалуци, с којим ни Црнадак, нити било који званичник из СДС-а или ПДП-а нема никакве везе".

Из овог би се могло закључити да влада РС, која ће из буџета издвојити милионе за изградњу овог објекта, прикупља порезе у буџет само од пореских обвезника из СНСД-а за ову намјену.

Ко је позвао Лаврова и на чији позив долази види се и из документа из Кабинета предсједника Републике Српске упућеном МИП-у БиХ у коме обавјештавају Црнатка да предсједник Републике Српске прихвата састанак са руским министром иностраних послова Сергејом Лавровим.



Кабинет Додиков је прихватио да се састанак одржи 17. септембра у термину који је предложен.

Лавров у Сарајево долази 16. септембра, када ће имати вечеру са Црнатком, док ће наредног дана, 17. септембра, два министра имати званичне разговоре након којих ће бити одржана конференција за новинаре.

Тог дана Лавров ће из Сарајева допутовати у Бањалуку, гдје су предвиђени одвојени разговори са српским чланом у Предсједништву БиХ Младеном Иванићем, као и са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Лавров ће присуствовати и свечаној церемонији полагања камена темељца за српско-руски центар у склопу које ће се градити и руска црква, а том чину ће присуствовати и званичници РС и српски представници у заједничким органима БиХ.

Говорећи о значају доласка шефа руске дипломатије, Игор Црнадак каже да је посебно задовољан што је дошло до реализације ове посјете, наводећи да је са Лавровим имао више контаката и да му је званичан позив да посјети и Сарајево и Бањалуку упутио још прошле године.

"Ово ће бити у духу јачања наших пријатељских односа, посебно српског и руског народа. Русија је једна од земља гаранта Дејтонског споразума и ова посјета је од вишеструког значаја и за БиХ и РС", казао је Црнадак у изјави БН ТВ.

БН ТВ

Коментари / 40

Оставите коментар
Name

Мк

25.08.2018 08:26

ОПУШТЕНО.КО ЈОШ СЛУША ДОДИКОВЕ НЕБУЛОЗЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјола

25.08.2018 09:49

Игор Црнадак је изузетно паметан цовјек и велики дипломата. Само напријед, не дај Додику да лазе.

Name

Исток

25.08.2018 10:33

Све похвале за Црнатка.Захваљујуци њоговим напорима,Лавров долази у посјету Бих И РС. Јос једна дипломатска побједа. Додик не мозе да се помири,поједе се зив сто це се Лавров прво састати са Црнатком И Иваницем. Ово је доказ колико свијет озбиљно схвата Додика. Њему преостаје да га поново посјети делегација из Јузне Осетије. А мозда висе неце ни они,јер је сва могуца врата затворио и изоловао РС.

Name

УДРИ МУСКИ

25.08.2018 11:40

Које су то глупост долази ко ? где је лова помоц ста су то Рује дале РС а да тродупло нису одњеле,Политицарима у РС би боље било да спасавају РС од банкрота види ста се ради у Венецуели , каква браца Руси НЕМА БРАТА ДОК НЕ РОДИ МАЈКА ово са овај љигавац Лавров долази симболицно Руска црква у РС колико то руса има у у цитавој БИХ овај долази да Баји помогне на изборима.

Name

РЕ Мк

25.08.2018 11:44

Довољно је само рећи једно - ЦРНАДИНАЈ.

Name

x

25.08.2018 12:29

А јел тај центар праве руси или плацају срби да се увуку русима у г..зу?

Name

борац рс

26.08.2018 05:53

Мозе доци Путин Трамп и Меркел али мој глас немозес добит ни ти ни Зељка 113%.

Name

Тина Тарнер

25.08.2018 08:38

Додик је спин мајстор! А тај занат итекако пролази код насег народа. Измислити, оговарати, оклеветати, слагати, преварити...итд то данас пали и игра вазну улогу код народа. Далеко смо ми од културе и лијепог градјанског цивилизованог понасања! Данас са новцем мозес све! Новац це победити и на овим изборим! Коалиција са СДС је увелико поцела!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

25.08.2018 10:27

Ста се оцекује од сверцера са цигаретама само лагање И преваре.идиот је то само он И његови у питању.заболи га она ствар ако је има.

Name

Мм

25.08.2018 10:35

Један од они кои је препознао додикову политику а његова политика је .......завади па владај

Name

И ЈА БОРАЦ

26.08.2018 08:20

Кад предсједник Републике Српске или било чега ловачког друства, изађе ко каубој, знојан, задисан, запјенио пред ТВ камере и каже " наси представници доле у зајесничким органима сједе ко вреце" па то је врх политичког бахаћења.

Name

Сасха

25.08.2018 08:47

Нека радни руцак буде У Рафинерији Брод.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

25.08.2018 08:49

НЕ ПОШТУЈЕТЕ СВОЈУ ТРЕБА ВАМ РУСКА.КО ТО ГОВОРИ РУСКИ НАЈОМРАЖЕНИЈИ ЈЕЗИК ЈА САМ ГА УЧИЛА ПА СУ СЕ ЗГРАЖАВАЛИ КО ЈЕ УЧИО ФРАНЦУСКИ,ЊЕМАЧКИ И ЕНГЛЕСКИ ТО СУ БИЛЕ ШКОЛЕ.ЗАШТО НАМЕЋЕТЕ СТВАРИ КОЈЕ ВАМА ОДГОВАРАЈУ ПИТАТЕ ЛИ НАРОД ТРЕБА ЛИ НАМ ТО.ТО СУ ВАШЕ ПРОМОЦИЈЕ ГДЈЕ ЈЕ ЛИВНЕ ПРОХУЈАО СА ВИХОРОМ АЛИ ЈЕ СЕБИ И ДЈЕЦИ ОБЕЗБЈЕДИО УЖИ ЦЕНТАР ГРАДА.ВАЖНО ЈЕ ДА ВИ ТЈЕРАТЕ ОМЛАДИНУ ИМА ЛИ СПОРТСКИХ ДВОРАНА ,КУЛТУРНИХ ЦЕНТАРА, САМО ЦРКВЕ, КЛАДИОНИЦЕ, КАФИЋИ, ОБУЋАРИ И ТЕКСТИЛЦИ ЈАДНА НАМ ЈЕ ДРЖАВА КОЈУ СУ ЈЕДВО СКРПИЛИ И ДАН ДАНАС КРПЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бобу

25.08.2018 09:28

Моја Бобо није данас лако бит глуп и будала.

Name

Деда Ставра

25.08.2018 08:52

Гледам и слушам и једне (СНСД) и друге (СзП) и нихово препуцавање око тога на чији позив Лавров долази у БиХ.Нећу да се детаљније упуштам у то на чији позив Лавров долази, мислим да је то на позив министра Црнатка,али сматрам да је то небитно у односу на значај посјете овако високог госта и питам се: има ли ишта што једна од поменутих политичких опција изјави или учини, а да друга страна то не демантује, критикује или омаловажи.Разумијем да је то нарочито изражено у ово предизборно вријеме, али ипак обје стране би требало да спусте лопту на земљу и на достојанствен начин да се боре за потенцијалне гласаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.08.2018 09:52

Донекле подрзавам Вас став. Једини дио с којим нисам сагласна јесте то да се СзП, посебно Иваниц и Црнадак најцесце само бране од лази и напада. Ријетко се деси да они прокоментарису (не)рад или било ста, ако их неко не изазива.

Name

Слободан

25.08.2018 08:59

Ни Лавров не може да одоли Додиковој љепоти. Долази да се непосредно упозна са Миловим дивним цртама лица и ничим изазваним одвратним духом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

25.08.2018 09:02

Надам се да це госп.Лаврову бити уприлицени сусрети и са представницима друга два народа ,Цовицем, Изетбеговицем или Звиздицем сто прилици посјети овако високе политицке лицности у свјетским размјерама.Јасно је да је посјета и главни догадај полагање камена темељца за Руски Православни културни центар и да је на одреден нацин и дио предизборне кампање Додика.Ако тај центар финансира Русија ,капа доле и хвала Руском народу али ако то финансира сиромасна Република Српска онда је то куповање наклоности Русије одредених политицких структура исто као и бацање милиона на лобирања у Америци. Симптоматицно а примјерено нама Србима у овим временима , Влада Републике Српске је добила аманет за овај пројекат од Српске Православне цркве тек кад јој је обецала да це она бити носилац пројекта.Толико о љубавима и интересима по насим мјерилима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цаци

25.08.2018 09:02

Цуј покусава?! па он га и доводи за кампању. Вец видјено. Лавров Пленковиц и Ердоган долазе на вец отрцану гору у Септембру да свако свом играцу донесе побједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.08.2018 09:53

Не доводи, то је Црнадак давно договорио и Лавров је требао доци прије пар мјесеци, није због обавеза успио прије сада.

Name

Перо

25.08.2018 09:03

Можда мисле како Руси појма немају о томе како и за кога је Бисерка мољакала у Вашингтону и колико је пара дала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганце

25.08.2018 09:40

Толика је криза одлазеце власти да немају циме другим да се похвале. Министар Црнадак је издоминирао Додика у овом слуцају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ооо

25.08.2018 09:43

Они себи хоце да припису све заслуге,али Црнадак растура Додика. Браво, тако се то ради. Подрска за министра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

25.08.2018 09:49

Браво Црнадак ти си један велики господин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајааа

25.08.2018 09:51

Глупост... Јасно је да долази захваљујући министру Црнатку! И свака му част на том успјеху

ОДГОВОРИТЕ
Name

Надја

25.08.2018 10:12

Кога Додик мозе да доведе?!? Он нас само мозе изоловати и посвадјати са свима! И кад нема својих резултата, кити се тудјим перјем! Свака цаст министру Црнатку, јер је истина да Лавров долази на његов позив. А добри односи Српске и Русије су итекако вазни за нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

25.08.2018 10:24

Црнадак показао Додику ко је тата и главни. Браво министре и хвала ти сто одлуцном дипломатијом у одлицне односе ставаљас насу Републику Српску са Русијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦРНО НА БИЈЕЛО!!!

25.08.2018 11:27

ДОКУМЕНТ, који је саставни дио овог чланка, не дозвољава, чак, ни ПЛАЋЕНИМ БОТОВИМА СНСД-а, да покушају "ДЕМАНТОВАТИ ИСТИНУ" , а то је да Лавров долази на молбу Црнадка, а не Додика!!! Иначе, зашто би ПРВО боравио у, за Додика НЕПРИЗНАТОЈ ДРЖАВИ-БиХ, односно у Сарајеву, како га Додик зове Техерану???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШОКИРАНИ!!!

25.08.2018 12:24

БОТОВИ-КОРИСНИ ИДИОТИ СНСД-Млорад Додик су остали без текста (ЗАНИЈЕМИЛИ)!!!

Name

Надреалисти

25.08.2018 14:00

Могло би бити да је на позив Црнатка, он је висе пута био код Путина на састанку у Кремљу. Тако је, тако је, нама се само уцинило да је то био Милорад Додик ал изгледа није. По вама не треба вјеровати својим оцима вец онако како ви казете, и ста оно рекосте на позив Црнатка, ахахахахахахахаха. Ви сте прави комедијаси, али само осмијеха то нам треба. Са вама за тако несто није криза.

Name

Рафинерија

25.08.2018 12:07

Сто висе утицаја Руса то ће вијек трајања РС бити мањи . Градити цркве а људи се исељавају ? Ко ће ићи у ту цркву? Сто нема инвестиција из Русије за фабрике и да се људи запосле ? Да остану овдје? Какви културни центри бакрачи? Пас докле висе се иде у крајност и глупост. Па РС опстаје само захваљујући кредитима запада а не Руса . Ма само напријед узводно док се не потоне .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пробуди се

25.08.2018 13:53

Да није било руске подрске, никада неби прорадила Бродска рафинерија. Тамо прије доласка руса, радници 2 године нису примали плату, а круг фирме је зарастао у остругу и суму. Сада ради 1.000 радника и редовно прима плату, ако не вјерујес питај људе у Броду. Према томе мало размисли ста цес да казес када хоцес да помињес конкретне ствари.

Name

Ре

25.08.2018 16:00

Одакле губитци од 600 милиона ? Не плацају порез али дају плате?

Name

ре свима

26.08.2018 08:35

Е добро је да се неко у Броду насао и пробудио,па несто написао незналицама.Само цитамо цланке како је Рафинерија Брод циста пропаст.Руси велики лопови,опљацкасе нас до голе козе,само износе и сл. будаластине сто мозе смислити само болесни српски партизански ум.Познато је то о губицима,али тендециозни цланци уносе немир код људи горе у Броду који раде у Рафинерији.Мисле сутра им слиједи отказ.Да ли се мисли о томе? Губици горе су неминовни,јер је капацитет Рафинерије пројектован на 3 мил тона нафте да се преради за годину,да би Рафинерија радила рентабилно.То је немогуце велики број камиона цистерни дневно! Нема сансине сансе.Ниста ни зељезницка композиција цистерни.Нема и готово.Вјероватно нема ни трзиста за пројектовани капацитет Рафинерије.Комунистицка економија и тацка.Па гдје су направили зељезару у Зеници,а одакле се довози руда?Сви транспортни троскови руде додатни тросак и непотребан.Зељезара у Смедереву тхе саме сторy.

Name

МИЛАН

25.08.2018 12:49

Овај мали се петља свугде.Сташа је једна обицна увлака и комлексас високог ранга!Не ради се овде само о странкама,све је то балкански клисе,мало су ту разлике...само финесе.Ради се о моралу,квалитету,способности појединаца...овај мали је типицан пример лицемера и цовека без икаквих политицких и моралних квалитета...због цега бирати и кога бирати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спремте се спремте

25.08.2018 13:39

Боље се ти Црнадак припази да вас Лавров не пљуне када додје када види какав сте скандал направили уводеци забрану уласка руским дрзављанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре миљенику СнДс

25.08.2018 14:06

Не руским држављанима него квази писцу у униформи. Већа ће срамота бити кад додје у БЛ а тамо 6 мјесеци људи тразе правду за Давида. Шта кажеш на то? Ко је већа срамота по теби. Писац или Давидово убиство?

Name

Радован

25.08.2018 14:08

А ста гос трази у РС гдје се срби очима не воле да виде и једни другим највеци непријатељ по традицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

25.08.2018 15:15

Ето му сада црно на бијело, не мозес висе лагати овај народ Миле, готово је! Конацно да нас неко представља како доликује и повезује са свијетом !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Боба

25.08.2018 17:59

Заиста се питам да ли имате бар толико памети да се добро замислите, над овом страшном глупошћу, коју написасте о једном свјетском језику, који прпада скупини славенских језика, којој припада и језик којим ви говотите и пишете, али тешко, да ви на том нивоу интелектуалног (не) развоја можете то да разумијете.

ОДГОВОРИТЕ