Dodik privatizuje posjetu Lavrova

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov polovinom sledećeg mjeseca dolazi u Sarajevo i Banjaluku, gdje će prisustvovati i polaganju kamen temeljca za izgradnju srpsko-ruskog centra.

Republika Srpska 25.08.2018 | 10:18
Dodik privatizuje posjetu Lavrova
Ruski šef diplomatije dolazi na poziv ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka koji će biti njegov domaćin tokom dvodnevne posjete.

I dok su pripreme već počele za dolazak ruskog šefa diplomatije, funkcioneri SNSD-a iz dana u dan zloupotrebljavaju ovu posjetu i pokušavaju je nametnuti kao jednu od glavnih izbornih tema, tvrdeći da Lavrov dolazi samo zato jer ga je pozvao Milorad Dodik.

Tako je juče poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac otišao i korak dalje, tvrdeći da je "stvarni razlog posjete ministra Lavrova polaganje kamena temeljca za srpsko ruski duhovni centar u Banjaluci, s kojim ni Crnadak, niti bilo koji zvaničnik iz SDS-a ili PDP-a nema nikakve veze".

Iz ovog bi se moglo zaključiti da vlada RS, koja će iz budžeta izdvojiti milione za izgradnju ovog objekta, prikuplja poreze u budžet samo od poreskih obveznika iz SNSD-a za ovu namjenu.

Ko je pozvao Lavrova i na čiji poziv dolazi vidi se i iz dokumenta iz Kabineta predsjednika Republike Srpske upućenom MIP-u BiH u kome obavještavaju Crnatka da predsjednik Republike Srpske prihvata sastanak sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim.



Kabinet Dodikov je prihvatio da se sastanak održi 17. septembra u terminu koji je predložen.

Lavrov u Sarajevo dolazi 16. septembra, kada će imati večeru sa Crnatkom, dok će narednog dana, 17. septembra, dva ministra imati zvanične razgovore nakon kojih će biti održana konferencija za novinare.

Tog dana Lavrov će iz Sarajeva doputovati u Banjaluku, gdje su predviđeni odvojeni razgovori sa srpskim članom u Predsjedništvu BiH Mladenom Ivanićem, kao i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Lavrov će prisustvovati i svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za srpsko-ruski centar u sklopu koje će se graditi i ruska crkva, a tom činu će prisustvovati i zvaničnici RS i srpski predstavnici u zajedničkim organima BiH.

Govoreći o značaju dolaska šefa ruske diplomatije, Igor Crnadak kaže da je posebno zadovoljan što je došlo do realizacije ove posjete, navodeći da je sa Lavrovim imao više kontakata i da mu je zvaničan poziv da posjeti i Sarajevo i Banjaluku uputio još prošle godine.

"Ovo će biti u duhu jačanja naših prijateljskih odnosa, posebno srpskog i ruskog naroda. Rusija je jedna od zemlja garanta Dejtonskog sporazuma i ova posjeta je od višestrukog značaja i za BiH i RS", kazao je Crnadak u izjavi BN TV.

BN TV

Komentari / 40

Ostavite komentar
Name

Mk

25.08.2018 08:26

OPUŠTENO.KO JOŠ SLUŠA DODIKOVE NEBULOZE

ODGOVORITE
Name

Djola

25.08.2018 09:49

Igor Crnadak je izuzetno pametan covjek i veliki diplomata. Samo naprijed, ne daj Dodiku da laze.

Name

Istok

25.08.2018 10:33

Sve pohvale za Crnatka.Zahvaljujuci njogovim naporima,Lavrov dolazi u posjetu Bih I RS. Jos jedna diplomatska pobjeda. Dodik ne moze da se pomiri,pojede se ziv sto ce se Lavrov prvo sastati sa Crnatkom I Ivanicem. Ovo je dokaz koliko svijet ozbiljno shvata Dodika. Njemu preostaje da ga ponovo posjeti delegacija iz Juzne Osetije. A mozda vise nece ni oni,jer je sva moguca vrata zatvorio i izolovao RS.

Name

UDRI MUSKI

25.08.2018 11:40

Koje su to glupost dolazi ko ? gde je lova pomoc sta su to Ruje dale RS a da troduplo nisu odnjele,Politicarima u RS bi bolje bilo da spasavaju RS od bankrota vidi sta se radi u Venecueli , kakva braca Rusi NEMA BRATA DOK NE RODI MAJKA ovo sa ovaj ljigavac Lavrov dolazi simbolicno Ruska crkva u RS koliko to rusa ima u u citavoj BIH ovaj dolazi da Baji pomogne na izborima.

Name

RE Mk

25.08.2018 11:44

Dovoljno je samo reći jedno - CRNADINAJ.

Name

x

25.08.2018 12:29

A jel taj centar prave rusi ili placaju srbi da se uvuku rusima u g..zu?

Name

borac rs

26.08.2018 05:53

Moze doci Putin Tramp i Merkel ali moj glas nemozes dobit ni ti ni Zeljka 113%.

Name

Tina Tarner

25.08.2018 08:38

Dodik je spin majstor! A taj zanat itekako prolazi kod naseg naroda. Izmisliti, ogovarati, oklevetati, slagati, prevariti...itd to danas pali i igra vaznu ulogu kod naroda. Daleko smo mi od kulture i lijepog gradjanskog civilizovanog ponasanja! Danas sa novcem mozes sve! Novac ce pobediti i na ovim izborim! Koalicija sa SDS je uveliko pocela!

ODGOVORITE
Name

Murija

25.08.2018 10:27

Sta se ocekuje od svercera sa cigaretama samo laganje I prevare.idiot je to samo on I njegovi u pitanju.zaboli ga ona stvar ako je ima.

Name

Mm

25.08.2018 10:35

Jedan od oni koi je prepoznao dodikovu politiku a njegova politika je .......zavadi pa vladaj

Name

I JA BORAC

26.08.2018 08:20

Kad predsjednik Republike Srpske ili bilo čega lovačkog drustva, izađe ko kauboj, znojan, zadisan, zapjenio pred TV kamere i kaže " nasi predstavnici dole u zajesničkim organima sjede ko vrece" pa to je vrh političkog bahaćenja.

Name

Sasha

25.08.2018 08:47

Neka radni rucak bude U Rafineriji Brod.

ODGOVORITE
Name

BOBA

25.08.2018 08:49

NE POŠTUJETE SVOJU TREBA VAM RUSKA.KO TO GOVORI RUSKI NAJOMRAŽENIJI JEZIK JA SAM GA UČILA PA SU SE ZGRAŽAVALI KO JE UČIO FRANCUSKI,NJEMAČKI I ENGLESKI TO SU BILE ŠKOLE.ZAŠTO NAMEĆETE STVARI KOJE VAMA ODGOVARAJU PITATE LI NAROD TREBA LI NAM TO.TO SU VAŠE PROMOCIJE GDJE JE LIVNE PROHUJAO SA VIHOROM ALI JE SEBI I DJECI OBEZBJEDIO UŽI CENTAR GRADA.VAŽNO JE DA VI TJERATE OMLADINU IMA LI SPORTSKIH DVORANA ,KULTURNIH CENTARA, SAMO CRKVE, KLADIONICE, KAFIĆI, OBUĆARI I TEKSTILCI JADNA NAM JE DRŽAVA KOJU SU JEDVO SKRPILI I DAN DANAS KRPE.

ODGOVORITE
Name

Za bobu

25.08.2018 09:28

Moja Bobo nije danas lako bit glup i budala.

Name

Deda Stavra

25.08.2018 08:52

Gledam i slušam i jedne (SNSD) i druge (SzP) i nihovo prepucavanje oko toga na čiji poziv Lavrov dolazi u BiH.Neću da se detaljnije upuštam u to na čiji poziv Lavrov dolazi, mislim da je to na poziv ministra Crnatka,ali smatram da je to nebitno u odnosu na značaj posjete ovako visokog gosta i pitam se: ima li išta što jedna od pomenutih političkih opcija izjavi ili učini, a da druga strana to ne demantuje, kritikuje ili omalovaži.Razumijem da je to naročito izraženo u ovo predizborno vrijeme, ali ipak obje strane bi trebalo da spuste loptu na zemlju i na dostojanstven način da se bore za potencijalne glasače.

ODGOVORITE
Name

Re

25.08.2018 09:52

Donekle podrzavam Vas stav. Jedini dio s kojim nisam saglasna jeste to da se SzP, posebno Ivanic i Crnadak najcesce samo brane od lazi i napada. Rijetko se desi da oni prokomentarisu (ne)rad ili bilo sta, ako ih neko ne izaziva.

Name

Slobodan

25.08.2018 08:59

Ni Lavrov ne može da odoli Dodikovoj ljepoti. Dolazi da se neposredno upozna sa Milovim divnim crtama lica i ničim izazvanim odvratnim duhom.

ODGOVORITE
Name

Osvit

25.08.2018 09:02

Nadam se da ce gosp.Lavrovu biti upriliceni susreti i sa predstavnicima druga dva naroda ,Covicem, Izetbegovicem ili Zvizdicem sto prilici posjeti ovako visoke politicke licnosti u svjetskim razmjerama.Jasno je da je posjeta i glavni dogadaj polaganje kamena temeljca za Ruski Pravoslavni kulturni centar i da je na odreden nacin i dio predizborne kampanje Dodika.Ako taj centar finansira Rusija ,kapa dole i hvala Ruskom narodu ali ako to finansira siromasna Republika Srpska onda je to kupovanje naklonosti Rusije odredenih politickih struktura isto kao i bacanje miliona na lobiranja u Americi. Simptomaticno a primjereno nama Srbima u ovim vremenima , Vlada Republike Srpske je dobila amanet za ovaj projekat od Srpske Pravoslavne crkve tek kad joj je obecala da ce ona biti nosilac projekta.Toliko o ljubavima i interesima po nasim mjerilima.

ODGOVORITE
Name

caci

25.08.2018 09:02

Cuj pokusava?! pa on ga i dovodi za kampanju. Vec vidjeno. Lavrov Plenkovic i Erdogan dolaze na vec otrcanu goru u Septembru da svako svom igracu donese pobjedu.

ODGOVORITE
Name

Re

25.08.2018 09:53

Ne dovodi, to je Crnadak davno dogovorio i Lavrov je trebao doci prije par mjeseci, nije zbog obaveza uspio prije sada.

Name

Pero

25.08.2018 09:03

Možda misle kako Rusi pojma nemaju o tome kako i za koga je Biserka moljakala u Vašingtonu i koliko je para dala.

ODGOVORITE
Name

Dragance

25.08.2018 09:40

Tolika je kriza odlazece vlasti da nemaju cime drugim da se pohvale. Ministar Crnadak je izdominirao Dodika u ovom slucaju.

ODGOVORITE
Name

Ooo

25.08.2018 09:43

Oni sebi hoce da pripisu sve zasluge,ali Crnadak rastura Dodika. Bravo, tako se to radi. Podrska za ministra.

ODGOVORITE
Name

To

25.08.2018 09:49

Bravo Crnadak ti si jedan veliki gospodin.

ODGOVORITE
Name

Majaaa

25.08.2018 09:51

Glupost... Jasno je da dolazi zahvaljujući ministru Crnatku! I svaka mu čast na tom uspjehu

ODGOVORITE
Name

Nadja

25.08.2018 10:12

Koga Dodik moze da dovede?!? On nas samo moze izolovati i posvadjati sa svima! I kad nema svojih rezultata, kiti se tudjim perjem! Svaka cast ministru Crnatku, jer je istina da Lavrov dolazi na njegov poziv. A dobri odnosi Srpske i Rusije su itekako vazni za nas.

ODGOVORITE
Name

Mitar

25.08.2018 10:24

Crnadak pokazao Dodiku ko je tata i glavni. Bravo ministre i hvala ti sto odlucnom diplomatijom u odlicne odnose stavaljas nasu Republiku Srpsku sa Rusijom.

ODGOVORITE
Name

CRNO NA BIJELO!!!

25.08.2018 11:27

DOKUMENT, koji je sastavni dio ovog članka, ne dozvoljava, čak, ni PLAĆENIM BOTOVIMA SNSD-a, da pokušaju "DEMANTOVATI ISTINU" , a to je da Lavrov dolazi na molbu Crnadka, a ne Dodika!!! Inače, zašto bi PRVO boravio u, za Dodika NEPRIZNATOJ DRŽAVI-BiH, odnosno u Sarajevu, kako ga Dodik zove Teheranu???

ODGOVORITE
Name

ŠOKIRANI!!!

25.08.2018 12:24

BOTOVI-KORISNI IDIOTI SNSD-Mlorad Dodik su ostali bez teksta (ZANIJEMILI)!!!

Name

Nadrealisti

25.08.2018 14:00

Moglo bi biti da je na poziv Crnatka, on je vise puta bio kod Putina na sastanku u Kremlju. Tako je, tako je, nama se samo ucinilo da je to bio Milorad Dodik al izgleda nije. Po vama ne treba vjerovati svojim ocima vec onako kako vi kazete, i sta ono rekoste na poziv Crnatka, ahahahahahahahaha. Vi ste pravi komedijasi, ali samo osmijeha to nam treba. Sa vama za tako nesto nije kriza.

Name

Rafinerija

25.08.2018 12:07

Sto vise uticaja Rusa to će vijek trajanja RS biti manji . Graditi crkve a ljudi se iseljavaju ? Ko će ići u tu crkvu? Sto nema investicija iz Rusije za fabrike i da se ljudi zaposle ? Da ostanu ovdje? Kakvi kulturni centri bakrači? Pas dokle vise se ide u krajnost i glupost. Pa RS opstaje samo zahvaljujući kreditima zapada a ne Rusa . Ma samo naprijed uzvodno dok se ne potone .

ODGOVORITE
Name

Probudi se

25.08.2018 13:53

Da nije bilo ruske podrske, nikada nebi proradila Brodska rafinerija. Tamo prije dolaska rusa, radnici 2 godine nisu primali platu, a krug firme je zarastao u ostrugu i sumu. Sada radi 1.000 radnika i redovno prima platu, ako ne vjerujes pitaj ljude u Brodu. Prema tome malo razmisli sta ces da kazes kada hoces da pominjes konkretne stvari.

Name

Re

25.08.2018 16:00

Odakle gubitci od 600 miliona ? Ne placaju porez ali daju plate?

Name

re svima

26.08.2018 08:35

E dobro je da se neko u Brodu nasao i probudio,pa nesto napisao neznalicama.Samo citamo clanke kako je Rafinerija Brod cista propast.Rusi veliki lopovi,opljackase nas do gole koze,samo iznose i sl. budalastine sto moze smisliti samo bolesni srpski partizanski um.Poznato je to o gubicima,ali tendeciozni clanci unose nemir kod ljudi gore u Brodu koji rade u Rafineriji.Misle sutra im slijedi otkaz.Da li se misli o tome? Gubici gore su neminovni,jer je kapacitet Rafinerije projektovan na 3 mil tona nafte da se preradi za godinu,da bi Rafinerija radila rentabilno.To je nemoguce veliki broj kamiona cisterni dnevno! Nema sansine sanse.Nista ni zeljeznicka kompozicija cisterni.Nema i gotovo.Vjerovatno nema ni trzista za projektovani kapacitet Rafinerije.Komunisticka ekonomija i tacka.Pa gdje su napravili zeljezaru u Zenici,a odakle se dovozi ruda?Svi transportni troskovi rude dodatni trosak i nepotreban.Zeljezara u Smederevu the same story.

Name

MILAN

25.08.2018 12:49

Ovaj mali se petlja svugde.Staša je jedna obicna uvlaka i komleksas visokog ranga!Ne radi se ovde samo o strankama,sve je to balkanski klise,malo su tu razlike...samo finese.Radi se o moralu,kvalitetu,sposobnosti pojedinaca...ovaj mali je tipican primer licemera i coveka bez ikakvih politickih i moralnih kvaliteta...zbog cega birati i koga birati....

ODGOVORITE
Name

Spremte se spremte

25.08.2018 13:39

Bolje se ti Crnadak pripazi da vas Lavrov ne pljune kada dodje kada vidi kakav ste skandal napravili uvodeci zabranu ulaska ruskim drzavljanima.

ODGOVORITE
Name

Re miljeniku SnDs

25.08.2018 14:06

Ne ruskim državljanima nego kvazi piscu u uniformi. Veća će sramota biti kad dodje u BL a tamo 6 mjeseci ljudi traze pravdu za Davida. Šta kažeš na to? Ko je veća sramota po tebi. Pisac ili Davidovo ubistvo?

Name

Radovan

25.08.2018 14:08

A sta gos trazi u RS gdje se srbi očima ne vole da vide i jedni drugim najveci neprijatelj po tradiciji

ODGOVORITE
Name

Gavrilo

25.08.2018 15:15

Eto mu sada crno na bijelo, ne mozes vise lagati ovaj narod Mile, gotovo je! Konacno da nas neko predstavlja kako dolikuje i povezuje sa svijetom !

ODGOVORITE
Name

re Boba

25.08.2018 17:59

Zaista se pitam da li imate bar toliko pameti da se dobro zamislite, nad ovom strašnom glupošću, koju napisaste o jednom svjetskom jeziku, koji prpada skupini slavenskih jezika, kojoj pripada i jezik kojim vi govotite i pišete, ali teško, da vi na tom nivou intelektualnog (ne) razvoja možete to da razumijete.

ODGOVORITE