Током дана сунчано вријеме

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас прије подне биће сунчано вријеме, док су послије подне могуће локалне нестабилностима, а вечерас и током ноћи наоблачење са југозапада и запада уз кишу.

Босна и Херцеговина 25.08.2018 | 09:15
Током дана сунчано вријеме
Јутро је претежно ведро са мало облака, око ријека накратко магла, а на сјевероистоку облачније са мањом вјероватноћом за по који пљусак, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Пријеподне и средином дана сунчано и топло, уз могућност за локалне нестабилности углавном на југоистоку и истоку.

У другом дијелу дана са краткотрајним нестабилностима у средњем и доњем току ријеке Дрине, а током вечери и на сјеверу уз ријеку Саву.

Због приближавања фронта у каснијим вечерњим часовима очекује се постепено повећање облачности на југозападу и крајњем западу, које доноси понегдје кишу или по који пљусак са грмљавином у тим предјелима, док ће у централним предјелима, на југу и истоку бити суво.

Из Федералног хидрометеоролошког завода саопштено је да ће у већем дијелу земље дувати вјетар јужног и југозападног смјера.

Највиша дневна температура ваздуха од 28 до 34, у планининама око 25 степени Целзијусових.

Температура измјерена у 8.00 часова: Гацко 11, Хан Пијесак, Шипово, Бугојно 13, Невесиње, Фоча, Соколац, Ливно 14, Рудо, Мркоњић Град, Рибник, Бихаћ и Иван Седло 15, Билећа, Сребреница, Мраковица, Сребреница 16, Крупа на Уни, Вишеград, Нови Град, Сански Мост и Сарајево 17, Бањалука 18, Приједор, Требиње, Србац и Зворник 19, Добој 20, Бијељина, Градачац и Мостар 21, Брчко 22 степена Целзијусова.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар