Tokom dana sunčano vrijeme

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas prije podne biće sunčano vrijeme, dok su poslije podne moguće lokalne nestabilnostima, a večeras i tokom noći naoblačenje sa jugozapada i zapada uz kišu.

Bosna i Hercegovina 25.08.2018 | 09:15
Tokom dana sunčano vrijeme
Jutro je pretežno vedro sa malo oblaka, oko rijeka nakratko magla, a na sjeveroistoku oblačnije sa manjom vjerovatnoćom za po koji pljusak, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prijepodne i sredinom dana sunčano i toplo, uz mogućnost za lokalne nestabilnosti uglavnom na jugoistoku i istoku.

U drugom dijelu dana sa kratkotrajnim nestabilnostima u srednjem i donjem toku rijeke Drine, a tokom večeri i na sjeveru uz rijeku Savu.

Zbog približavanja fronta u kasnijim večernjim časovima očekuje se postepeno povećanje oblačnosti na jugozapadu i krajnjem zapadu, koje donosi ponegdje kišu ili po koji pljusak sa grmljavinom u tim predjelima, dok će u centralnim predjelima, na jugu i istoku biti suvo.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda saopšteno je da će u većem dijelu zemlje duvati vjetar južnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 28 do 34, u planininama oko 25 stepeni Celzijusovih.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Gacko 11, Han Pijesak, Šipovo, Bugojno 13, Nevesinje, Foča, Sokolac, Livno 14, Rudo, Mrkonjić Grad, Ribnik, Bihać i Ivan Sedlo 15, Bileća, Srebrenica, Mrakovica, Srebrenica 16, Krupa na Uni, Višegrad, Novi Grad, Sanski Most i Sarajevo 17, Banjaluka 18, Prijedor, Trebinje, Srbac i Zvornik 19, Doboj 20, Bijeljina, Gradačac i Mostar 21, Brčko 22 stepena Celzijusova.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar