Звезда направила тим за Лигу шампиона!

Црвено-бели ангажовали седам појачања и представили основ екипе са којом ће се вратити у најјаче такмичење.

Остали спортови 27.08.2018 | 14:30
Звезда направила тим за Лигу шампиона!
Истог дана када је стигла званична потврда да ће БВК Црвена звездаучествовати у Лиги шампиона после Партизановог одустајања, поставило се неизбежно питање - ко ће играти у тиму Дејана Савића у елити?

До тог тренутка, Звезду је напустио велики број играча који је чинио основ Савићевог тима у такмичарској 2017/18. Црвено-белу капицу раздужили су Добожанов (Раднички), Тохољ (Шабац), Стојановић (Мишколц), Његован (Ваљево), Танасковић (Наполи), Асановић (Орадеа), па је шампион Европе из 2013. дочекао потврду повратка у Лигу шампиона практично без пола тима.

Две недеље касније, Звезда је званично саопштила да је формирала нову екипу и да је ангажовала седморицу нових играча, који ће је представљати у четири такмичења.

Међу црвено-беле стигли су голман повратникАлександро Краљ, као и још двојица доскорашњих играча ВК Будва - Милош Максимовић и Борис Поповић, који је такође био члан Звезде.

Такође, Савићевом тиму прикључиће се Душан Васић из грчког Вуљагменија, Андрија Битађе из италијанског клуба Рома Вис Нова, капитен јуниорске селекције Кристијан Шулц (2000. годиште) иЛука Перковић из клуба Ватерполо Тенерифе Ехејде. 

Звезда је такође најавила да ће се првом тиму придружити и чланови Звездиних млађих категорија.

"Клуб је поносан на своје млађе такмичаре који су се достојанствено и спортски носили са свим проблемима на које је клуб наилазио, од сталног мањка термина и услова за несметани рад млађих такмичарских категорија".

"Време је да млада генерација добије шансу у врхунских такмичењима и омогући својим резултатима да генерације које долазе никада више не буду без базена и крова над главом", пише у Звездином саопштењу, уз поруку да клупско име никад није злоупотребљено, већ да је "трудом и залагањем свакодневно оправдавано".

Нова сезона Лиге шампиона почеће 17. октобра, а паралелно са њом Звезда ће у првом делу сезоне играти и у А1 регионалној лиги, у коју се вратила после две сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар