Zvezda napravila tim za Ligu šampiona!

Crveno-beli angažovali sedam pojačanja i predstavili osnov ekipe sa kojom će se vratiti u najjače takmičenje.

Ostali sportovi 27.08.2018 | 14:30
Zvezda napravila tim za Ligu šampiona!
Istog dana kada je stigla zvanična potvrda da će BVK Crvena zvezdaučestvovati u Ligi šampiona posle Partizanovog odustajanja, postavilo se neizbežno pitanje - ko će igrati u timu Dejana Savića u eliti?

Do tog trenutka, Zvezdu je napustio veliki broj igrača koji je činio osnov Savićevog tima u takmičarskoj 2017/18. Crveno-belu kapicu razdužili su Dobožanov (Radnički), Toholj (Šabac), Stojanović (Miškolc), Njegovan (Valjevo), Tanasković (Napoli), Asanović (Oradea), pa je šampion Evrope iz 2013. dočekao potvrdu povratka u Ligu šampiona praktično bez pola tima.

Dve nedelje kasnije, Zvezda je zvanično saopštila da je formirala novu ekipu i da je angažovala sedmoricu novih igrača, koji će je predstavljati u četiri takmičenja.

Među crveno-bele stigli su golman povratnikAleksandro Kralj, kao i još dvojica doskorašnjih igrača VK Budva - Miloš Maksimović i Boris Popović, koji je takođe bio član Zvezde.

Takođe, Savićevom timu priključiće se Dušan Vasić iz grčkog Vuljagmenija, Andrija Bitađe iz italijanskog kluba Roma Vis Nova, kapiten juniorske selekcije Kristijan Šulc (2000. godište) iLuka Perković iz kluba Vaterpolo Tenerife Ehejde. 

Zvezda je takođe najavila da će se prvom timu pridružiti i članovi Zvezdinih mlađih kategorija.

"Klub je ponosan na svoje mlađe takmičare koji su se dostojanstveno i sportski nosili sa svim problemima na koje je klub nailazio, od stalnog manjka termina i uslova za nesmetani rad mlađih takmičarskih kategorija".

"Vreme je da mlada generacija dobije šansu u vrhunskih takmičenjima i omogući svojim rezultatima da generacije koje dolaze nikada više ne budu bez bazena i krova nad glavom", piše u Zvezdinom saopštenju, uz poruku da klupsko ime nikad nije zloupotrebljeno, već da je "trudom i zalaganjem svakodnevno opravdavano".

Nova sezona Lige šampiona počeće 17. oktobra, a paralelno sa njom Zvezda će u prvom delu sezone igrati i u A1 regionalnoj ligi, u koju se vratila posle dve sezone.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar