Зарађивао милионе, примао 39.000 евра седмично, а сад...

Сада је банкротирао! Карлтон Кол је у финансијским проблемима.

Фудбал 27.08.2018 | 12:00
Зарађивао милионе, примао 39.000 евра седмично, а сад...
Није само "фазон" зарадити милионе, већ је важно сачувати их. У најмању руку. А најбоље је уложити тај новац паметно. О овоме би можда најбоље могли да говоре Матје Фламини или Коби Брајант, међутим, можда баш треба да саслушамо Карлтона Кола који је објавио да је банкротирао. Да, све је потрошио. И сада осећа на себи чувену клетву “имати па немати”.

Човек који је зарађивао милионе у каријери, који је примао и до 40.000 евра на недељном нивоу, сада је, што каже наш народ - шворц.

Он је изашао у јавности и признао ту чињеницу, али није открио до детаља на који начин је стигао у тренутну позицију.

"Надам се да ће моја прича помоћи младим фудбалерима да преузму одговорност на себе у односу на то кога слушају и од кога узимају савете", рекао је Кол.

Каже, лоши савети су га довели ту где јесте.

"Нажалост, нисам схватио шта се догађа док моја каријера није дошла у позне године. Било је прекасно да се ствари преокрену"

Овај нападач сада има 34 године, а у каријери је играо за Челси, Вулверхемптон, Астон Вилу, Вест Хем (одатле га се најбоље сећамо), Селтик, а последњи клуб му је био Персиб Бандунг у Индонезији  (пристао тамо да игра да би био близу Малезије, због супруге) где је играо пет месеци и није дао гол. Тренер је једном приликом рекао да када има Кола на терену "као да игра са десеторицом".

А опасан је то нападач био...

Постигао је у каријери 51 гол на 289 утакмица на највишем нивоу, а чак је играо и седам пута за репрезентацију Енглеске. Играо је за Вест Хем чак девет година. Каријера му је трајала 16 година. Из финансијског угла, неславно се завршила.

Никада није био човек у оквирима о чему сведоче и казне које је добијао због коментара на Твитеру. Два пута је морао да плати по 20.000 фунти. Да су му сада ту те паре…

Кол је по објављивању банкрота отворио академију ‘ЦЦТwелве Фоотбалл Ацадемy’ и ради као саветник младим људима и фудбалерима око тога што их све чека у располагању са новцем и животом који их чека.

Није баш неки добар пример како треба с новцем, али јесте пример онога како не треба.

И то вреди знати.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар